De leukste Vaderdag kado’s!

door Linda Hummel

Vaderdag. Alsof het niet al moeilijk genoeg is om de man in huis op zijn verjaardag én met de feestdagen van kado’s te voorzien – zeker als zijn verlanglijst steevast uit sokken, gereedschap en “iets leuks” bestaat – is er óók nog Vaderdag. Dit jaar op zondag 18 juni. Voor alle mama’s wier kroost nog te jong is om zelf een kadootje voor papa uit te zoeken, volgen hieronder mijn favoriete Vaderdagkado’s ter inspiratie!

Voor de klussende papa’s

Er wordt bij ons thuis vaak geklust. Zó vaak dat onze peuter inmiddels niet meer vraagt of ze mag knutselen, maar of ze mag klussen. Deze té cute schroevendraaierset is daarom in ons geval niet alleen leuk voor papa om te krijgen, maar ook leuk voor onze mini-Bob de Bouwer om te geven. Papa Bear is van het merk iThinking en is in vele webshops verkrijgbaar. Zelf heb ik ‘m besteld bij Megagadgets. De reguliere prijs is daar €27,95, maar omdat Megagadgets aangesloten is bij meerdere cashbacksites én er online vele kortingscodes circuleren, heb  ik er uiteindelijk €21,97 voor betaald.

Voor de muziekliefhebber

Oh oh oh, wat een plaatje is deze akoestische houten smartphone speaker van het Sloveense merk Trobla (dat toepasselijk “hoorn” betekent). Een toffe gadget voor papa, maar stiekem past ‘ie ook heel goed in mama’s interieur! De speaker is gemaakt van duurzaam hout en is verkrijgbaar voor allerlei soorten smartphones of eventueel je iPod. Check wel even goed dat je het juiste type kiest voor jouw device. Omdat het een akoestische speaker is, zijn er geen batterijen nodig en heb je ook geen last van ruis, zoals je dat bij sommige elektrische speakers wel hebt. Ik heb ons exemplaar  besteld in de kleur maple bij  Wooden Amsterdam, een toffe shop met allerlei mooie houten items.

Niet alleen voor boekenwurmen

Onlangs verscheen bij Uitgeverij Q het boek The Dad. Dit “opvoedboek voor vaders” biedt op humoristische wijze morele ondersteuning bij het vaderschap. Poepluiers, peuters en pubers, alle levensfasen komen aan bod. En ook het partnermanagement wordt niet vergeten! Maar, The Dad is méér dan enkel een Lonely Planet voor newborn papa’s: het boek is ook nog eens een plaatje om te zien! Eindelijk een boek voor papa dat niet misstaat op mama’s koffietafel! Met toffe illustraties,  de nodige checklists en to the point-interviews met bekende vaders, zoals Wilfred Genee (die ene van dat voetbalprogramma weet je wel) scoor je met dit boek zeker een (doel)punt bij manlief!

Voor Lego én interior lovers

Heb jij een man die wel heel enthousiast met je kiddo’s Duplo of Lego forten en kastelen bouwt? “Voor de kleine”? Uhu. En zou je hem bijna een eigen set kado geven? Niet doen! Deze betonnen Lego poppen van de toffe shop Woonsuiker zijn een veel beter alternatief. Stoer en stylish en overal neer te zetten. Het grootste model van 25 cm hoog kost €19,95 en de twee kleine poppetjes van 9 cm en 4,5 cm kosten samen slechts €9,95. Veel budgetvriendelijker dan de meeste Lego sets.

Luke, I am your father

Wat is er met Vaderdag toepasselijker dan een kado naar aanleiding van deze beroemde movie quote? Maar let’s face it, Star Wars items passen doorgaans niet zo lekker in je o zo zorgvuldig samengestelde Scandinavische interieur. Gelukkig heeft IXXI Your World daar iets op bedacht! In de Star Wars collectie van IXXI vind je mooie afbeeldingen in wit en in zwart die goed matchen met een modern interieur en ook  gepixelde iconen uit de originele trilogie, zoals deze toffe uitvoering van R2-D2. Het ophangen is wel even een klusje, maar hé may the force be with you!

Jurrasic Park

Designer Sanne van Madebymae maakt de leukste gepersonaliseerde posters die uitermate geschikt zijn voor Vaderdag, maar heeft daarnaast ook andere toffe items met een tikkeltje humor. Mijn persoonlijke favoriet is deze “Jurrasic Parc” poster die eigenlijk het hele jaar door en voor iedere ouder kadofriendly is. Lekker minimalistisch en in mooi zwart-wit, me loves! Met een prijs van slechts €4,95 is ‘ie ook nog eens budgetvriendelijk.

“Iets leuks”

Er is geen enkel kado dat beter bij deze vage verlanglijst-wens past dan deze nutteloze gadget van Megagadgets. Wanneer je op het “don’t touch”-knopje drukt, verschijnt er een tijger die het knopje weer uitzet. Je hebt er echt he-le-maal niks aan (het heet dan ook toepasselijk een useless box), maar het is wel leuk. Wie de serie Fargo op Netflix kent, zal het concept useless box herkennen uit de serie. Dus heb je een man die graag Fargo kijkt, dan is dit een extra leuk kado!

Liefs,Linda

(Instagram: @Thathomepage)

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook leuk?

34 Reacties

Vlijtig Liesje 9 juni 2017 - 10:48

Ik vind die beer zo leuk! Zo worden zelfs saaie schroevendraaiers mooi. Je kunt die beer zo ten toonstellen in de kamer! Bedankt voor alle leuke ideeën. Mijn man is ook best lastig om iets leuks voor te verzinnen.

