De kamer van Meggie, een babykamer vol zoete aardetinten

door Joandi Loes Tholen

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Een tijdje geleden mochten we al eens binnenkijken in de kinderkamer van Bruce. Een prachtig kamertje met lichte kleuren en heerlijke verstopplekjes. Vandaag is het de beurt aan de kamer van zijn zusje Meggie. Een kamertje gedomineerd door zoete natuurtinten. Eentje waar ik naartoe kijk en een ruimte vol inspiratie zie voor onze eigen babykamer. Wat vinden jullie? Is dit ook jullie stijl?

Ter opfrissing, kan je wat over jezelf vertellen?

Ik ben Shannon, 26 jaar en moeder van Bruce (3) en Meggie (0). Afgelopen zomer ben ik (hoogzwanger) getrouwd met Rob. We wonen nog steeds in Maassluis en hopen nog altijd een grote mensen huis te kopen. Je kunt ons volgen op instagram via @bruceandmeggie . En via de hashtags #kamervanmeggie of #kamervanbruce vindt je altijd recente foto’s van de kids hun kamertjes.

Hoe omschrijf je de stijl van Meggie haar kamer?

Een babykamer klaar maken vind ik 1 van de leukste dingen om te doen wanneer je zwanger bent. Ik zou Meggie haar kamer omschrijven als ‘less is more’. Telt dat ook als een stijl? Ik merk aan mezelf dat ik altijd weer neig om naar het Scandinavische te gaan, net zoals Bruce zijn babykamer. Maar juist de accessoires met een bohemian/vintage look maken het voor mij compleet.

Ik ben echt een dikke fan van Mies en co. De prints en de kleuren; ja helemaal top! Liewood, Olli Ella, Loullou. Ik kocht ook mooie producten bij Zoen voor Gust. En waar je ook super mooie accessoires kunt vinden is bij The Milk Minimalist. Echt allemaal favorieten van mij!

Ik ben geen meisjes,meisjes type en ik hou ook absoluut niet van roze (soms ontkom je er niet aan, I know). Maar met de babykamer kwam ik meer op het idee; laten we 1 halve muur een kleur doen. Want wit is ook zo wit. Hout past toch wel bij iedere kleur. Vandaar dus deze bruin/rozige kleur. Castle Rosè van Le Noir& Blanc. Zo blijft het lekker rustig.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/12″][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_masonry_media_grid grid_id=”vc_gid:1548501075066-098ae8a8565f234a67f63c1b86ade02e-0″ include=”6255,6256,6257,6258,6259,6261,6260″][/vc_column][vc_column width=”1/12″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Is dit dezelfde stijl als de rest van je huis/Bruce zijn kamer?

Het is boven en beneden bij ons echt 180 graden van elkaar gedraaid. Beneden is alles meer industrieel. En boven Scandinavisch. Bruce zijn kamer is wel weer een beetje in dezelfde stijl als Meggie’s kamer. Ik ben gek op natuurtinten en ik heb een grote liefde voor hout. Alle meubels in de kinderkamers, zijn dan ook van hout (plywood).

Voor Bruce zijn kamer vond ik wel andere dingen leuk. Gek vind ik dat. Of misschien heel logisch? De grote jongenskamer bestaat meer uit harde kleuren, een stoere rotan look. En daar is één van mijn favoriete merken Swedishlinens. Bedtextiel met een mooie print en prachtige kleur.

We hebben wel een kamerdans gehad hier. De babykamer stond al een tijdje vast. In totaal hebben wij boven 4 slaapkamers. 2 kleintjes en 2 grote. Bruce sliep in één van de grootste. Maar eerlijk is eerlijk, een kind van bijna 3 maakt het zelf geen hol uit of hij in een grote of kleine kamer slaapt. Zolang het maar veilig voelt. Dus zo kwamen we op het (goede) idee om mijn ‘kleine’ waskamer te veranderen naar een grote wasserette. En Bruce te verhuizen naar het dus zogeheten kleine washok. En dit allemaal met een zomer van circa 35 graden en hoogzwanger. Fantastische timing, maar het resultaat is er![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/12″][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_masonry_media_grid grid_id=”vc_gid:1548501075354-be95be5f382357d54b94f6a2ca1f73d0-2″ include=”6263,6262,6266,6267,6265,6264,6268″][/vc_column][vc_column width=”1/12″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wat was de grootste uitdaging in de aankleding van deze kinderkamer?

Proberen je kont te kunnen blijven keren. Het is een hele kleine babykamer, en met een ‘commode’ en een ledikantje is het echt VOL. Het allermooiste vind ik toch de commode met de wandplank. Dit is het aangezicht als de deur openstaat en het verveelt me tot op de dag van vandaag nog niet. En dat is knap als je mij bent.

Ik noem het een commode maar het eigenlijk is het de bekende Ivar kast van IKEA. Ik verzon, althans dat dacht ik(zie 1000 plaatjes op pinterest), wieltjes eronder om het op een mooie hoogte te hebben staan. Met een beetje passen en meten kan je er ook nog voor zorgen dat zodra de deuren openstaan, niet het hele kastje naar voren valt.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Misschien vind je dit ook leuk?

1 Reactie

Cin 25 februari 2020 - 15:26

Super leuk kamertje! Waar is de houten mobiel van die boven de commode hangt?

Reply

Laat een Reactie achter