23 dingen die jullie nog niet over mij weten

door Joandi Loes Tholen
Joandi-loes-jarig-23

Omdat ik vandaag jarig ben en het nu vandaag toch echt wel mijn feestje is wil ik 23 dingen met jullie delen die je nog niet over mij wist. Omdat er een gezegde is dat zegt: Nobody likes you when you’re 23, hoop ik dat op deze manier toch wel even volledig te ontkrachten. Enjoy the read.

 1. Ik ben een controlefreak. En echt heel erg. Ik noem mezelf ook echt een autist. Ik kan moeilijk dingen uit handen geven. Daar krijg ik enorme stress van. Als er cursus bestaat waar je dit leert, schrijf me in! Dat brengt me gelijk op puntje 2.
 2. Ik ben dol op agenda’s. Ik heb er ten allen tijden 4! 1 in mijn handtas, een familiekalender aan de muur, een dikke agenda op de kast en natuurlijk de mobiele versie. En ja als ik een afspraak heb, noteer ik die in alle 4. Kwestie van controle he, haha! En je zal zien als ik het niet doe, plan ik er zo iets over heen. Oeps.
 3. Ik heb nooit puistjes gehad. Ik weet niet hoe het voelt maar ik vind het er altijd zo vies uit zien. Daarom pruts ik mijn verloofde zijn gezicht elke dag helemaal open. Proper maken noem ik dat. Gevolg: Yani die helemaal onder de rode vlekken zit.
 4. Rode vlekken, daar heb ik bijzonder veel last van. Als ik word aangesproken en iedereen plots naar mij kijkt of ik moet een presentatie geven heb ik nogal last van het “rode-vlekken-syndroom”. Vervolgens heb je dan van die (hele aardige) mensen die me vragen of ik het warm heb waardoor ik vervolgens overga naar het “rode-tomaten-syndroom”. Want ja zeggen tegen iemand die rood aanloopt dat ze een rood gezicht heeft werkt dus echt wel averechts. (Tip: ZEG HET NIET!)
 5. Om maar bij de huid te blijven ik ben allergisch aan zowat alles. Van huisstofmijt, tot pollen, maar ook Kurkuma (ja echt, dat gezonde stofje dat in Kerrie saus zit) en alle geur-en kleurstoffen. Niet dat ik ervan ga stikken maar ik krijg er wel verschrikkelijke uitslag van.
 6. Ik ben wel dodelijk allergisch aan Peniciline. Als je me dus ooit ergens buiten bewustzijn vindt. Scream it out loud: GEEN PENICILINE ALSJEBLIEFT!
 7. Mijn moeder is half Joods en half Surinaams. Mijn vader een Belg. Wat mij dus een stevig mixje maakt.
 8. Ik heb een kleine broer, Gianluca, van 12 jaar die voor mij de hele wereld betekend. Yani, Alice en Gianluca delen toch echt met zijn drietjes de eerste plaats.
 9. Brengt me tot puntje 9, ik kan geen knopen doorhakken en keuzes maken. Ik zie mezelf als de eeuwige twijfelaar. Want ja, wat als…
 10. Ik kan alle dagen Grieks en Italiaans eten. Héééérlijk!
 11. Ik ben dol op pasta, maar voeder me alsjeblieft geen gekookte aardappelen want daar word ik echt niet gelukkig van. Toen ik een half jaar in Lyon woonde heb ik ook letterlijk een half jaar pasta gegeten. En ik ben het nog steeds niet beu! Kan je nagaan hoe lekker ik het vind.
 12. Ik eet nooit gebak. Niet dat ik het niet lust. Maar na 1 hapje heb ik er ook al weer genoeg van. Geef mij maar een bavaroitje of een ijsje. Daar word ik oprecht heel gelukkig van.
 13. 11 is al sinds ik klein ben mijn lievelingsgetal. Toevallig ook de dag dat ik bijna 4 jaar geleden iets met mijn vriend begon. Zou het toeval of het lot zijn?
 14. Ik ben dol op alles wat roze is. In mijn huis zal je het niet echt vinden (lees: Ging yani niet mee akkoord) maar in mijn kledingkast tref je alleen maar pasteltintjes aan.
 15. Ik draag NOOIT zwart. Ik heb een periode gehad dat ik heel slecht in mijn vel zat en altijd zwart droeg. Sinds ik daaruit ben draag ik het niet meer. Als ik toch een keertje iets zwart pas voel ik gelijk die onzekerheid weer borrelen. Dus nee weg ermee, niks voor mij.
 16. Ik eet behalve brood niets met mijn handen. Niet dat ik smetvrees heb maar ik vind het echt allesbehalve smakelijk om te eten met mijn handen. Bij anderen vind ik het geen enkel probleem maar zelf doe ik het echt niet. Ribbetjes eet ik met mes en vork. Kippenboutjes laat ik dan weer gewoon achterwege. Dat valt niet te eten met mes en vork dus eet ik het gewoon niet.
 17. Ik vind het ook verschrikkelijk als er saus hangt aan mijn bestek. Zonder het dan echt te beseffen pak ik gewoon nieuw bestek uit de kast. Ik zei toch al dat ik een beetje autistisch ben. Haha
 18. Ik kan niet opstaan ’s ochtens. Ik moet echt minstens 5x snoozen voor ik eruit kan. Vroeger was het zelfs zo erg dat ik een uur voor ik moest opstaan al begon. Tegenwoordig heb ik het al weten te beperken tot 20 minuten maar opstaan is voor mij ten allen tijden een lastig iets.
 19. In mijn middelbare schoolcarrière was ik een feestbeest tot en met. Ik ging minstens 2 keer per week uit waarbij ik vaak ook veel te veel dronk tot groot ongenoegen van mijn ouders. Dit is echter compleet veranderd toen ik mijn verloofde leerde kennen en ging verder studeren. Sindsdien ben ik nog geen 5x meer weggeweest. En drinken? Dat doe ik eigenlijk nooit meer.
 20. Ik ben dus altijd Bobbette! (lees: De vrouwelijke BOB) en ik vind het helemaal niet erg. Met mij moet je in ieder geval nooit ruzie maken over wie er die avond mag drinken. Geef mij een thee en ik ben gelukkiger als met een glaasje wijn.
 21. Ik ben verslaafd aan kaas. Er is een periode geweest dat ik elke dag een heel pakje kaas opat. Gelukkig doe ik dat nu niet meer want gezond is dat toch echt niet. Maar een dag zonder kaas, is voor mij toch echt een dag niet geleefd. Dan krijg ik echt chagerijnige buien. Oeps!
 22. Ik kan niet tekenen! Ik zou echt dolgraag willen dat ik een crea-bea was, maar helaas het is me niet gegeven. Zonde vind ik dat wel.
 23. Ik slaap altijd en overal aan de kant van het bed die het verste is van de deur. Stiekem heb ik mezelf wijsgemaakt dat dat veiliger is als er indringers zouden zijn. Vraag me niet waarom ik dit denk maar ik denk het toch echt.

