5 x Kinderkamer inspiratie

door Alice Vanduijvenvoorde

Kleine meisjes worden groot. En mijn meisje is alweer twee jaar dus is het de hoogste tijd dat wij Caitlynn haar babykamer om gaan toveren in een grote meisjes kamer. Ik heb lang nagedacht over hoe ik het ga aanpakken, want; houd ik dezelfde kleuren? Blijven we bij het zachte, bijna sprookjesachtige thema of gaan we een hele andere kant op met de kinderkamer?!

Er is zo ontzettend veel keuze en ik vind ook zoveel leuk. Moeilijk dus!

Op Pinterest kom je echt de mooiste kamertjes tegen maar ook zeker via Instagram heb ik een flinke dosis inspiratie opgedaan. Ondertussen ben ik er dan ook over uit hoe ik het aan ga pakken. Hoe het er precies uit komt te zien houd ik nog even geheim en zien jullie in mijn volgende blog maar één ding zal ik alvast verklappen; haar nieuwe bed wordt een bedhuisje, die vind ik zo ontzettend leuk!

Ik zal jullie wel alvast laten zien wat ik mooi vind aan een kinderkamer en wie weet raken jullie ook wel geïnspireerd.

Deze 5 instagram accounts hebben me stuk voor stuk geïnspireerd in mijn zoektocht, want wat zijn deze kinderkamers mooi zeg!!

@Stijlinge

Ik begin direct met een hele stoere kinderkamer. Totaal iets anders dan haar huidige kamertje maar ik vind dit ook erg gaaf.

De zwarte lambrisering is vrij heftig maar doordat hij zo speels aangebracht is perfect voor een stoere kinderkamer.  Ook het houten bedhuisje én de glijbaan vind ik echt geweldig!

Voor meer informatie en mooie plaatjes van dit kamertje zie www.stijlinge.com of  @stijlinge.

bedhuisje, blankhout, nijntje, miffy, zwart,wit, mint, lambrisering, abc, poster, zebra, lego, opbergbox, glijbaan, bed, kinderkamer

Credits: Stijlinge

bedhuisje, zebra, zwart, wit, lambrisering, zebra, blankhout, hart, muurstickers, kussens, vlaggetjes, bed, kinderkamer

Credits: Stijlinge

lockerkast, grijs, wit, zwart, lambrisering, poster, abc, muurstickers, glijbaan, blankhout, oohnoo, vloerkleed, trekwagentje, wagentje, kledingrek, kinderkleding, nijntje, miffy, slang, knuffel, lego, kussen, schoenen, kinderkamer

Credits: Stijlinge

@Demeisjesjonkers

Deze lieve mama heeft alles over voor haar kleine meid en heeft haar dan ook een geweldige kamer bezorgd. De basis is wit en rustig, precies zoals ik het fijn vind. En samen met het lieve bedje, de tipi tent en het poppenhuis maakt het deze kamer tot een prachtig geheel.

Het poppenhuis is toch wel mijn favoriet hoor! Welk klein meisje droomt hier nou niet van? Trouwens, niet alleen kleine meisjes hoor.. Doe mij maar een groot formaat van dit huis graag!

Leuk weetje is dat Femke dit huis helemaal zelf opgeknapt en geverfd heeft! Ik doe het haar niet snel na! Good job mama!

bed, peuterbed, ikea bed, dots, stippen, zwart, wit, eenhoorn, slingers, krukje, ikea kruk, ster, nachtlampje, gordijnen, kinderkamer

Credits: Demeisjesjonkers

tipi, tipitent, papieren zakken, speelgoedopbergers, paperbags, maan, kussens, roze, bruin, wit, kinderkamer

Credits: Demeisjesjonkers

poppenhuis, diy, vlaggetjes, vlaggenlijn, zwart, wit, grijs, dollhouse, bureau, tafeltje, kinderkamer

Credits: Demeisjesjonkers

 

@_____Felicia

Deze Duitse mama heeft absoluut smaak, haar hele huis is werkelijk prachtig. Ze heeft zelfs een pipowagen in de tuin omgetoverd tot een eigen speelhuisje voor haar meiden, echt zo leuk! ik ben stiekem wel een beetje jaloers.

En de kinderkamer is ook erg mooi; het wit, de zachte roze kleur en natuurlijk het bedhuisje en het mooie hoekje met de Numero74 klamboe..

bedhuisje, wit, bed, peuterbed, roze, tutu, zwaan, kinderkamer

Credits: _____Felicia

klamboe, tent, ohnoo, poppenbedje, poppenbed, vlaggenlijn, vlaggetjes, numero74, dustypink, kledingkast, tutu, sterkussen, kussens, boeken, boekenplank, vachtje, roze, wit, kinderkamer.

