Binnenkijken in een zwart/witte Scandinavische loft

door Joandi Loes Tholen

Een tijdje geleden vond ik deze loft op Airbnb, een prachtige parel in de binnenstad van Antwerpen. Gelegen op het hippe zuid is dit appartement de perfecte uitvalsbasis om een stapje in de wereld te gaan zetten in ’t Stad. De eigenaars zijn helaas momenteel niet meer actief op de site. Maar dat belet ons niet om toch even een kijkje te nemen. 

Het gebouw waarin de loft van Christophe en Nael zich bevindt dateert uit de tweede helft van de negentiende eeuw. Het is gemoderniseerd maar met respect voor de originele karakteristieken van het gebouw. Sowieso ben ik zelf ook een grote voorstander om die te behouden. Als je zo een prachtig pand in handen hebt is dat gewoon het mooiste. Dus ik zeg: Dikke duim! Ik heb al veel mooie woningen gezien maar van deze was ik echt helemaal weg.

Scandinavian loft - Home TourScandinavian loft - Home TourScandinavian loft - Home TourScandinavian loft - Home TourScandinavian loft - Home Tour

Scandinavische en monochrome stijl gecombineerd

De loft heeft een uitgesproken Scandinavische stijl die ze voor goed weten aan te houden doorheen heel het appartement. Alles is zwart, wit of hout. De enige kleur die je tegenkomt komt is in de vorm van planten. De enige uitzonderingen zijn de oranje vleugjes kleur in de gastenkamer en op het terras is er met blauw als accentkleur blauw gewerkt. Kwestie van de gasten echt het gevoel te geven dat ze “op vakantie” zijn. En wat mij betreft is een “pop of colour” op zijn tijd helemaal niet verkeerd.

Ik heb tijdens dit bezoek heel veel inspiratie op gedaan. Vriendlief is ondertussen ook meer overtuigd dat een witte vloer zo gek nog niet is. Doel bereikt denk ik dan, haha! Zelf ben ik dan weer meer overtuigd dat kleur in huis niet altijd nodig is in de vorm van verf. Een plantje hier en daar brengt namelijk ook voldoende leven in huis. Al moet ik dan misschien ook eerst leren ze effectief in leven te houden voor ik weer de hele Intratuin leegkoop, haha.

Wat denken jullie ervan? Vinden jullie het even mooi als mij?

Scandinavian loft - Home TourScandinavian loft - Home TourScandinavian loft - Home TourScandinavian loft - Home Tour

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook leuk?

25 Reacties

Debbie 24 augustus 2016 - 19:44

Mooi zeg! Heel rustgevend denk ik om in te wonen. Ik zou persoonlijk wel nog een paar extra kleuraccentjes toevoegen denk ik.

Reply
Joandi Loes Tholen 25 augustus 2016 - 00:16

Ik zou persoonlijk ook voor net dat tikje meer kleur gaan, maar het maakt het wel heel stijlvol en elegant als je het niet doet. Ik vond de loft echt prachtig in alle opzichten van het woord 😀

Reply
Margo 24 augustus 2016 - 22:28

Heel mooi! Ik hou wel van die stijl.

Reply
Joandi Loes Tholen 25 augustus 2016 - 00:16

Ja ik ook! Leuk he 😀

Reply
laura 20 april 2017 - 12:34

Wat een bijzonder huis! Ik hou enorm veel van de Scandinavische stijl en het puntzoldertje vind ik erg leuk en knus!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 14:33

Gezellig is dat he! Ik ben ook verliefd op dit huis.

Reply
Annemarel 20 april 2017 - 14:11

Geweldig! Ik zou er per direct intrekken. Helemaal mijn stijl! Ik heb ook bijna alles grijs/zwart/wit/hout…

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 14:34

Hahaha, je kan haar vragen of je op logé mag komen? Haha

Reply
Dewi 20 april 2017 - 14:49

Mooi zeg! Ik hou ervan. Ik zou er zo kunnen wonen..alleen denk ik niet dat het er nog zo strak en redelijk kleurloos uitziet met 2 kids;)

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 14:35

Hahaha ik zou zeggen je kan het altijd eens proberen he.

Reply
Jill 20 april 2017 - 17:24

Ik vind het te wit-zwart. Ik zou hier en daar wat leuke fleurige accenten zetten. Maar ik vind het wel erg mooi. Zou zeker mijn stijl kunnen zijn

Reply
Chantal Janssen 20 april 2017 - 17:41

Wauw super mooi interieur. De scandinavische stijl is ook helemaal mijn ding! De houten witte vloer is helemaal te gek, maar ook de tafeltjes met planten. Planten geven zo’n happy gevoel in huis!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 14:36

Ja ik ben ook een hele grote fan van deze loft!

Reply
Bianca 20 april 2017 - 18:04

Oh wauw dat ziet er allemaal heel gaaf en mooi uit, ik hou wel van deze stijl x

Reply
MamaPlaneet 20 april 2017 - 22:35

Mooi! Ik ken genoeg mensen die hier echt dol op zijn. Ikzelf vind het prachtig om te zien, maar niet in mijn eigen huis.

Reply
A Fashion Taste 21 april 2017 - 10:54

Heel mooi, ik ga binnenkort verhuizen en moet nog alles kopen. Dan komt zo’n artikel goed van pas.

Reply
Kreanimo 21 april 2017 - 13:07

Ik ben verliefd op je muur met de wereldkaart! WAUW!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 14:37

Mooi is die he!

Reply
Danella 21 april 2017 - 16:45

Prachtig huis en hele mooi inrichting! Vind de salontafel ook heel apart zeg.

Reply
Grace 21 april 2017 - 22:24

Leuk zo binnenkijken bij iemand anders. Ik vind vooral die krijtmuur gaaf met die witte wereld.

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 14:37

Ja die vind ik ook erg gaaf!

Reply
Merel 22 april 2017 - 08:47

Heel stijlvol.
Persoonlijk is het terras mijn favoriet maar ben dan ook gek op blauw. Je ziet gewoon dat er heel veel zorg en aandacht in het interieur zit en dat vind ik erg mooi.

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 14:37

Haha ja bij ons is blauw nu ook de accentkleur, maar is ons volgende huis wil ik toch ook meer dit effect.

Reply
Jannike 22 april 2017 - 17:09

Prachtige inrichting! Het balkon vind ik ook erg leuk met de kussentjes

Reply
Miryam 24 april 2017 - 08:55

Prachtig! Straalt enorme rust uit, heerlijk. Ik heb zelf altijd meer kleur, maar ben wel bezig met de slaapkamer, dan vind ik deze stijl prachtig.

Reply

Laat een Reactie achter