Nu zijn jullie toch een heel stuk Joandi-wijzer geworden met deze 23 weetjes of niet? Wil je nog meer weten? Dan kijk je nog altijd een kijkje nemen op de Hemel Ryk-pagina.

Joandi-loes-jarig-23

BewarenBewarenBewarenBewaren

Misschien vind je dit ook leuk?

39 Reacties

Cassandra 21 april 2017 - 09:38

iedere dag italiaans, i’m in! Gotta love italian food haha! Wat leuk bedacht dit!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 12:01

Haha ja het is zo eens wat anders he, Italiaans is gewoon HEEEERLIJK!

Reply
Serafina 21 april 2017 - 09:47

Leuke Blog, ook ik druk alle puistjes en meeeters van m’n man z’n gezicht.. Hihi.. Ik kan ook elke dag Spaans en Italiaans (mn roots) eten.. Njammie.. Leuke blog

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 12:29

Haha ja eigenlijk is het zo vies, maar ik heb toch echt het gevoel dat ik hem ermee oppoets.

Reply
Beau 21 april 2017 - 10:21

Wat een leuk artikel! Haha herkenbaar wat betreft het kopje thee. Vroeger was ik op elke feestje te vinden. Nu geniet ik van een healthy lifestyle en kan ik niet zonder mijn kopje verse muntthee :’)…

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 12:30

Gek is dat he? Dat je zo kan veranderen. Al denk ik soms wel oh zo een feestje wil ik nog wel eens heen. Maar dan denk ik aan de vermoeidheid die je er dan weer gratis en voor niks bij krijgt en dan denk ik, NAH laat maar.

Reply
Fleur 21 april 2017 - 10:38

Ik kende de uitdrukking niet, maar dit is een leuk manier om hem te ontkrachten. Gefeliciteerd met je verjaardag in ieder geval

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 12:31

Haha ja ik hoorde er ook pas van een paar weken geleden. Toen dacht ik nou dat is wel lekker ongezellig even iets aan doen.

Reply
Anne 21 april 2017 - 10:45

Wat onwijs leuk om jou op deze manier te leren kennen.

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 12:32

Ah wat een lieve reactie! Dankjewel daarvoor.

Reply
Irene 21 april 2017 - 10:56

Leuk om je zo te leren kennen. Ik kan ook slecht dingen uit handen geven en ik ben ook een eeuwige twijfelaar. Maar weetje dat is niet erg, wij kunnen in iedergeval zeggen dat we overal goed over nagedacht hebben!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 12:32

Ah wat een lieve reactie! Dankjewel daarvoor. Hahaha ja zo had ik het nog niet bekeken. Dat vind ik wel een hele goeie! Die hou ik erin, haha

Reply
Vlijtig Liesje 21 april 2017 - 11:32

Leuk om te lezen zeg. Ik zou ook graag kunnen tekenen, maar bak er ook niks van.

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 12:33

Ja helaas het is niet iedereen gegund zo blijkt, hahaha

Reply
maddy 21 april 2017 - 13:56

Leuke blog! Zo krijg je iets meer een beeld leuk! Gefeliciteerd en een hele fijne verjaardag

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 12:32

Ah wat een lieve reactie! Dankjewel daarvoor.