Credits: _____Felicia

 

Vooruit ook ééntje van de buitenkant van de pipowagen dan.. want ik weet dat jullie daar nu nieuwsgierig naar zijn ;-).

pipowagen, wit, grijs, bloemen, kinderhuisje, playhouse, speelhuisje, diy, kinderkamer

Credits: _____Felicia

 

@_Thefourofus

Samantha kennen jullie misschien al van de blog over haar webshop Manowoods. De link daarvan vind je hier. Zij verkoopt onder andere de houten bedhuisjes en dus kan het ook niet anders dan dat zoontje Noël er zelf ook één heeft.

De kamer was eerst helemaal wit, ook heel mooi maar nu heeft ze een geweldige blauwe lambrisering op de muur aangebracht, tof gedaan hé? Ze wonen hier pas sinds kort dus het kamertje is nog niet helemaal af maar ik vind hem nu al geweldig!

bedhuisje, peuterbed, wit, blankhout, poes, eameschair, kledingrek, kinderkleding, dots, lampje, poster, bedlampje, kinderkamer, manowoods

Credits: _Thefourofus

lambrisering, denim drift, bedhuisje, peuterbed, wit, blauw, ogen, muurstickers, poster, lampje, beddengoed, bedlampje, camera, manowoods, kinderkamer, nijntje, knuffels, miffy

Credits: _Thefourofus

bookshelf, boekenplank, boekenbak, boeken, nijntje, miffy, lambrisering, denim drift, blauw, eameschair, stoeltje, kinderkamer, manowoods.

Credits: _Thefourofus

 

@nr13b

Deze Noorse mama heeft het absoluut in de vingers, wat heeft ze een geweldige stijl! De kinderkamer is gewoonweg een droom. Want alles klopt gewoon. De witte basis, de verschillende kleuren roze en het lichte hout; er is echt niets in deze kamer wat ik niet mooi vind. Wauw!

bedhuisje, bed, peuterbedje, huis, roze, nijntje, miffy, muurstickers, blankhout, kussens, maan, wolkjes, knuffels, konijn, houtenblokken, speelblokken, blokken, wolk, wolkenkussen, sterkussen, ster, houten slinger, pompom, nachtkastje, boomstronk, wit, kinderkamer

Credits: nr13b

kast, zithoekje, bureau, stoel, nijntje, miffy, wit, vloerkleed, blankhout, bedhuisje, speelhuisje, poppenbedje, vlaggetjes, vlaggenlijn, muurstickers, speelblokken, blokken, deken, poster, houten kralen, konijn, knuffel, jurkje, kinderkamer

Credits: nr13b

huisje, roze, poppenbedje, ballenbak, deken, ballen, wolk,vloerkleed, kinderkamer, tafeltje, bureau, lamp, stoeltje, stoel met oren, sterren, muurstickers, ster, tasje, abc, blankhout, wit

Credits: nr13b

 

Best opvallend misschien dat ik nu wat kamertjes heb laten zien waarvan de kleuren en stijl nu ook al te zien zijn in Caitlynn haar babykamer. Zou haar nieuwe kamer dan toch een beetje dezelfde stijl blijven?!

Dat zien jullie de volgende keer!

Veel liefs, Alice     -X-

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook leuk?

27 Reacties

Buurvrouw wilma 19 oktober 2017 - 19:15

Wat superleuk! Ik ben erg benieuwd wat je ervan gaat maken. Maak je dan ook foto’s van hoe haar kamertje nu is?

Reply
Alice 19 oktober 2017 - 22:27

Ha wat leuk dat je reageert zeg! 🙂 er staat hier een blog over hoe haar kamer er nu nog steeds ongeveer uit ziet: https://hmlrk.com/2016/09/19/even-wegdromen-babykamer-caitlynn/

Reply
Chantal 20 oktober 2017 - 11:46

Wat een prachtige inspiratie foto’s zeg!! Het begint bij mij nu ook gelijk te kriebelen om een rondje Pinterest te gaan doen. Ik ben benieuwd naar het eind resultaat van het kamertje!

