Deco in de trappenhal

door Joandi Loes Tholen

De juiste decoratie vinden voor een muur langs de trap kan een echte opgave zijn. Ik heb dit zelf ondervonden toen wij in ons huis gingen wonen. Na weken van zoeken en nadenken wat de beste optie zou zijn, heb ik uiteindelijk gevonden wat ik het mooiste vind.

Ik heb ondervonden dat mensen deze muur intimiderend vinden. Eén van de redenen is de rare vorm en de positie van de muur. Je ziet de muur op een ander niveau met elke stap die je zet. Het belangrijkste doel zou moeten zijn, hoe maak je deze muur speciaal zonder dat ze er raar of ongebalanceerd uitziet. De kunst is, stop met ernaar te kijken als een trap en kijk ernaar als een muur. Het is misschien smal, raar en een vervelende plaats om te decoreren maar deze muur verdiend evenveel liefde als de rest van het huis. Dit is wat wij ervan gemaakt hebben.

TrapTrap

Mijn oplossing

Ik kocht een heleboel fotolijstjes in verschillende maten bij IKEA, 29 stuks om exact te zijn. Ze hebben een hout-look omdat in de rest van ons huis ook veel vleugjes hout terug te vinden zijn. Zo ziet het er allemaal samenhangend uit, vanaf de moment dat je binnenkomt tot op de loungezolder. Het moeilijkste vond ik om een patroon te vinden dat paste bij de trap. Dit was absoluut niet gemakkelijk en ik bleef ze maar van plaats veranderen. Uiteindelijk bedacht ik dit patroon en de wand is nu echt een verlengde van de trap geworden.

Elk lijstje op zichzelf staat voor iets dat belangrijk is voor mij, mijn vriend of voor ons samen. Voorbeeld: Er zijn er 2 met de beginletters van onze namen “J” en “Y”, onze vingerafdrukken, tekeningen van de steden die we hebben bezocht, enkele schilderijen van belangrijke gebouwen in Lyon/Frankrijk (Hier heb ik gewoond), onze sterrenbeelden en nog veel meer. Ik wilde niet dat het een simpele galerij werd met foto’s omdat ik dit te cliché vond. Op deze manier is het nog steeds erg persoonlijk, maar op onze eigen manier. Je moet ons gewoon een stukje beter kennen dan normaal om de betekenis erachter te weten.

TrapTrap Trap

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook leuk?

35 Reacties

Kim 19 maart 2017 - 11:22

Nooit bij stil gestaan dat een muur zo’n effect op een gemoedstoestand kan hebben.

Reply
Joandi Loes Tholen 19 maart 2017 - 11:28

Ik word er spontaan happy van als ik de trap op wandel. Alle herinneringen zijn verwerkt tot mooie plaatjes en dat is voor mij instant happiness :)!

Reply
mickey 19 maart 2017 - 11:48

Wow! Heel mooi geworden. Ik vind het vooral mooi dat alle plaatjes voor jullie een betekenis hebben. Dat maakt van een huis een thuis. Goed gedaan!

Reply
Joandi Loes Tholen 19 maart 2017 - 12:10

Dankjewel! Ik wilde niet de traditionele fotowand maar wel dingetjes die voor ons een erg speciale betekenis hadden. Dus bij deze, en ik vind dat het goed is gelukt.

Reply
Priscilla 19 maart 2017 - 13:15

Wauw, al die lijsten staan prachtig in het trapgat. Wij hebben een wenteltrap en daarom lang niet zo’n groot trapgat. De trap staat in onze woonkeuken en ik heb langs de muur oude coca colaspiegels in verschillende formaten hangen. Niet zo veel als jij hebt, maar het idee is vergelijkbaar.

Reply
Joandi Loes Tholen 19 maart 2017 - 14:21

Oh maar dat vind ik ook een super leuk idee!! Zo zie je maar dat je met verschillende stuks een heel erg leuk resultaat kan bereiken :)!

Reply
kim 19 maart 2017 - 13:24

oooh jeetje wat gaaf zo! geen foto’s maar andere afbeeldingen die ook betekenis hebben. Dat ik daar nooit eerder aan heb gedacht om zoiets in de trappenhal te hangen. Ik ben zelf erg dol op fotolijstjes. Wel heb ik in de beebkamer verschillende lijstjes met geen foto’s maar leuke afbeeldingen die passen bij de rest van haar kamertje. Staat ook echt heel erg leuk dit. Idee opgeslagen, thanks voor de tip!

Reply
Joandi Loes Tholen 19 maart 2017 - 14:23

Ja ik wilde niet de standaard foto’s, ook omdat dat vaak iets drukker oogt. Dit vond ik dan net een stuk rustiger en ik word er ook heel erg gelukkig van. Als ik voorbij de kadertjes wandel verwarmt mijn hart gelijk met leuke herinneringen! In een babykamer is zoiets inderdaad ook altijd leuk! Ik ben blij dat ik je een ideetje heb kunnen geven :)!