Reply
Linda 9 juni 2017 - 12:09

Graag gedaan! Die beer is Cute he!! Ze zijn er ook in andere kleuren, maar ik vond deze zelf het leukst!

Reply
Bianca Schrijft 9 juni 2017 - 11:43

Die Lego is leuk!! Niet dat ik daar mijn eigen vader blij mee kan maken. Mijn ouders hebben we dit jaar een gezamenlijk cadeau gegeven. Een helikoptervlucht, ik denk alleen niet dat we die nog kunnen overtreffen.

Reply
Linda 9 juni 2017 - 12:10

Haha dat is wel een topkado inderdaad! Succes dit jaar!

Reply
Jolanda 9 juni 2017 - 11:48

Wat een ontzettend leuk items! Vooral dat boek vind ik erg leuk

Reply
Linda 9 juni 2017 - 12:10

Het is ook echt een gaaf boek! Heb er zelf ook met veel plezier in gelezen!

Reply
Miriam 9 juni 2017 - 13:42

Thanks! Deze tips komen als geroepen! Ik was m’n hersenen inderdaad ook alweer aan het kraken…

Reply
Linda 9 juni 2017 - 15:30

Haha is altijd weer ff wat denkwerk he! Succes!

Reply
Bianca 9 juni 2017 - 15:38

Leuke Vaderdag inspiratie! Ik heb drie dingen gekocht/geregeld …ben een keertje op tijd dit jaar 🙂

Reply
Linda 10 juni 2017 - 23:12

Goed bezig! Misschien heb je wat aan deze tips voor zijn verjaardag dan!

Reply
Tania 9 juni 2017 - 17:05

Die speaker vind ik echt heel leuk. Denk dat dat echt iets voor mijn vriend is

Reply
Linda 10 juni 2017 - 23:12

En, ga je m bestellen? Die kortingscode is mooi meegenomen toch!

Reply
Amy 9 juni 2017 - 17:29

Wat een leuke en originele cadeautjes, zelf zou ik waarschijnlijk nooit zo origineel uit de hoek komen! Dit artikel sla ik even op :-).

Reply
Linda 10 juni 2017 - 23:13

Leuk om te horen!

Reply
Astrid 9 juni 2017 - 20:33

Ik vind die wooden speaker het leukst voor mijn man (/papa van onze kids) Maar die van Jurrasic Park vind ik dan weer geniaal :p

Reply
Linda 10 juni 2017 - 23:13

Jaa die vind ik ook zo goed gevonden!

Reply
Annemarel 9 juni 2017 - 22:28

Wat een ontzettend leuke en originele cadeaus. Ik ga zeker voor het boek en misschien kies ik nog wel iets uit dit lijstje! Bedankt voor de tips

Reply
Linda 10 juni 2017 - 23:14

Leuk om te horen en graag gedaan!

Reply
Dewi 9 juni 2017 - 23:44

Wat een mooie vaderdag cadeaus. Ik vind de design speaker mooi. Daar zou mijn man wel happy van worden. Ik ook want past bij het interieur;)

Reply
Linda 10 juni 2017 - 23:14

Haha ja en dat is wel een fijne bijkomstigheid he!

Reply
Maddy** 10 juni 2017 - 00:52

Wat een leuke cadeau’s zeg. Inspiratie in overvloed nu haha en erg origineel ook. Keer wat anders dan doucheprut of standaard gereedschap.

Reply
Karen 10 juni 2017 - 10:38

Oh my zoveel toffe spulletjes! Mijn vader os echt een ramp!

Reply
Fleur 10 juni 2017 - 10:56

Super leuke en originele cadeau’s Ik denk dat ik voor de houten speaker voor de iPhone zou kiezen. Mooi ontwerp

Reply
Cassandra 10 juni 2017 - 12:22

Wauw wat een toffe dingen! Ik vind vooral de ijsbeer tof! Die echt mega leuk!

Reply
Sandra 10 juni 2017 - 13:52

Handig lijstje! Helaas geen vaders in mijn leven. Maar die speaker wil ik zelf zoooo graag! Alleen zooooo veel te duur voor mij… 🙁
En de useless box bestaat al langer dan Fargo. Er is zelfs ergens een filmpje waarop twee useless boxes elkaar blijven aan en uitzetten…. LOL

Reply
Nathalie 10 juni 2017 - 20:03

Leuke cadeaus!

Reply
Liset 13 juni 2017 - 10:48

Wat een leuke suggesties! Vooral dat Lego poppetje is heel origineel.

Reply
Sabrina 15 juni 2017 - 09:39

leuke items! origineel

Reply
Dhini 15 juni 2017 - 09:45

wat topper spullen voor Vaderdag kado. Die beer is erg leuk

Reply
Marjolein 15 juni 2017 - 10:30

Ik blijf mijn hoofd inderdaad ook kraken wat ik hem moet kopen, namens de kinderen natuurlijk. Ik kan moeilijk met lege handen komen. De beer is superleuk en zeker een poging waard. Stylish en bere-handig ;-D

Reply
Beau Bewust 15 juni 2017 - 10:56

Wat een leuk artikel vol met leuke items. Ik vind de plant ook wel erg leuk! 😉

Reply
Peggy 15 juni 2017 - 12:01

Wat een leuke cadeautjes! Ik vind die iPhone box heel leuk! Thanks voor de tips!

Reply
Neeltje | Thoughts in Style 15 juni 2017 - 12:21

De houten speaker is echt geweldig! Leuk lijstje 🙂 X

Reply
Mieke | mieksmind 16 juni 2017 - 15:04

wat een leuke en originele cadeaus! die beer en box vind ik erg leuk

Reply

Laat een Reactie achter