Draak van een plant!

door Sanne Achenbach
dracaena-golden-coast-

Sinds kort ben ik bezig met het opnieuw stylen van onze slaapkamer. In eerste instantie hadden we er niet zoveel mee gedaan, omdat het echt alleen een ruimte was om te slapen. Sinds kort zijn wij in het bezit van een hele mooie nieuwe computer, dus is onze slaapkamer nu ook onze werkkamer. Ja, dan wil je er natuurlijk wel een beetje gezellig bij zitten. En wat maakt elke ruimte mooier? Juist, een plant!

Op zoek naar een geschikte plant voor in de slaapkamer. Waar moet deze allemaal aan voldoen;

  • Weinig water.
  • Weinig licht
  • Makkelijk te onderhouden

Met deze voorwaarden ging ik op zoek. Al snel kwam ik op de site van Het beste van de kweker.
Ik volgde ze al een tijdje op Instagram en vond de Dracaena een mooie plant. Maar is deze geschikt voor de slaapkamer, voldoet deze aan mijn voorwaarden?

Het antwoord is JA! De dracaena is een makkelijke plant in onderhoud. Het heeft weinig licht nodig en af en toe een beetje water. En vergeet je een keer je Dracaena water te geven dan is er ook niets aan de hand.  Je moet vooral niet teveel water geven, hier kunnen de vleeswortels van de Dracaena heel slecht tegen. Bij twijfel: geef minder water. Perfect voor in de slaapkamer/werkkamer, want in ons geval zijn wij hier niet de hele dag door, waardoor de plant snel vergeten kan worden.

Daarnaast houdt de plant van een kamertemperatuur zo tussen de 18 en 20 graden.
Wat ook fijn is dat deze tropische kamerplant een luchtzuiverende functie heeft en zorgt voor een gezonde leefruimte! Dit vind ik altijd een hele fijne gedachte, zeker in de slaapkamer.

De plant is inmiddels reuze populair. De foto die ik had geplaatst op instagram (zie foto hierboven) is al gedeeld door Vtwonen, kunstinkaart en hetbestevandekweker. En hij heeft gestaan in het magazine Flair. Hoe tof is dat! Je kan wel zeggen dat het dus een Draak van een plant is.

verzorging-dracaena-plant

 

Wil jij ook deze mooie dracaena? Je kunt ‘m nu met korting scoren!  Met de code ‘Happy20’ kun je 20% korting krijgen op een bestelling bij Het beste van de kweker. Psst.. Sinds kort hebben ze ook de Pilea peperomioides; ofwel de pannenkoekenplant! Ook zo’n gave plant.

Welke planten hebben jullie op de slaapkamer?

Liefs,
Sanne

Misschien vind je dit ook leuk?

11 Reacties

Susanne 27 oktober 2017 - 15:12

Wat een leuke plantentip!! 🙂
Liefs, Susanne xx

Reply
Marijke 28 oktober 2017 - 13:41

Super mooi! Wij zijn ook met de slaapkamer bezig, bijna klaar en dan komt deze mooie plant er ook in! 🙂 Fijne zaterdag, liefs Marijke

Reply
Lodi 31 januari 2018 - 10:13

Heel fijn zo een plant die makkelijk in onderhoud is, dat zou ook wat voor mij zijn.Ik ga eens een kijkje nemen op de site.

Reply
Nicole Orriëns 31 januari 2018 - 10:37

Dat klinkt goed! Planten hebben van mij ook niets te verwachten. Ik heb eerder vingers des doods dan groene vingers.

Reply
Melissa 31 januari 2018 - 11:54

Wat staan ze er mooi op! Ik ben ook dol op makkelijke bloemen en planten. En gaaf dat je in Vtwonen etc heb gestaan met je foto

Reply
Debbythechocoholic 31 januari 2018 - 12:39

Ik heb 2 Aloë Vera planten in de kamer, deze staan uit de weg van mijn katten. Ze hebben de neiging van eraan te knabbelen en dat kan gevaarlijk zijn.

Reply
Patricia 31 januari 2018 - 20:47

Ik hou van dit soort planten! Ik logeer op dit moment bij ouders en vrienden en druk aan het zoeken naar een eigen plek en ik weet nu al dat ik zo’n plant voor mijn nieuwe huis ga kopen 🙂

Reply
Jamey 31 januari 2018 - 22:15

Oh wat mooi zeg! En lekker makkelijk onderhouden!

Reply
Merel 1 februari 2018 - 06:33

Waf tof dat je mooie foto zoveel gedeeld is. Snap het ook wel. Vind het een stoere plant die hier ook goed zou staan in de slaapkamer. Hou m in gedachten!

Reply
Judith 1 februari 2018 - 10:05

Wat gaaf zijn deze zeg! Fijn dat ze ook niet zoveel werk nodig hebben

Reply
Rory 1 februari 2018 - 16:45

Prachtige foto’s! Ik heb er eentje, al sinds we samen zijn in 1991. Hij is alleen zo ontzettend groot geworden. Een rare vorm. Veel bruine bladeren en delen. Dat ik ‘m eigenlijk niet meer zo mooi vind staan en dus op zolder staat. Zonde. H. wil ‘m weggooien, maar noem mij sentimenteel. Maar ik wil geen ‘levende’ dingen weg gooien. Even nadenken dus hoe ik dit ga doen.

Reply

Laat een Reactie achter