Reply
Maikel 20 maart 2017 - 07:29

Wat een geweldige decoratie! Je hebt me helemaal geinspireerd

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 13:51

Lief van je! Dankjewel, heb je er wat mee gedaan? Haha

Reply
Marieke Klein | Pure-Happiness 20 maart 2017 - 09:37

Heel erg mooi! Super leuk idee! De onze is ook nog helemaal leeg en vind dit wel een heel goed idee!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 13:52

Lief van je! Dankjewel, en heb je er al iets opgehangen ondertussen?

Reply
Miryam 20 maart 2017 - 10:01

Oh wat mooi!!! Ik heb dat ook gehad maar met allemaal kleurtjes en alleen maar foto’s. Dit oogt veel rustiger en stijlvoller. Mooi, niet met standaard foto’s en een wel een betekenis.

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 13:52

Lief van je! Dankjewel

Reply
Daphne 23 maart 2017 - 13:29

Wat een ontzettend leuk idee! Mooi gedaan zo met die lijstjes. En ik spot een flamingo! Liefde voor de flamingo 😀

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 13:46

Lief van je! Dankjewel, ja wie is er nu niet gek op flamingo’s? 🙂

Reply
Tine 24 maart 2017 - 12:40

Heel erg leuk gevonden! Zou ik ook zeker en vast in mijn eigen interieur gebruiken ook, van zodra ik mijn eigen huisje heb uiteraard (nu heb ik geen trap 🙁 Ook erg leuk gevonden van er niet gewoon foto’s in te steken maar leuke prints en betekenisvolle beelden!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 13:50

Lief van je! Dankjewel, misschien voor in de toekomst he?

Reply
Tynke 24 maart 2017 - 12:43

Dit vind ik altijd zo leuk staan! Wat gek dat ik hier niet eerder aan heb gedacht toen ik al mijn lijstjes in het nieuwe huis weer terug in de doos stopte. Die wil ik niet meer in de woonkamer, daar hangt een groot silhouet van de wereld en verder wil ik het rustig houden. Dit is een super idee. Dankjewel!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 13:48

Oh nou zelfs als je allemaal verschillende hebt staat dit hartstikke gaaf! Gewoon doen, wordt vast erg mooi!

Reply
lauramariskadegraaf 24 maart 2017 - 15:02

`prachtige foto’s, ik houd van die minimalistische stijl in huizen

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 13:47

Lief van je! Dankjewel

Reply
Merel 24 maart 2017 - 15:28

Echt heel tof!
Wij hebben inderdaad ook veel foto’s opgehangen op de muur bij onze trap (hier vooral van de kinderen). Maar als ik dit zo bekijk, kan daar nog veel meer bij. Het zijn weliswaar veel foto’s maar ik vind jullie muur helemaal niet onrustig. Eerder iets waarbij je echt stil kan staan.

Reply
Joandi Loes Tholen 26 maart 2017 - 18:26

Dankjewel erg lief! Ja zo kan je het misschien bij jullie thuis ook aanpakken? Of een afwisseling tussen betekenisvolle foto’s en prentjes. Het werkt ook altijd om met sepia of zwart/wit foto’s te werken merk ik uit ondervinding. Dat staat ook al een stuk rustiger.

Reply
Manouk 24 maart 2017 - 17:56

Ziet er super leuk uit! Ook leuk dat alle fotolijstjes van een verschillend formaat zijn! Erg gezellig!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 13:44

Haha ja ik kan ook nog stevig uitbreiden op deze manier. Haha

Reply
Jamey 25 maart 2017 - 09:12

Wat een leuk idee!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 13:45

Lief van je! Dankjewel

Reply
Annemarel 25 maart 2017 - 09:14

Mooi! Vooral ook omdat het ondanks de verschillende vormen toch een strak en rustig geheel is. Mijn complimenten

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 13:46

Lief van je! Dankjewel

Reply
Diana 25 maart 2017 - 13:34

In mijn oude huis heb ik dit ook altijd gehad. Wilde het nu ook weer doen maar nog steeds niet aan toe gekomen. Misschien toch maar is aan beginnen.

Reply
Joandi Loes Tholen 26 maart 2017 - 18:24

Zeker doen! Zal vast erg mooi staan.

Reply
Saranda 26 maart 2017 - 16:21

Wat ontzettend mooi en heel bijzonder hoe jullie het ingericht hebben met in elk lijstje iets dat een betekenis voor jullie heeft! Mooie inspiratie! 🙂

Reply
Joandi Loes Tholen 26 maart 2017 - 18:21

Dankjewel! Wat een leuk compliment.

Reply
Mariëlle | Me-licious 12 september 2017 - 08:29

Dit vind ik echt super leuk! Ik denk dat ik dit ook bij onze trap wil gaan doen alleen ik heb geen idee waar ik moet beginnen..

Reply

Laat een Reactie achter