De Bosch tools die van mij een echt kluswonder moeten maken

door Joandi Loes Tholen
bosch, power tools, workshop

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Ik steek het niet echt onder stoelen of banken en ik denk dat iedereen het ook wel weet; Wij zijn geen klussend huishouden. Vol verwondering kan ik soms kijken naar de creaties die andere instahubbies hebben gemaakt want helaas, nee zo eentje heb ik niet. Je zou dan denken je hebt toch zelf ook twee handen? Ja klopt, maar ook die zijn niet gezegend met klus skills. Althans dat had ik je een paar maanden geleden verteld. Ondertussen ben ik van mijn directiestoeltje gestapt en ga ik echt zelf aan de slag.

Bosch Powertools Workshop

Wat? Heb je dat zelf gemaakt? Vroeg mijn moeder vol verwondering toen ik mijn eigen gecreeërde (oke oke, met een beetje hulp) wandplankje aan haar showde die ik tijdens een workshop georganiseerd door Bosch Powertools had gemaakt. Voor de workshop wist ik maar amper hoe een boormachine werkte en aan het einde van de workshop had ik zowaar zelfs gaten uit een plankje hout gefreest om het ophangsysteem in te bevestigen. Jaja je zou bijna durven zeggen dat ik als Bobette de Bouwer de workshop buiten ging. Ik kwam thuis en het eerste wat ik dacht was, ik ga dit allemaal zelf ook bestellen. Nouja niet alles, want dan kan ik gerust een hele klushut gaan bouwen in de tuin. Maar toch wel de essentials. Want eerlijk is eerlijk; als ik een lijstje aan de muur wil hangen ren ik even naar de buren om te vragen of mijn geweldige buurman dit kan doen. Want nee zelfs een boormachine dat hebben we niet. Echt een schande eigenlijk.

In de goodiebag van de Bosch workshop kregen we de Push Drive Schroevendraaier al mee. En wat een handig ding is dit zeg. Nooit meer vreselijke ikea kasten in elkaar zetten waarna je vingers een ander kleurtje hebben gekregen van al die schroefjes erin te draaien. Men neme de Push drive, kies het juiste kopstukje uit, schroefje erop en de Push Drive doet de rest van het werk voor jou. En nog veel beter is dat hij een draadloze accu heeft. Je kan dus zelfs op de gekste plekken schroefjes erin en eruit draaien zonder dat je er moe van wordt. Deze had ik dus al in the pocket, maar er waren nog twee andere tools die me in het oog waren gesprongen tijdens de workshop.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/12″][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_media_grid element_width=”6″ grid_id=”vc_gid:1540552967828-f13f157a-6fc0-10″ include=”5959,5960″][/vc_column][vc_column width=”1/12″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Als opschuren een fiasco wordt

Afgelopen zomer wilde ik een kastje opschuren in de garage. Ooit in mijn “blauwe” fase. Je zou het bijna niet geloven, maar jepp ik heb een blauwe fase gehad, moest en zou die kast blauw geschilderd worden. Nu denk ik echt; What was I thinking? Maar een hele kast opschuren met schuurpapier daar had ik toch even niet zoveel zin in. Gelukkig hadden mijn schoonouders nog een schuurmachine liggen die ik mocht lenen. Voorbereid als ik was, stond ik helemaal in werkoutfit klaar in de garage om dan tot de conclusie te komen dat ik stroom nodig had om dat apparaatje te laten werken. En wat had ik nu net niet in de garage? Juist, stroom! Helaas is onze garage geen aanpalende garage maar een garage box op een tiental meter van ons huis. verlengkabels over de openbare weg heen leggen leek me niet zo een goed idee. 1-0 voor de kast dus.

Je begrijpt dus wel dat ik zeer enthousiast was toen ik tijdens de workshop een schuurmachine mocht gebruiken die een draadloze accu had! Opschuren ging nog nooit zo makkelijk. En geloof me als je jarenlang alles met een schuurpapiertje hebt gedaan ben je heel blij met deze modernisering. Dus beslist is beslist. Ik was nog niet thuis of ik had hem al besteld. Voor de geïnteresseerden; ik heb de Easysander 12 van Bosch besteld. Je hebt nog meerdere draadloze varianten maar deze vond ik het fijnste in mijn (kleine) hand liggen. Ondertussen vind ik het net iets te koud om buiten kasten te staan opschuren en schilderen, maar in het voorjaar wil ik er zeker en vast mee aan de slag. Ik wil namelijk van de kast een leuke commode maken voor in de babykamer.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/12″][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_media_grid element_width=”6″ grid_id=”vc_gid:1540553139193-d0f19cc6-0a5b-5″ include=”5961,5962″][/vc_column][vc_column width=”1/12″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Last but not least…

Zoals  ik eerder al zei hebben wij geen boormachine en moet ik er eentje aanschaffen. En als we dan toch al in de draadloze lijn zitten gaan we dat hierbij ook doortrekken. Bovenaan de kerstlijst staat de EasyImpact 12 van Bosch. Het zou best kunnen dat er andere fijnere modellen zijn. Maar ik ben wel een beetje een gewoontedier en na er een paar uur mee gewerkt te hebben tijdens de workshop vind ik dit de beste keuze. Want hey waarom moeilijk doen als het ook makkelijk kan? Bovendien begrijp ik toch helemaal niets van al die technische termen en ga ik maar gewoon voor het toestelletje dat ik ken en fijn vindt werken.

 

Hebben jullie ook favoriete tools? Zo ja dewelke? Of zijn jullie net zoals mij “klusser in wording”? Laat het gerust hieronder even weten. Ik ben alvast benieuwd.

Liefs, Joandi

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Bosch Powertools[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Misschien vind je dit ook leuk?

4 Reacties

Ellie 26 oktober 2018 - 21:05

Ik vind het plankje wat je hebt gemaakt erg mooi geworden. Ik heb wel een boormachine, een bosch, maar daarmee kan ik nog geen plankjes ophangen want dat moet dan weer met een klopboor machine en die heb ik dan weer niet. Dus dan moet ik toch anderen lief aankijken…

Reply
Farah 26 oktober 2018 - 21:27

Wat is het mooi geworden! Ik ben handig met een boormachine maar meer niet…

Reply
Anne 26 oktober 2018 - 21:31

Awesome! Ik ben ontzettend fan van de decoupeerzaag en 2 accuboormachines is super handig. 1 voor boren en 1 voor schroeven. Dan hoef je niet steeds te wisselen tussen boortje en bitje. Ze hebben ook ladiesnight bij Hornbach btw

Reply
Mama Isidore 26 oktober 2018 - 21:39

Wat een leuke ervaring zo een klus cursus. Leuk ophangplankje. Mijn favoriete gereedschap is de nietmachine. Kan ik leuke dingen mee.

Reply

Laat een Reactie achter