5 x Kinderkamer inspiratie voor een kleuter

Woon Ryk

Categorie:

Kleine meisjes worden groot en Livey verandert echt steeds meer in een wijs dametje. In november start ze met school. Een baby’tje is het nu echt niet meer. En na 2 jaar in ons huis wordt het nu tijd voor een groter bed en een kinderkamer waardig voor een echte kleuter. Livey heeft vanaf haar geboorte in een Sebra Bedje geslapen en ondanks dat dit bedje een prima lengte heeft en eigenlijk nog lang zou moeten meegaan merken we dat dat met de breedte een ander verhaal is. Ondertussen ligt er elke een halve poppenwinkel mee in bed en vergeet het maar dat deze ergens anders gaan slapen.

Allemaal leuk en aardig moest het niet zo zijn dat dit knusse gezelschap voor de nodige kopstoten en blauwe plekken zorgt terwijl ze ligt te woelen in haar slaap. En uiteraard worden wij dan ook getrakteerd op leuke nachtwandelingetjes doorheen het huis om een klein meisje te gaan troosten bij het vloeien van de bijhorende tranen bij al dit ongemak. Om daarna half (of helemaal) mee in een veel te klein bed te moeten liggen tot de rust weer is terug gekeerd.

Ik hoef er geen tekeningetje bij te maken denk ik als ik zeg dat ik het behoorlijk zat ben. We hakken de knoop door en Livey krijgt een eenpersoonsbed. Hierdoor zal de indeling van de kamer ook een beetje moeten veranderen en moet ik dus een nieuw kinderkamer plan bedenken. Maar ik zou uiteraard mezelf niet zijn als ik in mijn zoektocht naar een nieuw plan niet op zoek ging naar wat inspiratie ‘on the gram’. En omdat ik jullie al dit moois niet wil onthouden deel ik met jullie 5 mooie kinderkamers die ik tegen kwam. En wie weet gaan jullie daarna ook wel aan de slag?

@Femkebuningh

Femke, mama van Jackie en Zeger heeft niet één kinderkamer om u tegen te zeggen. Maar zelfs twee kinderkamers waar ik mijn vingers bij af lik. En ondanks dat ik Zeger zijn kamertje dus ook fantastisch vindt ga ik voor deze blog even dieper in op die van Jackie.

Ik ben dol op de roze muur in deze kamer. Niet te zoetsappig, misschien zelfs wel een beetje stoer! Deze kleur doet me denken aan onze huidige kleur in onze gang. Qua sfeer lijkt het verder wel een beetje op Livey’s huidige kinderkamer. Een lichtkleurige klamboe gecombineerd met een blank houten bedje met speels design, wat rotan en een comfy vloerkleed erbij. Een stijltje dat me nog steeds heel erg aanspreekt. Omdat ik nog steeds betoverd wordt door kamertjes zoals deze gaan we Livey’s kamertje aanpakken met kleine wijzigingen en eerder wat romantiseren en girlyer maken dan grote wijzigingen door te voeren.

Wat ik nog erg leuk vind in dit kamertje is de combinatie van de opbergdozen met de leuke rotan mand, want zeg nou zelf, nooit genoeg opbergplaats toch?

Livey’s nachtlampje begaf het een tijdje geleden en het lelijke onding dat er sindsdien staat verdient nu echt wel een upgrade! Dus ook het mooie zoutlampje van Jackie hou ik in het achterhoofd.

Fotocredits: @Femkebuningh

@Mamamatsise

Danielle, de mama van Ise heeft haar creativiteit de vrije loop gelaten in deze kinderkamer en een ‘simpel’ ikea bed naar een hoger niveau getild door het bed eigenhandig in de beits te zetten. De donkere tint maakt het bed een heel stuk unieker, maar in mijn ogen ook erg stijlvol! Ook de rest van de kamer is geweldig geworden. De basis is wit en rustig gecombineerd met een lieflijk behangetje, precies zoals ik het fijn vind. Samen met het walnootkleurige bed, de klamboe en de decoratie wordt het één prachtig geheel.

