5 x Stylish Buitenspeelgoed voor Kinderen

door Alice Vanduijvenvoorde

De zomer is nu eindelijk echt begonnen en dat betekent dat we allemaal weer massaal naar buiten gaan, er lekker op uit of juist in eigen tuin of op het balkon. Misschien heb je wel net een nieuwe tuin? Of heb je net het balkon een mooie make-over gegeven? Dan is er toch niets fijners dan uren buiten vertoeven?!

Ik vind het zelf altijd erg mooi als je tuin/balkon een verlengstuk is van je huis en dezelfde stijl heeft als binnen, zo creëer je rust en eenheid. Maar… met kinderen is het niet altijd makkelijk om die mooie (nieuwe) tuin een beetje stylish en rustig te houden. Dus ben ik op zoek gegaan naar speelgoed en/of tuinmeubelen die geweldig leuk zijn voor je kind(eren) én onze tuin of (groot) balkon juist mooi aanvullen.

We kennen het als ouders allemaal wel.. die felgekleurde glijbanen, fietsjes, zwembaden en schommels die langzaam de tuin in lijken te  sluipen. En voor je het weet is die tuin waar je zo trots op was veranderd is één groot kinderparadijs.

Begrijp me niet verkeerd, er is natuurlijk niets mis met gekleurd speelgoed en het belangrijkste is dat je kind er plezier aan beleeft. Als ik eerlijk ben, hebben wij buiten ook een felgekleurde watertafel. Mijn dochter vindt deze helemaal het einde.  Maar deze ruim ik na het spelen wel weer op. Niet eens persé omdat ik het nou zo lelijk vind ,maar ik word in mijn hoofd ook onrustig van al die kleurtjes en al dat speelgoed verspreid over de grond.

Maar natuurlijk doen we dit niet (alleen) voor een mooie tuin voor onszelf want het is juist héél belangrijk om de tuin ook zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor je kind. Vandaag de dag zitten kinderen al veel te veel binnen achter de tv, tablets enz. Terwijl buiten spelen juist zo gezond en goed voor de ontwikkeling  is. Daarom is het slim om op de interesses van je kind in te spelen.

Houdt je kind van piraten? Is het een echt bakkertje in spé? Een echt meisje-meisje of juist heel stoer? Gek op water, gek op bloemen? Het is leuk als je die interesses van je kind terug laat komen in de tuin. Zo wordt buiten spelen nog leuker!

Hieronder zal ik jullie een aantal gave producten laten zien en vertellen hoe je dit buitenspeelgoed eventueel nóg leuker kunt maken.

De zandbak

Een zandbak is waarschijnlijk een favoriet van ieder kind. Niets fijner dan lekker in het zand wroeten met je handen en zandtaartjes bakken. Deze zandbak heeft een 2-in-1 functie. Zandbak én als je het blad erop doet is het een leuke picknicktafel voor de kinderen.

Wehkamp 

Of wat dacht je deze zandbak? Een eigen schip voor jou kleine piraat!

Deze boot is een leuk DIY artikel van de vtwonen. Als je een beetje handig bent is hij dus gemakkelijk zelf te maken. Klik op de foto voor de gebruiksaanwijzing.

DIY vtwonen

Speelhuisje

Welk kind wil nu niet een eigen huisje? Het neemt misschien wat ruimte in beslag, maar het kan er wel heel mooi uitzien.

Deze houten variant vind je zo misschien al mooi, maar bedenk eens wat je ermee kan doen? Geef hem een kleurtje (wit met zwart, wit met roze.. oneindig veel mogelijkheden) en geef de ramen een leuk gordijntje.

Of misschien krijgt het huisje wel een heel thema! Een prinsessenkasteel, een brandweerkazerne of misschien wel een winkeltje?

Bol

En deze roze variant is toch perfect voor jouw kleine meid?

Hang wat mooie slingers of een lichtsnoer aan het dak. Maak aan de voorkant van het huisje een kleine veranda van een paar planken en misschien wel met haar eigen waslijntje. Hoe leuk is dat?! Natuurlijk kun je hem ook gewoon houden zoals nu.

Bol

Als je zelf handig bent of een handige man hebt, zoek dan op Pinterest eens op “speelhuis/playhouse kids”. Hier vind je nog veel meer geweldige ideeën voor de mooiste speelhuisjes!

