Het DIY-huis van Sanne

door Joandi Loes Tholen

De eerste binnenkijker van het nieuwe jaar doen we bij Sanne Donker! Sanne is 24 jaar en woont sinds 2,5 jaar samen met Tom en hun mooie kat Sem in een jaren ’30 huis in Eindhoven. Een stad die trouwens ook altijd een bezoekje waard is. “Een woning waarin we eigenlijk nooit uitgeklust hoeven zijn, heer-lijk als je het mij vraagt”, verteld Sanne.

Sanne is vorig jaar afgestudeerd als bouwkundig ingenieur maar ze is al langere tijd werkzaam bij een bouwbedrijf als commercieel manager. Begin januari is ze ook nog een part-time master aan het volgen. Druk druk druk dus! “Hoewel ik door dit drukke (en vooral super leuke) bestaan niet zo heel veel tijd heb voor interieur is dit wel écht een grote passie”. Als Sanne tussen de bedrijven door ook maar eventjes heeft, vindt ze het super leuk om in haar huis bezig te zijn met klussen en inrichten.

Zowel Sanne als Tom hebben het vrij druk en hierdoor gaat het verbouwen van hun woning in etappes. “Soms baal ik hier van omdat er veel dingen best lang blijven liggen. Aan de andere kant is het hartstikke leuk en zou ik het meer mensen willen aanraden.” zegt Sanne. Zo is het elke keer weer een verrassing voor familie en vriendin die op bezoek komen wat ze nu weer veranderd hebben. Bovendien geeft het je de mogelijkheid om goed na te denken over wat je nu precies wilt. Als ze meteen na de aankoop de slaapkamer hadden verbouwd zou hij er waarschijnlijk helemaal anders hebben uitgezien. Sanne zegt: “Dan hadden we er nooit zoveel tijd aan kunnen en willen besteden als we nu gedaan hebben. Mijn tip voor iedereen die aan het klussen is: als je huis al goed bewoonbaar is; neem lekker de tijd en pak het kamer voor kamer aan”.

Sanne en Tim houden allebei van natuurlijke materialen zoals beton en hout en ook staal en wol zijn favoriet. Hun stijl is vrij uiteenlopend en volgens mij het beste te omschrijven als een combinatie van industrieel met een vleugje Scandinavisch. Je zou kunnen zeggen dat Sanne het echt wel heeft getroffen met een vriend die (bijna helemaal) dezelfde interieursmaak heeft. “Enerzijds houden we van stoere, industriële elementen, dit komt vooral in de woonkamer en inloopkast goed tot uiting. Tegelijkertijd straalt onze slaapkamer op zolder met het vele wit en hout juist veel meer rust uit en dat vind ik ook heel fijn. De slaapkamer is één van onze DIY-projecten waar we super trots op zijn. Ik vind het heerlijk om hier met een kop thee en een goed boek in de hangstoel voor de haard te zitten”, zegt Sanne.

De meeste meubels in hun huis zijn, jawel… zelfgemaakt. O.a. de lamp die boven de keukentafel hangt,  de krabpaal, het keukentafelblad en de slaapkamer zijn volledig zelf gemaakt. “Momenteel zijn we bezig met het afronden van de inloopkast, ook hier maken we bijna alles zelf. Met steigerbuizen maken we hanggedeeltes en op tweede kerstdag hebben we een enorme ladekast gemaakt.” Sanne en Tom vinden het allebei leuk om op deze manier van hun huisje echt iets eigens te maken. Overigens word ik op sommige interieuraccesoires zo verliefd dat ik het simpelweg niet kan laten om ze gewoon in de winkel aan te schaffen.” De hangstoel van HK Living en het vloerkleed van Zuiver zijn hier de beste voorbeelden van. “De combinatie van dit toffe vloerkleed met de simpele (en budgetproof) betonnen u-elementen als tafeltjes vind ik dan wel weer tof”, zegt Sanne.

Sanne en Tom doen veel van hun wooninspiratie op via Pinterest en sinds kort natuurlijk ook Instagram. “Tom en ik hadden 1,5 jaar terug bijvoorbeeld geheel toevallig allebei dezelfde afbeelding van een slaapkamer met een in de vloer verwerkt bed opgeslagen. Toen we hier achter kwamen zijn we direct begonnen met plannen maken voor het ombouwen van onze zolder tot droomslaapkamer.” Hetzelfde geldt eigenlijk voor de inloopkast die ze nu aan het afronden zijn; Sanne en Tom zagen een aantal toffe ruimtes voorbij komen en zijn gewoon aan de slag gegaan. Gaandeweg krijgen hun projecten meestal pas echt vorm. Zo hebben ze pas vrij laat besloten om een oude lockerkast in de kledingkamer te plaatsen als schoenenkast. “We wisten deze kast voor een prikkie te scoren via Marktplaats, likje verf en klaar!”

Sanne en Tom hebben in huis niet echt meubelstukken welke van vroeger-uit een bijzonder verhaal hebben. Maar doordat ze veel zelf maken heeft de inrichting voor Sanne en Tom persoonlijk wel veel waarde. “Pas geleden heb ik mijn vriend voor zijn verjaardag bijvoorbeeld een horloge gegeven. Als finishing-touch heb ik zelf van steigerbuizen een houder met horlogedozen gemaakt. Deze komt op de zelfgemaakte ladekast in de inloopkast en geeft net dat bijzondere tintje aan de kamer.”

Wil je meer van het prachtige interieur zien van Sanne en Tom? Neem dan zeker een kijkje op @Sanne_donker.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook leuk?

9 Reacties

Judith 30 september 2017 - 22:02

Wow die slaapkamer is echt fantastisch, dat bed wow

Reply
Lisa 30 september 2017 - 23:17

En ik maar denken dat ik een mooi huis had hier in Spanje! Maar, Wauw je slaapkamer is echt fantastisch. Ook ben ik mega fan van die grote gebreide plaids! En die hand met die lamp, super origineel. Ik ben fan!

Reply
MC Kleuver 1 oktober 2017 - 09:42

Zeker een prachtig interieur. Ik vind het contrast met het hout erg mooi. Dat zou ik ook wel willen.

Reply
Elke 1 oktober 2017 - 10:50

Jaaa, echt een prachtig interieur! Ik vind dit echt prachtig gedaan zou ook wel willen dat ik hier zo goed in was!

Reply
marjolein goedhardt 1 oktober 2017 - 15:42

Prachtig interieur, die tafel is the bomb, zonder poten waar je je tegen aan stoot. Inspiratie opgedaan ,leuk

Reply
esther 1 oktober 2017 - 22:19

Wat gaaf zeg!! Stoer dat je dit kunt, prachtige stijl!

Reply
Marsha 1 oktober 2017 - 22:19

Ziet er echt heel gaaf uit zeg! En wat een leuek kat!

Reply
Emma 2 oktober 2017 - 10:10

Heel leuk en gezellig huisje zeg! Ziet er echt heel leuk uit!!

Reply
nicole 2 oktober 2017 - 14:19

Wat een mooi huis. Ik vind de vloer ook erg mooi. Leuke kleur!

Reply

Laat een Reactie achter