24 Feitjes om te vieren dat ik alweer een jaartje ouder ben!

door Joandi Loes Tholen

Hip Hip Hoera, vandaag word ik 24 jaar! Als er één ding is dat ik heb geleerd de laatste jaren dan is het wel dat je je verjaardag elk jaar moet vieren alsof het de laatste is. En ondanks dat ik elke keer opnieuw zeg; ‘dit jaar doe ik lekker niks’, kan ik het toch niet laten dat wel te doen. Dus vandaag staat er gezellig etentje op het menu met een grote groep vrienden. En met jullie vier ik het door deze 24 feitjes over mezelf te delen. Vorig jaar schreef ik er al 23 voor jullie op. En omdat daar zoveel leuke reacties op zijn gekomen doe ik het nogmaals, maar deze keer met nieuwe feitjes zodat jullie mij nog een beetje beter kunnen leren kennen.

 1. Mijn man en ik leerden elkaar 5 jaar geleden kennen doordat hij mijn blinddate was op het galabal dat ik organiseerde. En kijk, hij is nooit meer weggegaan.
 2. Hij vindt het trouwens nooit zo fijn om met mij op zonvakantie te gaan. Want ik heb dan altijd een deal met mezelf dat ik 1 boek per dag wil uitlezen. Dat vindt hij zo asociaal van me.
 3. Op zonvakantie betekent voor mij ook letterlijk: ZONNEN! Ik ben doodsbang van de zee en alles wat ermee te maken heeft. Op een boot varen is dan ook mijn ergste nachtmerrie. Laat mij maar op mijn bedje liggen en een boekje lezen, daar word ik intens gelukkig van.
 4. Ik ben nog nooit op wintersport geweest, en ben dat stiekem ook nooit van plan. (Lees: zoveel geld om een beetje in de sneeuw te springen)
 5. Dat brengt me bij het volgende; De winter, wie heeft het uitgevonden? De zomer, wanneer het meer dan 25 graden is, dan ben ik op mijn best. Trek ik de gordijn open en zie ik tot mijn grote verdriet een berg sneeuw liggen, ben ik goed in staat gelijk weer in bed te kruipen en de dag voorbij te slapen.
 6. Dagen zoals vandaag hebben er ook voor gezorgd dat in 1996 op mijn verjaardag de grootste (Kalmthoutse) heidebrand ooit uitbrak.
 7. En 10 jaar geleden werd mijn nichtje, op mijn verjaardagsfeest, als eerste meisje in de familie na mij geboren. Zo bijzonder!
 8. In onze familie is het trouwens zo dat de verjaardagen altijd gekoppeld zijn aan die van een ander. Zo is mijn schoonmoeder jarig 23 december, en mijn moeder 24 december. Yani 29 maart en mijn vader 30 maart. En zo kan ik nog wel even doorgaan. Het is bijna creepy als je erover na gaat denken.
 9. Heel lang tijdens de zwangerschap was mijn mams van plan mij Joyka te noemen. Tot ze iemand met die naam tegenkwam die ze minder aangenaam vond (lees: om het netjes te zeggen) die ook Joyka heette. Hierdoor ging ze dus halsoverkop op zoek naar een andere naam en werd het Joandi Loes.
 10. Joandi, komt trouwens van You and I. Dat is vast makkelijker om te onthouden zo.
 11. Ik ben verslaafd aan alles wat met Disney te maken heeft, niet zo vreemd dus dat mijn vrijgezellenfeest in Disneyland was.
 12. En Alice is uiteraard toch echt vernoemd naar de prachtige film; Alice in Wonderland.
 13. Naast films kijk ik ook heel graag series. Binge watchen is één van mijn favoriete bezigheden. Gemiddeld kijk ik zo een 10 series tegelijkertijd. Wat mijn favorieten zijn? Lastig, maar dan zeg ik toch: Grey’s Anatomy & Scandal.
 14. Bijna alle namen op onze ‘babynamenlijst’ zijn trouwens personages uit die series. Niet persé omdat ik ze wil vernoemen, zoals Alice, naar die mensen. Maar wel omdat die naam dan voor mij bv. een krachtig persoon weerspiegelt zoals bv. Nyle, de dove jongen die een paar jaar geleden America’s Next Top Model won.
