Een buitenkijker in de sfeervolle tuin van Manon

door Joandi Loes Tholen

Vorig jaar heb ik onze eigen tuin onder handen genomen. Met het oog op (hopelijk) een heleboel warme en gezellige zomeravonden nemen we deze maand een kijkje in een paar tuinen. Vandaag trappen we de buitenkijkers af met de sfeervolle tuin van Manon.

Over zichzelf zegt ze het volgende …

Ik ben 25 jaar en ik woon samen met vriend Dennis en hondje Balou in een jaren 60 huis te Limburg. Ik werk als verzorgende-ig in de thuiszorg. Het is een geweldige baan is en ik ga elke dag met plezier naar mijn werk.

In 2013 hebben wij dit huis gekocht en helemaal opgeknapt naar onze eigen wensen. De tuin was het grootste project. Daar hebben we alles uitgehaald en opnieuw ingericht. We hebben wel een aantal oude spullen nieuw leven gegeven. Zoals het oude tuinhuis dat nu de nieuwe haardopslag is geworden.

De stijl van de tuin is…

basic. Natuurlijke materialen zoals hout, stof en beton gecombineerd met heel veel bloemen en planten daar hou ik van. Ook vind ik het leuk om verschillende stijlen met elkaar te combineren. Ik vind het mooi als binnen en buiten één geheel zijn zodat het lijkt alsof de stijl doorloopt. In ons huis komt binnen iets meer beton terug. Buiten heb ik dat eigenlijk nergens in terug laten komen. Misschien toch maar eens een nieuw projectje voor bedenken? Als iemand ideetjes heeft? Ze zijn welkom.

Toen we net gingen samen wonen hadden we allemaal landelijke meubels. Vooral veel marktplaats vondsten die Dennis had opgeknapt met een likje verf. De eetkamer stoelen vond ik toen zo lelijk dat we meteen anderen hebben gekocht.

Qua favoriete woonwinkels staat op 1 …

loods5. Het is nog nooit voor gekomen dat ik met een lege winkelwagen de winkel uit liep. Vooral voor onze tuin heb ik daar leuke spulletjes gekocht. De complotconceptstore in Venray is ook favoriet net zoals de Kwantum, Dille & Kamille en Xenos

Ook DIY vind ik erg leuk. De tuintafel, BBQ-tafel, wegwijzer en tafel onder de overkapping hebben we zelf gemaakt. Meestal ben ik degene die alle projecten verzint en daarna mag mijn vriend ze dan maken. Hij wilde van de oude vlonderplanken een BBQ-tafel maken voor onze Green Egg. Daar was ik op tegen want we hadden toch al een BBQ-tafel. Nu hij klaar is vind ik hem super gaaf en ben ik blij dat hij hem heeft gemaakt.

De grootste uitdaging vond ze …

dat alle spullen buiten moeten blijven staan terwijl ze daar niet allemaal voor geschikt zijn en daar toch een leuke sfeer mee aan de tuin te geven.
Zoals bijvoorbeeld de kussens die elke avond weer in de kussen box moeten. Daar mogen ze van mij best iets op verzinnen zodat ze kunnen blijven liggen in de tuin.

Met alle gezelligheid die we nu hebben hou ik van de lange zomeravonden in de tuin. Samen met vrienden bbq’en en buiten de openhaard aansteken met een rosétje en biertje erbij vind ik heerlijk.

Ben je na het zien van Manon haar tuin nieuwsgierig geworden naar de binnenkant van haar huis? Neem dan een kijkje op haar Instagram @manonsteeghs

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook leuk?

18 Reacties

Tania De Gheselle 30 juni 2017 - 20:39

Leuke tuin hebben jullie, vooral die hoek met zetel vind ik heel leuk gedaan. Wij moeten onze tuin nog inrichten. Kan dus alle inspiratie gebruiken

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 15:52

Nou laat je gaan zou ik zeggen want er staan ondertussen al 3 tuintjes online 🙂

Reply
Amanda 30 juni 2017 - 22:20

Dat ziet er gezellig uit zeg. Helaas hebben wij niet echt de mogelijkheid om het heel gezellig te maken op ons terras, waar de buren over heen wandelen om naar huis te gaan.

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 15:51

Oh dat is wel zonde! Misschien ooit in de toekomst?

Reply
Sanne 1 juli 2017 - 11:42

Wat een prachtige tuin en vooral dat basics er aan vind ik super leuk. Oh die zetels lijken mij geweldig om in te zitten.Al gedacht om gewoon plastic over je zetels te doen.?

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 15:49

Gewoon plastic eroverheen lijkt mij heel koud en kil.

Reply
Fleur 1 juli 2017 - 11:56

Wat een gezellige tuin! Ideaal zo’n overdekt hoekje, kun je ook lekker in de tuin zitten als het nat is

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 15:48

Precies dat vind ik ook waanzinnig gezellig!

Reply
esther perfors 1 juli 2017 - 20:15

Wat mooi zeg! Helemaal mijn smaak ook. Prachtige foto’s laat meteen de sfeer zien!

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 15:48

Ik ben het 100% met je eens!

Reply
Sandra 1 juli 2017 - 20:26

Ik wil geen tuin omdat ik er niet in moet hoeven te werken, maar een tuintje als deze zie ik wel zitten… Of daar zie ik mezelf wel in zitten… 😉

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 15:48

Nou wij dachten slim te zijn en tegels te nemen, ik vind het vreselijk want het krioelt constant van het onkruid. Doe ik dus ook nooit meer.

Reply
Madelon Eugelink 2 juli 2017 - 19:34

Wat een ontzettend leuke gezellige tuin zeg. Hier kan je lekker genieten. Ik zie mezelf zo zitten haha

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 15:47

Nou ik zou zeggen regel een “tuindate” :).

Reply
Lonneke 2 juli 2017 - 19:38

Wat een heerlijk plekje om tot rust te komen en te ontspannen. Helaas is mij tuin nog lang niet zoals ik het zou willen.

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 15:47

Wat zou je er nog graag aan veranderen?

Reply
Verena 3 juli 2017 - 16:50

Heel mooie tuin, dit is echt helemaal mijn soort stijl! Super leuk

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 15:46

Ik vind het ook heel erg gezellig!

Reply

Laat een Reactie achter