De schommel

Persoonlijk vind ik de simpele houten schommels al best leuk om te zien. En wat vooral leuk is? Je tovert een simpele schommel binnen no-time tot een pareltje voor jouw kleine prins(es)

Bijvoorbeeld. Je kunt deze standaard schommel kopen (of zelf maken). En dan een slinger van (nep)bloemen maken en deze om de touwen van de schommel wikkelen zoals de foto daaronder. (De bloemenschommel is te huur bij Decoratieverhuur, ideaal voor een bruiloft bijvoorbeeld.)

Bol 

Decoratieverhuur

 

Een krijtbord is niet alleen voor binnen

Wat dacht je van een krijtbord aan de muur of schutting? Je kinderen kunnen erop los gaan maar je kan er ook zelf een zomerse tekst opzetten. Je kan hem kopen bij Kamer 26 maar iedereen die houdt van DIY kan hem ook makkelijk zelf maken van een plank met krijtbordverf)

Kamer 26

Kamer 26

Tipi in de tuin

De tipi tent, helemaal terug van weggeweest. Vorig jaar was het een rage op Instagram en nog steeds zie ik hem geregeld voorbij komen. Maar hoe leuk is het om die toffe teepee buiten te zetten? Hier kunnen kinderen zich zeker uren in vermaken, indiaantje spelen of juist thee drinken met vriendinnetjes of mama. Laatst zag ik 2 leuke (en goedkope!) varianten voorbij komen bij de Xenos. Maar andere (en iets stevigere) varianten en in meerdere kleurtjes heb je ook genoeg!

 

Xenos

 

Xenos

Dit waren mijn tips voor, in mijn ogen, het leukste buitenspeelgoed. Hopelijk vinden jullie de tips net zo leuk als mij. Wil je nu ook nog inspiratie voor de aankleding van je terras of tuin? Neem dan zeker nog een even een kijkje naar het leuke artikel van Sanne hierover. Inspiratie gegarandeerd!

 

Till next time!

Veel liefs, Alice  -X-

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook leuk?

35 Reacties

Vlijtig Liesje 10 juni 2017 - 09:17

LOL! Kostelijk dat er nu ook al stylish verantwoord buitenspeelgoed is. En ik kan me daar best wat bij voorstellen, want vaak is het van dat schreeuwerige knal plastic. Vooral die schommel vind ik prachtig!

Reply
Alice 12 juni 2017 - 22:31

Haha ja is eigenlijk wat he.. ik ben ook groot fan van de schommel. Bedankt voor je reactie!!

Reply
Cassandra 15 juni 2017 - 09:16

Wat een leuke lijst! Wij zijn dit jaar begonnen met een makeover in de tuin en hebben idd ook gekozen voor een krijtbord in de tuin. Samen met dochterlief op tekenen en staat meteen super vrolijk

Reply
Alice 23 juni 2017 - 11:12

Dankjewel!! O wat leuk zeg! Heerlijk toch een nieuwe tuin helemaal naar eigen wens. Ja ik ben ook groot fan van het krijtbord in de tuin! jullie gaan vast genieten deze zomer. Xx

Reply
sabine 15 juni 2017 - 09:42

Oh die buitenschommels, vooral die witte bohemian style! Zo gaaf. En dat schip waar ze met zand kunnen spelen is super mooi ook! Ja dit is stylish en leuk voor kinderen, zo’n tuin wil ik ook!

Reply
Alice 23 juni 2017 - 11:14

Dankjewel sabine!! Hihi ik wil zo’n tuin ook wel hoor. Ben zelf ook groot fan van de bohemian schommel en heb hem dan ook besteld. 🙂 Geniet van de zomer!

Reply
cindy 15 juni 2017 - 12:04

Wij hebben net een mega groot houten speeltuig in onze tuin gezet, en een felgekleurd huisje en zo’n blauwe schelp die echt iedereen kent. En weet je? Het stoort me niet want ik heb ooit mijn tuin moeten beginnen indelen die niet kidsvriendelijk moest zijn omdat na miskraam 3 niet echt meer van plan was om voor kinderen te gaan. Op dit moment zit mijn zoontje met zijn neefje in de tuin te ravotten dus jep ik geniet van mijn tuin vol rommel. Maar ik ruim wel op elke avond zodat ik nog ff kan genieten van mijn bloemen die ik anders niet meer zie door hun hahaha

Reply
Alice 23 juni 2017 - 11:17

Wat erg zeg.. 3 miskramen. Ik begrijp je helemaal en dat is natuurlijk ook helemaal prima!! En zo lang de kids maar genieten toch. Hihi dat is herkenbaar. Ik moet ook elke avond speelgoed (in de tuin) opruimen voordat ik rustig kan zitten

Reply
TessaC 15 juni 2017 - 17:24

Die zwart-wit tipi’s. Wow! het is dat ik geen tuin en kinderen heb maar anders…. Ik vond het vroeger ook altijd fantastisch om een tentje te hebben.