 15. Wij hebben ook een tic voor namen met L, vraag me niet waarom want ik heb er geen idee van. Maar  90% van die namen hebben een L. Ik vind de L zo een mooie letter.
 16. Ik kan absoluut niet tegen zenuwpezen. Helaas (voor mij) ben ik getrouwd met eentje die er bijna zijn beroep van zou kunnen maken. Geklik met een pen, wiebelen met zijn voeten, het batterijvakje van het televisiekastje open en dicht klikken, … Dagelijkse kost ten huizen Garmyn. Maar of ik daar nou gelukkig van word? Nope, helemaal niet. Herkenbaar?
 17. Nog iets waar ik helemaal de kriebels van krijg: iemand die in mijn buurt onsmakelijk zit te eten. Vreselijk vind ik het. Iemand die naast je zit te smakken, of nog erger met zijn mond open zit te eten zodat je ook nog kan zien wat hij gisteren op heeft. Jak Jak jak, dan is mijn honger gelijk over.
 18. Dat brengt me naar het volgende puntje: honger! Waar ik vroeger nooit honger had en eten soms pure tijdverspilling vond, kan ik nu hele dagen lang mezelf vol proppen met de lekkerste gerechtjes. Honger is iets wat ik plots hele dagen heb. En daar word ik vaak bijzonder ‘Hangry’ van. (Lees: Hungry – Angry, kijk jij snapt het vast wel dat is geen combi)
 19. Waar ik dan weer helemaal dol op ben is lavacake, beter gekend als moelleux. (Lees: nog beter gekend als caloriebommetjes) Zodra de winter aanbreekt, gaat mijn ijsjesverslaving over in een moelleux verslaving. Hebben jullie mijn billen net zo zien groeien als mij het laatste jaar? Dan zal dat vast voor een deel ook liggen aan de 450 calorietjes die ik per portie naar binnen werk.
 20. Ik ben amper 160,1 cm. En die 0,1 is voor mij van levensbelang. Heel lang dacht ik dat de 6 niet zou halen. Gelukkig voor mij ben ik daar wel geraakt. Al had ik liefst nog een paar cm langer willen zijn. 167cm dat lijkt me helemaal perfect.
 21. Gegroeid ben ik het laatste jaar zeker. Alleen is dat niet verticaal zoals ik dat zou willen maar horizontaal. Sinds ik begonnen ben met de hormonen om onze kinderwens eindelijk te vervullen ben ik al meer dan 5kg bijgekomen.
 22. 24 Is voor mij een heel bijzonder jaar. Al denk ik dat 25 nog een stukje lastiger wordt! Oh nee, toch niet één van die zeurders die zichzelf al oud vindt zul je wel denken? Nee hoor dat is niet de reden. Mijn beste vriend, Nils, overleed namelijk op 24-jarige leeftijd. 25 is hij nooit mogen worden.
 23. Mijn beste vriendin is dan weer precies 11 maanden ouder dan mij. Zij is jarig op 21 mei. En van die maand, maak ik al sinds ik klein ben rijkelijk gebruik om haar eraan te herinneren dat we (lees: voor even) even oud zijn. Vroeger vond ik het zelfs nodig haar daar elke dag aan te herinneren. Nu vind ik 1 of 2 x al voldoende.
 24. Als laatste nog een leuke: Als kind heb ik altijd aan paardrijden gedaan, sindsdien denk ik er al over om het opnieuw op te pakken. Want zoals je op de foto hieronder ziet, word ik nog steeds super gelukkig van paarden.

Misschien vind je dit ook leuk?

4 Reacties

Ursula 21 april 2018 - 14:35

Ah wat ontzettend leuk geschreven zeg!
Nogmaals gefeliciteerd met je verjaardag en vier een te gek feestje vandaag!
Dikke verjaardagskus van Urs
@boerderij_1652

Reply
Joandi Loes Tholen 13 augustus 2018 - 23:54

Wat lief, dankjewel Ursula!

Reply
Bianca 21 april 2018 - 23:12

Heel leuk om te lezen!!! Gefeliciteerd nog!!!

Reply
Joandi Loes Tholen 13 augustus 2018 - 23:54

Veel te laat, maar toch; dankjewel Bianca!

Reply

Laat een Reactie achter