10 Mama (to be) cadeautips

Mama Ryk

Categorie:

Ik weet niet hoe het bij jullie thuis eraan toe gaat, maar hier thuis zijn de cadeau ideetjes van hubby niet de meest verrassende of allercreatiefste. Ik begrijp het ergens wel. Hij is van mening dat ik zelf maar moet aangeven wat ik wil zodat hij zeker is dat ik er blij mee ben. Liever dat, dan iets kopen voor dit moeilijk zieltje waar ik helemaal niet gelukkig van word. Een verrassing zit er dus niet in. Wellicht zijn er nog een heleboel dames met dit ‘probleem’. Daarom dit blogje. Zo kan je zelf nog enigszins een directie aangeven van spullen die je leuk vindt, maar blijft het echte gekozen cadeau toch een verrassing. Dus ik zou zeggen, ga aan de lees en daarna: Doorsturen maar!

1. Juweel van James & Co

Iedereen die mij volgt op Instagram die weet dit natuurlijk al. Maar voor anderen is het natuurlijk een onbekende zone. Ik ben een fan van de bovenste plank van dit sierraden merkje. Sinds ik deze shop ontdekte ben ik een trouwe hond gebleven en heb ik nooit meer elders wat aangekocht. Sterker nog, ik denk dat zowat iedereen die me lief is al in het bezit is van een James & Co juweel. Wat mij betreft de ideale cadeautip. De handgemaakte juwelen worden allemaal vervaardigd in gold filled of 925 sterling silver. Daarnaast hebben ze allemaal een minimalistische ontwerp in combinatie met unieke vormen, materialen en (edel)stenen.

Tipje: James & Co brengt elk jaar een speciale moederdagcollectie uit. Ik vind ze elk jaar super mooi, maar ze hebben zichzelf overtroffen. Die van dit jaar is toch wel de allermooiste. Je shopt ze hier.

Fotocredits: James & Co

2. Mama’en

Deze is dan weer speciaal voor iedereen die een mommy’s to be wilt verwennen. Ik zou willen dat dit boek al geschreven was toen ik zwanger was van de oudste. Ik miste destijds echt een boek waarin de transformatie tot moeder en de beleving daarvan centraal stonden. Er zijn een biljoen boeken te vinden waarin je zwangerschap tot in het grootste detail worden besproken. Maar een boek waarin de groei van vrouw tot moeder wordt beschreven, dat was er gewoon weg niet. Mama’en navigeert elke aanstaande moeder door de negen maanden van haar zwangerschap, de bevalling en de eerste weken na de geboorte van haar kindje. Als voorbereiding, houvast en kompas. Een absolute must dus in de boekenkast van elke zwangere vrouw. Je koopt zowel het E-book voor €17,50 en de hardcover voor €34,99 van Mama’en hier.

Fotocredits: Bol.com

3. Scrunchie van Jeanne Le Studio

Voor de mensen met een klein budget heb ik ook een tipje klaar. Want een klein cadeautje hoeft zeker niet minder bijzonder te zijn. Alle spulletjes uit de shop van Jeanne Le Studio zijn handgemaakt in België. Alle spulletjes zijn van organische stoffen en stralen een simplistische tijdloosheid uit. Stuk voor stuk in zachte rustgevende tinten. Als je begint te neuzen in de shop beland steevast elk artikel op je wishlist. Maar deze scrunchie gemaakt uit het zachtste linnen in een ecru tintje past overal bij en is een mom essential als je het mij vraagt. Want zeg nu zelf; hoe vaak op een dag zitten jouw lokken je in de weg wanneer je aan het moederen bent? Een vervanging voor dat elastiekje dat steevast met je pols is vergroeid door een mooie zachte scrunchie is toch ideaal! Je koopt de Agnès Statement Scrunchie voor €19 hier.

Fotocredits: Jeanne Le Studio

4. Twinning Mini hearts Embroidery van Petit Pourri

Opnieuw een budgettip. Deze hartjes met gouden metalen draad zijn ontworpen door het Belgische bedrijfje Petit Pourri. Alle ontwerpen worden handgemaakt EN handgesneden en hebben daardoor een minimalistisch en uniek design en tegelijkertijd ook een luxueuze finish. De hartjes werden gemaakt met het idee om elk van je geliefden er eentje te laten opstrijken op een kledingstuk. Wanneer je dan een blik op het hartje werpt herinnert dit je eraan dat je stiekem altijd dicht bij elkaar bent. Een cadeau met een betekenisvol achtergrondverhaal dus. Je shopt hier al één setje voor €16,95.

Fotocredits: Petit Pourri

5. Illustratie van Leaf the Studio

Met een illustratie van het gezin, een echo of je zwangere vriendin/partner doe je het altijd goed. Ik vind het heel persoonlijk en uniek. Zoals je hieronder kan ben ik zelf reeds een trotse eigenaar van een Leaf print. Ik ben zelf geen type om foto’s aan de muur te hangen. Want dan zie ik iets te veel van het goede van mezelf. Een mooie illustratie van een foto vind ik dan wel weer leuk. Zo is er wel een ziel in huis, maar dan niet op een ‘in your face’-manier. Lea van Leaf the Studio ontwerpt illustraties op aanvraag die je zowel digitaal als op papier kan bestellen. En dat al vanaf €30. Een koopje dus! Met nog een mooie lijst erbij heb je een prachtige prent om voor eeuwig te koesteren op de kast of aan de muur.