Omdat het een hoogslaper is komt er gelijk een zee aan ruimte vrij onder het bed voor een knusse leeshoek, een poppenverzamelplek of misschien wel voor een tweede matras wanneer er een sleepover zou zijn. Dat vind ik dan weer een heel praktisch voordeel aan dit mooie bed.

Fotocredits: @Mamamatsise

@__Thenguyens

Een iets neutraler kamertje met een mooie antieken kast die een pop of ‘colour’ in de kamer brengt. De kleur op de muren is heel gelijkaardig aan die in Livey’s kamer (Sandy Beach van Flexa/Levi’s). Zo zie je maar deze kleur perfect gestyled kan worden met zowel koele als warme tinten. de wereldkaart van Gathre is er eentje waar ik al jaren op zit te azen. Voorlopig heb ik hem nog in huis, maar misschien dat daar weldra verandering in komt.

Ik ben dol op de combinatie van materialen en texturen in het kamertje van Oliver, het zoontje van Nancy. Het leer, rotan, hout en wollen kleed maken er een warm geheel van. Het kamertje voelt gezellig en huiselijk aan terwijl er eigenlijk weinig tot geen accessoires de ruimte aankleden. En dat is eigenlijk precies zoals ik het mooi vind. Deze kinderkamer is echt een knus plekje om te ontprikkelen en lekker de rust op te zoeken.

Fotocredits: @__Thenguyens

@Iriszeilstra

Dit stapelbed van Oliver Furniture in de kamer van de dochters van Iris is echt mijn absolute droombed. Het is speels maar ook stijlvol en de perfecte combinatie van wit met hout. Dat is eigenlijk wel te zeggen van dit hele kamertje. Stijlvol speels! Toen Birdie geboren werd had ik een droombeeld in mijn hoofd dat de meisjes wel lekker samen konden gaan slapen. Op vakantie deelden ze een kinderkamer en daar ging het echt perfect. Maar zodra we thuis kwamen en dachten we schuiven de bedden bij elkaar heb ik me dit snel beklaagd. Zo gilde steeds de ene dame de andere wakker en hebben we na 2 nachten weer ieders in haar eigen kamer gelegd.

Dit bed blijft dus nog een poosje langer op de wishlist staan en wie weet dat het binnen een jaartje of 2 wel gewoon heel leuk en gezellig is om samen te slapen. De lampen doen mij trouwens ook nadenken of ik misschien nog 2 lampen wil toevoegen aan de mooie papieren lamp die er nu in Livey’s kamertje hangt. Het staat namelijk wel erg leuk zo!

Fotocredits: Iris Zeilstra

@Headofswans

Ik ben helemaal verliefd op de combinatie van dit mooie behang met de frisse, witte antieke kast. Ook de rest van het kamertje vormt één perfect gematched geheel. Je ziet gewoon dat Priscilla er duidelijk oog voor heeft. Zelf wil ik het iets simplistischer houden, want ken jezelf, ik ben een printje super snel beu. Maar dit kamertje doet me wel ontzettend twijfelen om toch voor een behangetje te gaan. Over behangetjes in de kinderkamer schreef ik al eerder een blog. Die kan via deze link lezen moest je dat willen.

De vlaggenlijn en kussentjes op het bed vind ik ook erg gezellig staan. Ik denk dat ik ook op zoek ga naar een kussentje met Livey’s naam op. Dan is het toch net wat meer haar eigen plekje.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Fotocredits: Headofswans

BewarenBewarenOndertussen ben ik er stiekem al over uit hoe ik het aan ga pakken. Hoe het er precies uit zal zien houd ik nog even geheim en zien jullie in een volgende blog. Eén ding kan ik wel alvast verklappen; Livey’s nieuwe bed wordt een hoogslaper en dit vind ik zo ontzettend leuk! Mijn eerste ‘grote’ bed was namelijk ook een hoogslaper. Iets met nostalgie zou je zeggen?

