5 Planten voor de slechtere plantenbaasjes

Groen Ryk

Categorie:

Zelf moet ik helaas zonder groene vingers leven maar dat maakt mijn liefde voor planten niet gelijk een stuk minder. Dus met regelmaat kocht ik de schattigste plantjes die dan een aantal weken later weer in de groene container belanden.. Omdat ik dat dan weer heel zielig vond kocht ik maar gewoon geen planten meer, maar toch ga je ze missen. Ze brengen veel sfeer aan een ruimte en zijn natuurlijk ook nog eens heel gezond! Dus ging ik opzoek naar planten die geschikt zijn voor de wat slechtere planten baasjes.. Want ook zonder groene vingers willen we toch onze eigen kleine urban jungle ;).

Scindapsus Epipremnum

De Scindansus Epinremnum staat bekend als een van de meest lucht zuiverende planten. De huidmondjes zitten in de bladeren en nemen schadelijke gassen op uit de omgeving. De plant dient wel altijd licht vochtig te zijn en mag niet uitdrogen. Gelukkig is dat gemakkelijk te controleren door af en toe je vinger in de grond te steken om de grond aan te voelen. Oh en zet hem in goed daglicht, maar niet in de volle zon daar wordt het plantje dan weer niet zo blij van. Omdat ze kan klimmen, doet ze het heel goed in bijvoorbeeld een hangmand voor het raam of als je wat avontuurlijker bent probeer haar dan via een trellis te laten klimmen. De verzorging is erg gemakkelijk, de plant kan uitlopers krijgen van meer dan een meter, maar die kun je gewoon terugknippen als ze te lang worden.

Aloë Vera

Aloë Vera staat waarschijnlijk al goed bekend om al haar goede eigenschappen, maar dat is niet de reden waarom wij haar aanraden, ze is bijna niet dood te krijgen. Ze kan zeker een meter hoog worden en houdt vooral van zonnige ruimtes. Het mooiste? Ze houdt van droge grond, dus vooral niet te veel water geven voor het mooiste resultaat!

Ficus

Deze kleine binnenboom is ook al zo’n leuke blikvanger. Vaak zie je dat haar stam gevlochten wordt voor een decoratief effect. Je hebt ook genoeg keus, er bestaan maar liefst 800 verschillende varianten van de Ficus. De wortels van de plant mogen niet in het water staan, daarom is het verstandig om kleine hoeveelheid water per keer te geven. Zo blijft de grond wel lekker vochtig! De ficus houdt er ook van om af en toe met water besproeid te worden, zo verwijder je het stof en goed tegen ongedierte!

Graslelie

Zelfs na jaren is dit één van de meest populaire kamerplanten ter wereld. Met zijn dunne, sprieterige bladen ziet ze er altijd interessant uit. Er zijn veel varianten van deze plant en ze doen het ook erg goed in een hangmand. Ze hoeven maar 1 keer per week een klein beetje water en liever niet in het volle zonlicht. En dan zou het jou ook moeten lukken om hem in leven te houden. Ze zijn helaas wel giftig voor katten, dus zorg dat je beestje er niet bij kan komen!

Sansevieria

Voor de mensen die écht geen groene vingers hebben is deze plant een topper. De Sansevieria is de makkelijkste kamerplant om te verzorgen. Deze plant houdt namelijk helemaal niet zo van water, de grond dient goed opgedroogd te zijn voordat je de Sansevieria weer een klein beetje water geeft. De ‘enige’ manier dat deze plant het niet overleefd is als je hem te veel water geven. Nou, dat moet lukken toch ;).

Alle foto credits van deze blog gaan naar Mooiwatplantendoen.nl.

Liefs, Joandi Loes

Delen via

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Linda schreef:

  Ik ben er vrij zeker van dat ik zelfs deze dood zou kunnen laten gaan Ik hou het even bij mijn koffieplant in pot, die zichzelf in leven houdt!

 2. MC Kleuver schreef:

  Heerlijk al dat groen in huis. Ik heb ook een plantje en daar ben ik erg blij mee. Leuk dat je bij elke plant ook wat feitjes meegeeft.

 3. Fleur schreef:

  Dat zijn planten naar mijn hart. Op mijn bureau staat een catus en die krijg af en toe een slokje koffie 😉

 4. kiki hasselton schreef:

  kijk, hier heb ik wat aan! Ik heb ipv groene vingers, denk ik, zwarte vingers. alles gaat dood bij mij, zelfs cactussen en vetplanten. Maar ik ga die laatste eens proberen en kijken of dat echt wat voor mij is 🙂

 5. Nadia schreef:

  Ik ben zo slecht met planten! En als er al een keer één blijft leven, vreten onze katten hem op 🙁

 6. Sherry schreef:

  Ik ben gek op planten. Deze wil ik graag in huis halen.

 7. joanne schreef:

  Die ficus planten vind ik zo leuk ! We hebben er zelf ook 2 in huis staan. Super leuk!

 8. Juliette - Strongbody.nl schreef:

  Deze tips sla ik op! Ik ben echt slecht met planten en heb er zo weinig verstand van! Terwijl ik wel van groen in huis hou. Thanks!

 9. Marjolein schreef:

  haha goede blogpost Ik ben zo dol op planten ,maar kan er niet altijd even goed voor zorgen. Een goede lijst

 10. Rachelle van Duren schreef:

  Gek op planten! Ik word er ook steeds beter in 🙂

Social Media

Copyright 2021 HMLRK

algemene voorwaarden