5 x leuke manieren om je huis te verlichten voor de kerst

Woon Ryk

Categorie:

Nog zo’n 1,5 week en dan is het alweer Kerstmis, toch wel de meest gezelligste periode van het jaar. Overal zien we weer de kerstbomen tevoorschijn komen, op Instagram de leukste DIY’s voorbij komen. Zoals bijvoorbeeld deze leuke kerstboom op canvas die vorig jaar door Sanne werd gemaakt. De kerstballen vliegen weer over de toonbanken en we halen met z’n allen weer uren de kerstverlichting uit de knoop. Als interieur liefhebbers willen we natuurlijk ook ieder jaar weer een andere boom, andere kleuren accessoires en liefst ook nog andere verlichting. Vandaar 5 x de leukste manieren om je kerstlampjes op te hangen! Oftewel je huis te verlichten en tegelijk kerst proof te maken. 

De verlichte ster

De natuur van buiten naar binnen brengen is nog steeds één van de grootste trends. Heerlijk ruikende dennentakken, mooie bollen mos en sierlijke eucalyptustakken. Een tof “natuurlijk” ideetje voor de kerst. Maak een mooie ster met bamboe stokjes of ijzerdraad en bekleed deze met kleine lampjes en mos. Leuk voor op je schouw of aan je voordeur! Denk je dan wel aan goede buitenverlichting?

Onder een stolp

Eigenlijk een heel simpel ideetje en misschien daarom juist super leuk! Verruil je eye-catchers die onder je stolp staan eens met een lichtsnoertje! Of laat je persoonlijke favorieten er juist in mee shinen. 2 Minuten werk en je hebt weer een heel gezellig en kerstig plekje gecreëerd.

Mini – kerstboompjes

Hoe schattig zijn deze lampjes? Helaas kan je deze niet in Nederland kopen en zul je deze boompjes over moeten laten komen vanuit Amerika, maar uiteraard kan je dit namaken met je eigen kleine kerstverlichting! Dat is in ieder geval al een stuk milieu vriendelijker ;).  Zaag uit een mooie plank een driehoek, verf of lak hem in je favoriete kleur en draai je lampjes eromheen! Klaar is kees, je eigen DIY-mini kerstboompjes.

Minimalistische boom

Heb jij, net zoals ik, nooit een kerstboom staan maar wil je wel graag die gezellige kerstsfeer in huis? Doe dan net zoals Miranda van Jotte Styling hier heeft gedaan. Hup, trek je jas aan en wandel naar het dichtst bijzijnde bos of park. Wedden dat je daar een mooie tak vindt die je als jouw “kerstboom” kan gebruiken? Zet je tak in een mooie mand of vaas en hang er je favoriete kerstversiering in! Zo heb je ook gelijk een heel goed excuus om wat nieuws te kopen moest je niks in de kast hebben liggen. Het leukste is wel als je lampjes aan een mooi dun draadje zitten, een smal zilverdraadje bijvoorbeeld. Ook origineel om je lampjes bijvoorbeeld juist enkel in je mand te doen!

Kerstboom

Deze blijft stiekem bij mij nog wel eventjes favoriet, zeker op een leuk houten schuurtje of een rustieke achterdeur. Een kerstboom maken van je lampjes, niet heel erg origineel meer (we krijgen tegenwoordig per minuut natuurlijk nieuwe inspiratie binnen via social media), maar never change a winning team,toch?

Zijn jullie sinds het begin van de decembermaand al helemaal in de kerstsferen of begin je er pas echt zin in te krijgen als het daadwerkelijk ook bijna zo ver is? Ik moet heel eerlijk bekennen dat wij niet zoveel aan Kerst doen. Wij gaan die periode altijd gezellig met het gezin en aanhang op wintersport en dan voelt de hele week een beetje als Kerst. Gezellig met elkaar skiën, lekker uiteten en vooral veel genieten. Hebben jullie vaste Kerst tradities?

Alvast heel hele fijne feestdagen en (mag het al? Jawel toch, mijn volgende blog is namelijk pas volgend jaar) een heel gelukkig, gezond en vooral mooi 2019!

 

Liefs

Liefs, Joandi Loes

Delen via

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Social Media

Copyright 2021 HMLRK

algemene voorwaarden