6. Mom bag van Koeka

Vroeger begreep ik er helemaal niks van, al die vrouwen die van ver alles in hun tas mikten en in de realiteit met een mini prullenbak op pad waren. Ondertussen ben ik van mening veranderd. Zo georganiseerd als ik ben kan ik nog steeds niet het idee handlen dat ik geen idee heb wat er in de onderste hoekjes van mijn tas verborgen zit. Zelfs in mijn Koeka tas werk ik met extra zakjes en pouches. Maar de handigheid van een tas waar je dus even in de snelte iets in kan gooien, kon ik voor ik moeder werd echt niet overzien. Ze zijn betaalbaar EN passen rond alle kinderwagens/buggy’s. Perfect dus voor elk avontuur. Zelf heb ik enkele stuks in mijn collectie maar de Sand vind ik wel de meest tijdloze variant. Die shop je voor €39,95 hier.

Fotocredits: Koeka

7. Papaya SOS Marmelade van Ere Perez

Let’s face it. Als moeder, en dan zeker in de ’tropenjaren’ gaat alle aandacht naar de kinderen toe en zorg je automatisch minder goed voor jezelf. Je hebt natuurlijk uitzonderingen op de regel, vrouwen die alsnog de tijd vinden om stralend voor de dag te komen. Helaas hoor ik echt niet bij dat clubje. Ik kom graag verzorgd en netjes en liefst in een leuke outfit voor de dag, maar intensief de tijd nemen voor een huidverzorging komt niet meer voor in mijn dagschema. Door de schommelingen in je hormonen als (pas bevallen) moeder, slaaptekort, te weinig drinken of onregelmatig eten is je huid vaak het eerste dat er zichtbaar last van krijgt. En dat uit zich dan meestal in droogheid. Hoe handig is het dan als je de ultieme multitasker onder de skin care op zak hebt. Met deze balm die je koopt bij Posie kan je werkelijk alles verzorgen. Als moisturizer gebruik je hem op droge plekjes, gescheurde lippen, nagelriemen, je haar, noem het maar op! Een mom essential dus, deze skinsaver koop je voor €30,95 hier.

Fotocredits: Posie

8. Wikkeljurk van Nanami

Deze mousseline wikkeljurk is het perfecte cadeau voor de mensen die een cadeau willen geven waar de mama (to be) jarenlang plezier van heeft. De jurk is beschikbaar in 3 van de originele Nanami kleuren (Zand, Naturel en Caramel) en zowel te dragen wanneer je (hoog)zwanger bent als wanneer je buikhuisje leeg is. Zelf heb ik geen borstvoeding gegeven maar van wat ik hoor is hij ook ideaal voor voedingsmomentjes. Met deze jurk kom je zonder moeite stijlvol voor de dag. Iets wat dus heel erg handig is in het moederleven waarin time letterlijk money zou kunnen zijn. Kopen doe je voor 119,95 hier.

Fotocredits: Nanami

9. Overnachting in The Anthony

Toen ik mijn vriendinnen vroeg wat hun ultieme cadeau zou zijn voor moederdag kwam er één antwoord zonder nadenken naar boven: slaap! Ik denk dat menig moeders geld zouden geven voor een nachtje onbezorgd doorslapen en als dat dan ook nog in een mooie omgeving kan zijn denk ik dat er met nog meer geld wordt gesmeten. Wil je echt punten scoren? Dan denk ik dat een overnachting het perfecte cadeau is. Zelf droom ik er al sinds de opening van The Anthony om hier een keertje te gaan overnachten. En dan misschien wel liefst gewoon alleen of met een vriendin. Even gewoon mijn oude zelf zijn. Want het is oké toch om soms stiekem even te verlangen naar de tijd voordat je moeder was. Even een momentje voor jezelf kunnen nemen is van levensbelang en dat doen we (denk ik) allemaal veel te weinig. Dus bij deze, you’re welcome.

Tip: Er is momenteel een Lente-arrangement beschikbaar voor twee personen met overnachting, welkomstdrankje ontbijt en 3 gangen diner op de kamer (of op het terras) voor 109/p.p. te boeken via deze link.

Fotocredits: The Anthony

10. Gift Box van Atelier Pomme

Last but certainly not least deze twinning set t-shirt voor moeder en kind van Atelier Pomme. Beschikbaar in twee kleuren voor mama, het tijdloze ‘Cosy White’ en trendy ‘Lucky Lila’ en zelfs 4 kleuren voor de mini-me. Wat ik hier zo leuk aan vind is dat het eens een keertje niet mama en dochter is, maar gewoon lekker uniseks, zoals het hoort! Want mama’s willen ook twinnen met hun zoontjes toch? Naast de kleur van je t-shirts kan je ook de kleur van de borduursels kiezen. Zo hoef je namelijk niet persé te kiezen voor een naam maar kan je ook gaan voor een leuk icoon. Daarnaast kies je ook nog de plek van het borduursel EN zit er nog een leuk kaartje bij. Van een package deal gesproken. Je shopt de set voor slechts €50 hier.

Fotocredits: Atelier Pomme

Zo hier heb je ze dan mijn tien geniale tips, al zeg ik het zelf. Ik ga alvast afwachten welke van deze 10 cadeaus ik mag ontvangen. Nieuwsgierig welke het bij jullie zal worden. Laat het me gerust even hieronder in de reacties weten. Ik ben alvast benieuwd!

Liefs, Joandi Loes

Delen via

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social Media

Copyright 2021 HMLRK

algemene voorwaarden