Reply
Alice 23 juni 2017 - 11:18

Ja geweldig he! Mijn dochter is ook dol op de teepee! Ieder kind droomt daar stiekem wel een beetje van denk. Ik weet van mijn eigen jeugd inderdaad ook dat we altijd tenten aan het maken waren.

Reply
alexa 15 juni 2017 - 18:02

ahh wat ziet het er onwijs leuk uit zeg! Ik wil later ook graag zo’n tuin!

Reply
Alice 23 juni 2017 - 11:19

Ja mooi allemaal he!! Ik duim mee voor je droomtuin 😉 xxx

Reply
Sofie 15 juni 2017 - 19:14

Wat een leuke dingen allemaal! Die zandbak en picknick tafel vind ik erg leuk.

Reply
Alice 23 juni 2017 - 11:20

Dankjewel! Ja he, die zijn ook zo leuk! Xx

Reply
Merel 16 juni 2017 - 07:28

Vind een krijtbord in de tuin zo leuk! En dat piratenschip als zandbak, geweldig!

Reply
Alice 23 juni 2017 - 11:21

Nou he! Die zandbak vind ik ook een geweldige diy! Als ik nog eens tijd over heb 😉 xx

Reply
mieke | mieksmind 26 juni 2017 - 13:51

wat een leuke items! ik heb zelf geen kinderen maar ik denk dat alles wel leuk is wanneer je kids hebt

Reply
Alice 7 juli 2017 - 12:47

Dat is zo mieke

Reply
Liset 26 juni 2017 - 20:40

Zo’n houten speelhuisje zou ik wel in mijn tuin willen hebben. Heel leuk voor de kids!

Reply
Alice 7 juli 2017 - 12:48

Jaaa geweldig he!

Reply
nicole 11 juli 2017 - 12:53

Dat heb je goed gedaan zeg! Stuk voor stuk is dit speelgoed stylish verantwoord. Ik vind vooral de schommel met bloemen er om heen schitterend!

Reply
Alice 7 september 2017 - 20:59

Ah dankjewel! En die schommel is inderdaad geweldig

Reply
Sherry 11 juli 2017 - 13:53

Wat een leuke buitenspeelgoed. Mijn nichtje zal het leuk vinden. Als ik kinderen had dan had ik de lobbes en het speelhuisje gekocht.

Reply
Alice 7 september 2017 - 21:00

Mooi he! Ja dat zou een goede keuze zijn! Als ik een tijd had kwam hier ook een speelhuisje haha. Maar ik doe het ook maar met ons balkon 😉

Reply
Marsha 11 juli 2017 - 16:04

Wat een leuke foto’s allemaal zeg! Ik vond vroeger de schommel en die speelhuisjes helemaal geweldig.

Reply
Alice 27 september 2017 - 21:17

Ja he! Ik ook hoor

Reply
Amylia 11 juli 2017 - 16:09

Leuke selectie, vooral die verschillende schommels lijken me erg leuk!

Reply
Alice 27 september 2017 - 21:17

Dankjewel. Die schommels zijn geweldig he!

Reply
Manon 11 juli 2017 - 17:47

Ik vind vooral die zandbak heel gaaf! Wat ze allemaal niet kunnen maken tegenwoordig zeg jeetje !!

Reply
Alice 27 september 2017 - 21:18

Haha ja he! Sta er ook versteld van soms

Reply
Verena Friederich 11 juli 2017 - 17:51

Ik weet nog dat ik ook altijd een speel huisje wou, helaas was daar bij ons in de tuin geen plek voor. Ook die schommel vind ik super gaaf!

Reply
Alice 27 september 2017 - 21:19

Wat jammer! Ik vond ze als kind ook geweldig en zie dat mijn dochter ze nu ook te leuk vind

Reply
A Fashion Taste 11 juli 2017 - 20:22

Allemaal super mooie items. Verliefd op zandbak 🙂 moet ik eens tonen aan mijn broer!

Reply
Alice 27 september 2017 - 21:19

Hihi moet je zeker eens doen 😉

Reply
Fleur 11 juli 2017 - 21:22

Leuke tips! Wij willen onze tuin deze zomer ook opknappen en mijn inspiratie-blog komt toevallig dit weekend online

Reply

Laat een Reactie achter