Best opvallend misschien is dat ik toch opnieuw weer val voor mijn geliefkoosde aardetinten in combinatie met rust en natuurlijke materialen. Zou haar nieuwe kinderkamer dan toch een beetje dezelfde stijl blijven? BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Liefs, Joandi Loes

Delen via

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Buurvrouw wilma schreef:

  Wat superleuk! Ik ben erg benieuwd wat je ervan gaat maken. Maak je dan ook foto’s van hoe haar kamertje nu is?

 2. Chantal schreef:

  Wat een prachtige inspiratie foto’s zeg!! Het begint bij mij nu ook gelijk te kriebelen om een rondje Pinterest te gaan doen. Ik ben benieuwd naar het eind resultaat van het kamertje!

  • Alice schreef:

   Ik ben ook groot fan van deze kamertjes. Hihi zeker doen! Pinterest is een grote inspiratiebron voor mij. En hou je de blog in de gaten? Binnenkort komt het eindresultaat online 🙂

 3. Hanneke de Haas schreef:

  Wat een fantastische foto’s! Zou ik ook zo kunnen uitkiezen. Ben erg benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!

  • Alice schreef:

   Wat leuk! het zijn ook hele leuke stijltjes! Ben ook benieuwd hoe onze peuterkamer uitpakt, binnenkort komt de blog ook online 🙂

 4. Charlotte schreef:

  Wauw die laatste vind ik prachtig!! Ik wil over een jaar ofzo de kamer van onze peuter een make-over geven. Kan eigenlijk nu al niet langer wachten, maar ze is nu nog net wat te jong en over een jaar kan ze zelf al wat mee beslissen.

  • Alice schreef:

   Dat is idd ook wel heel leuk hè als ze een beetje meebeslissen. Al lijkt het me ook weleens lastig haha. Succes volgend jaar 😉

 5. Susan schreef:

  Die pipowagen is té geniaal! Ik ben nu bezig met de babykamer voor onze kleine man die in januari 2018 komt, dus heb zeker wat aan je artikel. Vind de muur met die halfzwarte / uitgeveegde zwarte verf superleuk. Denk dan wel een ander kleurtje, maar het idee is vet.

 6. Irene schreef:

  Wat een leuke kamertjes allemaal. Het lijkt mij heel lastigen een nieuwe kamer te kiezen!

 7. Jamey schreef:

  Oooh dat eerste kamertje is echt te geweldig!! Dat is helemaal ons ding ook.

 8. Kiki hasselton schreef:

  Oh, die zwaan met die tutu vind ik leuk!!! Ik heb geen kinderen, maar deze zou ik zo ophangen in mijn eigen huis!

 9. Danella schreef:

  Wat een leuke kamertjes allemaal. Vind dat bedje van hout, dat lijkt op een huisje, heel erg leuk.

 10. Custodia schreef:

  Waauww wat ontzettend mooie foto’s allemaal, zo inspirerend, ik vind alle kamer mooi, ze hebben allemaal iets vergelijkbaar met elkaar. Mooie foto’s ✨✨

 11. Kevin schreef:

  Wat super cute allemaal! En leuke foto’s voor inspiratie. Ben benieuwd hoe het eind resultaat bij jou is

 12. nicole schreef:

  Heel mooi. En het doet ook allemaal heel rustig aan.

 13. Sanne schreef:

  Mooie kamertjes, ben benieuwd waar je uiteindelijk voor zal gaan!

 14. Judith schreef:

  Oooh dat bedje met die zwaan erbij, zo zie ik het bedje voor mij voor mijn kleinste haar nieuwe kamer

 15. MC Kleuver schreef:

  Prachtige kamers met hele lichte kleuren. Ik zie veel wit. Dan is het maar niet te hopen dat ze het leuk vinden om te gaan tekenen op de meubels. Haha.

 16. Eke schreef:

  Prachtige kamers! Hopelijk kunnen we snel weer eens een babykamertje mooi gaan maken, dan vind ik dit prachtige voorbeelden!

 17. […] Dit keer met een leuke blog over de 5 leukste ikea hacks voor in de kinderkamer. Herinneren jullie mijn laatste blog nog? In die blog vertelde ik dat ik mijn dochters babykamer om zou gaan toveren tot een echte […]

Social Media

Copyright 2021 HMLRK

algemene voorwaarden