Reply
Alice 21 oktober 2017 - 22:45

Ik ben ook groot fan van deze kamertjes. Hihi zeker doen! Pinterest is een grote inspiratiebron voor mij. En hou je de blog in de gaten? Binnenkort komt het eindresultaat online 🙂

Reply
Hanneke de Haas 20 oktober 2017 - 11:57

Wat een fantastische foto’s! Zou ik ook zo kunnen uitkiezen. Ben erg benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!

Reply
Alice 21 oktober 2017 - 22:46

Wat leuk! het zijn ook hele leuke stijltjes! Ben ook benieuwd hoe onze peuterkamer uitpakt, binnenkort komt de blog ook online 🙂

Reply
Charlotte 20 oktober 2017 - 12:30

Wauw die laatste vind ik prachtig!! Ik wil over een jaar ofzo de kamer van onze peuter een make-over geven. Kan eigenlijk nu al niet langer wachten, maar ze is nu nog net wat te jong en over een jaar kan ze zelf al wat mee beslissen.

Reply
Alice 21 oktober 2017 - 22:44

Dat is idd ook wel heel leuk hè als ze een beetje meebeslissen. Al lijkt het me ook weleens lastig haha. Succes volgend jaar 😉

Reply
Susan 20 oktober 2017 - 12:45

Die pipowagen is té geniaal! Ik ben nu bezig met de babykamer voor onze kleine man die in januari 2018 komt, dus heb zeker wat aan je artikel. Vind de muur met die halfzwarte / uitgeveegde zwarte verf superleuk. Denk dan wel een ander kleurtje, maar het idee is vet.

Reply
Alice 21 oktober 2017 - 22:43

Wat leuk dat je er wat aan hebt Susan. Ja ik vind dat effect ook heel gaaf!

Reply
Irene 20 oktober 2017 - 14:04

Wat een leuke kamertjes allemaal. Het lijkt mij heel lastigen een nieuwe kamer te kiezen!

Reply
Alice 21 oktober 2017 - 22:42

Nou dat vind ik ook hoor Irene. Er is zoveel keuze!

Reply
Jamey 20 oktober 2017 - 17:04

Oooh dat eerste kamertje is echt te geweldig!! Dat is helemaal ons ding ook.

Reply
Alice 21 oktober 2017 - 22:42

Ja geweldige kamer he! Lekker stoer ook!

Reply
Kiki hasselton 20 oktober 2017 - 17:36

Oh, die zwaan met die tutu vind ik leuk!!! Ik heb geen kinderen, maar deze zou ik zo ophangen in mijn eigen huis!

Reply
Alice 21 oktober 2017 - 22:41

Haha ik ook! Helaas zit daar wel een prijskaartje aan 😉

Reply
Danella 20 oktober 2017 - 23:14

Wat een leuke kamertjes allemaal. Vind dat bedje van hout, dat lijkt op een huisje, heel erg leuk.

Reply
Alice 21 oktober 2017 - 22:41

Jaaa tof he! Ik heb er ook 1 besteld voor mijn dochter

Reply
Custodia 21 oktober 2017 - 08:52

Waauww wat ontzettend mooie foto’s allemaal, zo inspirerend, ik vind alle kamer mooi, ze hebben allemaal iets vergelijkbaar met elkaar. Mooie foto’s ✨✨

Reply
Alice 21 oktober 2017 - 22:40

Ja hè! Echt prachtige kamertjes!

Reply
Kevin 21 oktober 2017 - 16:00

Wat super cute allemaal! En leuke foto’s voor inspiratie. Ben benieuwd hoe het eind resultaat bij jou is

Reply
Alice 21 oktober 2017 - 22:40

Dankje Kevin!! Hou je de blog in de gatwn? Het komt snel online

Reply
nicole 22 oktober 2017 - 09:25

Heel mooi. En het doet ook allemaal heel rustig aan.

Reply
Sanne 22 oktober 2017 - 10:31

Mooie kamertjes, ben benieuwd waar je uiteindelijk voor zal gaan!

Reply
Judith 22 oktober 2017 - 21:56

Oooh dat bedje met die zwaan erbij, zo zie ik het bedje voor mij voor mijn kleinste haar nieuwe kamer

Reply
MC Kleuver 23 oktober 2017 - 11:49

Prachtige kamers met hele lichte kleuren. Ik zie veel wit. Dan is het maar niet te hopen dat ze het leuk vinden om te gaan tekenen op de meubels. Haha.

Reply
Eke 23 oktober 2017 - 20:30

Prachtige kamers! Hopelijk kunnen we snel weer eens een babykamertje mooi gaan maken, dan vind ik dit prachtige voorbeelden!

Reply

Laat een Reactie achter