Reply
Jolien 21 april 2017 - 16:33

Toffe weetjes! Zelf hou ik ook erg veel van kaas en heb ik ook graag agenda’s maar ik blijf er kopen maar ik schrijf er nooit in 😉
Nog een hele fijne verjaardag

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 12:35

Kaas is gewoon TE lekker! hahaha ja dat probleem ken ik ook helaas, haha

Reply
Nienke 21 april 2017 - 18:43

Wat leuk om te lezen deze 23 weetjes! Lijkt me best lastig om allergisch te zijn voor een aantal dingen. Je komt het toch vaker tegen dan je denkt! En het controlfreak zijn herken ik heel erg! Dus je bent niet de enige, haha! Fijne verjaardag nog! Xx

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 12:38

Is het met momenten ook hoor, maar je leert er makkelijker mee leven dan je denkt. En soms lap ik het echt heel bewust aan mijn laars hoor. Mijn haar kleuren doe ik bijvoorbeeld toch wel echt 1x per jaar ofzo, dan maar uitslag.

Reply
Huisjeinhetnoorden (Amanda) 21 april 2017 - 19:47

Dit is zo leuk om te lezen!!! En ik wist niet dat je half Surinaams was (ik ook half Surinaams/hindustaans) haha zo leuk

Fijne verjaardag skattie!!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 12:38

Oh wat grappig! Ik ben half Surinaams-Kreools 😀

Reply
Jellina 21 april 2017 - 19:52

Super leuk mixie kaasie meid om te lezen! Heb je je best op gedaan X

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 12:34

Ah wat een lieve reactie! Dankjewel daarvoor.

Reply
layla 22 april 2017 - 12:30

Dit heb je zo leuk beschreven over je zelf! tell me more!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 12:34

Ah wat een lieve reactie! Dankjewel daarvoor. Volgend jaar 24 erbij? Haha

Reply
Neeltje | Thoughts in Style 22 april 2017 - 21:24

Wat een leuk en interessant lijstje! De foto is trouwens zo schattig 🙂

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 12:38

Ah wat een lieve reactie! Dankjewel daarvoor.

Reply
Volgmama 23 april 2017 - 10:17

Wat een lieve foto. Helaas kan ik punt 6 met je delen. In mijn laatste zwangerschap ben ik meer dan een week opgenomen door inname van peniciline. Hier was ik als kind ook al allergisch voor. Jarenlang niet gehad. Per ongeluk in de zwangerschap genomen wat resulteerde in een ziekenhuisopname van een week en vele infusen en wekenlang daarna nog Prednison moeten slikken. De artsen waarschuwden dat het bij elke inname de klachten erger werden en je er inderdaad kunt aan overlijden als ik het nogmaals kreeg. Ik heb meteen een adrenaline ingespoten gekregen en een anti allergikum maar dat hielp weinig. Die week was een hel toen ik begon te merken dat mijn luchtpijp dicht werd geknepen. Hoop dit niet nogmaals mee te maken. Dit waren echt de moeilijkste onzekere dagen in mijn leven.

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 12:41

Ja het lijkt me zeker als je zwanger bent verschrikkelijk te zijn! Ik snap ook niet dat dokters zulke dingen per ongeluk geven. Maarja ik kan er van meespreken helaas. In de toekomst toch maar goed bij wegblijven lijkt mij het juiste advies.

Reply
Maikel 23 april 2017 - 10:19

Dit vind ik ook altijd de leukste! Zelf ben ik ook een enorme controlfreak

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 12:39

Haha ja en ik zeg heel makkelijk tegen anderen, laat het toch los. Terwijl ik dat zelf ook HELEMAAL niet kan. Haha

Reply
Jamey 23 april 2017 - 12:01

Wat een leuke weetjes. Zo leren we je toch weer een beetje meer kennen!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 12:38

Ah wat een lieve reactie! Dankjewel daarvoor.

Reply
Jill 16 mei 2017 - 03:05

Grappig. Aardig wat dingen herken ik ook bij mezelf. Het rode vlekken syndroom: check! Tomatenhoofd: check! Snoozen: Jep! Minimaal een halfuur tot drie kwartier! Agenda verslaving; Yes! Koop er altijd wel drie per jaar omdat ik uitgekeken ben op de ander !

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 12:40

Haha ja dat maakt je alleen maar menselijk, als ik bij anderen gelijkenissen lees denk ik altijd: Het valt echt nog mee. Hahaha

Reply
Ana Rita 25 september 2017 - 11:23

Leuk om jou zo beter te leren kennen! Hier nog 1 die gek is op roze en totaal niet op kan staan ’s ochtends!

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 18:01

Haha wat leuk om te horen!

Reply
MC Kleuver 7 oktober 2017 - 16:34

Vier agenda’s tegelijk! Dat zou echt iets voor mij zijn. Ik ben van de gekte maar overgestapt op een digitale 🙂

Reply

Laat een Reactie achter