De 3 najaartrends van 2017, welke is jouw favoriet?

door Joandi Loes Tholen

Zoals je in mijn eerdere blog kon zien, Fluweel leeft weer helemaal op. Maar wat vind je van deze andere 3 najaartrends? En vooral welke is jouw favoriet? 

Kleurige blokken a.k.a Colour blocking

Voor alle mensen die houden van knallen met felle kleuren, Goed nieuws! Het is weer toegestaan. Maar als je het doet, doe het dan goed. Colour blocking op een goede manier in je huis doorvoeren vraagt om een beetje lef. Doe niet te braaf, maar lekker gewaagd. Combineer opvallende kleuren en creëer op die manier een gewaagd contrast. Vind jij dit iets te veel van het goede, maar houd je wel van vrolijkheid? Je kan ook altijd subtiele kleurige blokken toevoegen. Denk aan een paar leuke felgekleurde kussentjes op de bank, of zoals ons; eetkamerstoelen in verschillende kleuren. Wil je een beetje tussenin blijven? Dan is een bontgekleurd vloerkleed op de grond de perfecte oplossing. Voor mij is deze trend iets te gewaagd, maar @Roestompoes laat je zien hoe het moet.

Botanical but comfy

Vorig jaar zagen we het ook al, maar de botanische woontrend blijft. Op de VTWD-beurs kon je er ook niet naast kijken. Het groen was overal. Door middel van warme kleuren, fluffy materialen en glimmende accenten voegen we daar een ‘comfy’ sfeertje aan toe. Durf te knallen met donkergroene verf en wees niet zuinig met planten. Want hey dat is toch waar de hele trend rond draait. Werk af met chique materialen, zoals zacht fluweel, gekleurd natuursteen en goudkleurige metalen. Door de juiste mix van warme materialen en gezellige structuren ontstaat een mooie harmonie. En hoe geweldig ik deze trend ook vind; ik hou geen één plant in leven. Maar als er iemand is die deze trend helemaal onder de knie heeft, dan is het @Anne_kohnke wel.

 

Eclectisch in een luxe sfeertje

De rood-roze tinten winnen aan populairiteit in huis. Denk maar na hoe vaak je het bordeaux rood, terracotta roze of de Flexa kleur van het jaar Heart Wood tegenwoordig ziet. Deze prachtkleuren zijn elegant, gezellig en glamoureus tegelijk. Maar zulke warme tinten mag het qua styling mag net iets gewaagder: prints, kleuren en texturen mixen kan prima. Een luxueus eclectisch interieur is helemaal van nu, je hoeft niet per se te kiezen voor één bepaalde stijl. Een Scandinavische designtafel en een industriële kooilamp gaan bijvoorbeeld prima samen. @Maisonloula weet het perfect te combineren, het straalt één en al gezelligheid uit.

 

Ik vind het echt een moeilijke keuze, maar als ik dan echt moet kiezen tussen de najaartrends dan ga ik voor de derde trend; Eclectisch met een luxueus accentje. Wat is jouw favoriet? 

Credits inspiratie tekst en beeld: Fonq.nl

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Misschien vind je dit ook leuk?

15 Reacties

Stephanie 9 oktober 2017 - 16:48

Ik vind de Botancial, but comfy echt prachtig! Gelukkig heb ik een vriend die alle planten in leven kan houden.

Reply
Caroline 9 oktober 2017 - 16:51

Oh jeetje, nu wil ik mijn hele huis weer overhoop gooien en opnieuw decoreren. Ik vind het allemaal prachtig, maar de bordeauxrood tinten vind ik wel heel donker.

Reply
Helena 9 oktober 2017 - 17:43

Ooh, helemaal fan van de kleurige blokken! Het brengt meteen zo’n fleurige en moderne sfeer in huis! Heel leuke, inspirerende post!

Reply
Sylvia 9 oktober 2017 - 23:13

I love Botanical

Reply
Hanneke 10 oktober 2017 - 06:17

I LOVE eclectic! Ik vind het altijd zo moeilijk om m’n huis in te richten, ik vind zoveel stijlen mooi. Heb jij dat niet? Het liefst wissel ik elk seizoen van stijl haha!

Reply
Merel 10 oktober 2017 - 07:39

Ja de derde heeft ook mijn voorkeur inderdaad, vooral vanwege de rust. Dat botanische vind ik trouwens ook mooi, maar soms een beetje druk en onrustig.

Reply
Xenia 10 oktober 2017 - 07:59

Ik vind de botanical helemaal leuk.
Maar de bloemen van de Electic zijn super! Wij hebben in huis een wand behangen met deze bloemen print

Reply
Charlotte 10 oktober 2017 - 08:35

Ik ga dan ook voor de derde trend, ik hou wel van die warme kleuren! Ik wil eigenlijk ook mijn huis opnieuw inrichten, maar misschien kan ik beter even wachten totdat de kinderen wat groter zijn…

Reply
Melissa krijns 10 oktober 2017 - 15:41

ik vind in de herfst altijd die mooie warme kleuren echt prachtig in een huis. Helaas alleen mijn vriend niet..

Reply
Madelon 10 oktober 2017 - 19:58

Wauw ik ben inderdaad ook fan van de derde. Rustig en warm. Echt heel erg mooi. Heb ik meteen inspiratie opgedaan 🙂

Reply
Lianne 10 oktober 2017 - 22:06

De ‘Botanical but comfy’ is mijn favoriet, en ook in mijn kleding. Ik ben dol op groen, rood en blauw en lekker zittende kleding. 🙂

Reply
Ada 10 oktober 2017 - 22:57

Botanical but comfy heeft ook mijn voorkeur, heel mooi. Super vloerkleed ook! Ben er naar op zoek gegaan, maar kan het nergens vinden.

Reply
Monique 11 oktober 2017 - 07:42

ik ga voor de combinatie veel groen en warm rood – al jaren mijn favoriet 🙂

Reply
nicole 13 oktober 2017 - 09:22

Het is inderdaad lastig kiezen. Ik twijfel tussen botanical en eclectisch. Die vind ik allebei leuk.

Reply
Tessa | Daily Inception 13 oktober 2017 - 19:44

Ik vind de derde trend het mooist! Maar dat komt echt door de warme kleur rood!

Reply

Laat een Reactie achter