Een gezellig avondje in de knusse tuin van Adriana

door Joandi Loes Tholen

Met dit mooie weer wil je toch niet anders doen dan meegenieten van andere leuke tuintjes? Zo kon je al “buiten kijken” in mijn tuin en die van Manon. Vanavond gaan we gezellig voor de kachel hangen bij Adriana.

Adriana woont al 10 jaar in …

een dorpje Windesheim, net onder Zwolle. In een eigengebouwd huis (samen met de buren) uit 2007. Ik ben getrouwd met Daan en samen hebben we 3 mooie kids. Liene (7), Jula (5) en Floris (3). Ook hebben we nog een hond Duco en een konijn Hop. Daan heeft een eigen bedrijf Tuinactief, en ik ben momenteel thuis met de jongste. Ik probeer een eigen styling bedrijfje op te zetten genaamd Adrianastyling.

Doordat mijn man hovenier is hebben we ondanks dat het een kleine tuin is toch een tuin met veel groen en een heleboel gezellige en fijne hoekjes. De stijl is stoer landelijk met hier en daar authentieke accenten. Dit is ongeveer hetzelfde als de rest van ons huis. Ik vind zelf dat de stijl mooi doorloopt. Toch vond ik de tuin best een uitdaging omdat ik die niet zo goed kon bedenken. Het is allemaal geleidelijk ontstaan door de jaren heen. Eerst was het een kale vlakte met onkruid, daarna hebben we langzaam de tuin aangepast aan onze wensen en ideeën.

Inmiddels is hier al heel vaak sfeer, kleur en inrichting gewisseld …

Eerst was het ongeveer een soort van VTwonen stijl van 10 jaar gelden. Daarna heel erg brocante, vooral echt oud Frans brocante, toen weer meer stoer en industrieel. Ik kwam eigenlijk nooit in woonwinkels en kocht nooit nieuwe spullen. Alleen maar in brocante winkels, op fairs, markten, rommelmarkten en kringloopwinkels of via Marktplaats. Maar de laatste tijd is mijn stijl weer wat veranderd. Nu vind ik het leuk om een spannend interieur te creëren met een mooie mix van oud en nieuw, design en vintage. Ik blijf denk ik altijd wel veranderen, het kriebelt altijd wel.

Winkels als JUT&JUL in Wijhe en Loft …

Studio Hus en Pistache Zwolle vind ik prachtig, maar ik kom er weinig. Ik vind het best prijzig allemaal, en dat is bij veel mooie merken zo. Ik koop dan liever iets soortgelijks of net iets anders via een rommelmarkt, kringloop of Marktplaats. Als ik het echt mooi vind of voor mijn gevoel moet hebben dan haal ik het wel. Al vind ik dat best lastig want ik wissel vaak in huis. Als je dan heel lang hebt moeten sparen voor een nieuw item kun je het zo moeilijk weer weg doen. Voor leuke budget aankopen ga ik soms naar de Kwantum of Xenos.

In huis en in de tuin zijn het eigenlijk bijna allemaal vintage meubels. Daarnaast heeft Daan een aantal meubels hier in huis gemaakt. Handige opbergkasten in de hal en een mooie grote TV-kast. In de tuin maakte hij de lounge set en ook het speelhuisje.

 

Ik hou in huis van …

less is more. Te veel spullen maakt het te druk. Maar ik hou ook van gezelligheid en warmte. We hebben niet voor niets een houtkachel. Dat was het eerste wat we zeker wisten toen we 10 jaar geleden dit huis bouwden, er komt een kachel! Eigenlijk gaat hij elke avond aan. In het weekend zelfs overdag, behalve met warm weer, dan niet. In de tuin hebben we ook een buitenkachel sinds een jaar of 6 nu.

Daarnaast hou ik erg van lantaarntjes. Een beetje die Oosterse sfeer. Ook onze standaards met grote kaarsen op gaan elke avond aan. Zelf frutsel ik wel eens wat. Bijvoorbeeld een kussen van een opdruk voorzien met Transfer. Of met stift een Mandala tekening erop maken. Zo heb ik de slinger van veertjes in de wc en de blok klei met veertjes en slingertjes in de tuin zelf gemaakt. Maar het allerliefste schilder ik nog de meubels!

Wil jij ook graag interieuradvies van Adriana? Neem dan een kijkje op adrianastyling.jimdo.com of gewoon even wegdromen bij het zien van de rest van haar huis? Neem dan een kijkje op @adrianadingerink.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Misschien vind je dit ook leuk?

16 Reacties

nicole 27 juli 2017 - 11:14

Dat is zeker een knusse tuin zeg! Het ziet er heel sfeervol uit. Favoriet bij mij is dat tuinhuisje!

Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 11:16

Ik denk dat dat tuinhuisje de droom is van ieder kind!

cassandra 27 juli 2017 - 11:17

Ohhhhh wat eeen heeeeeeeeerlijke tuin! Ik wil hem zelf!!! Ik hou dr van!

Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 11:16

Ik wil hem ook zelf :)!

Hellen 27 juli 2017 - 12:25

Wat een leuke tuin!! Het straalt echt rust haha I LOVE ITTT!!

Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 11:15

Ik ga deze tuin als inspiratie gebruiken voor onze eigen tuin. Denk dat je dan sowieso een gezellig tuintje hebt als je je hierop baseert.

Sanne 27 juli 2017 - 12:27

prachtige tuin, zo gezellig met al die kleuren en vooral die grote kaarsen.

Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 11:14

Het is inderdaad echt één en al gezelligheid!

Jamey 27 juli 2017 - 13:58

Wat een heerlijk knusse tuin zeg! Daar hou ik ook echt van!

Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 11:14

Leuk he? 🙂

Chantal 27 juli 2017 - 14:09

De tuin ziet er echt prachtig uit! Wij hebben ook veelal tweedehands staan hoor. Die meubels echt geweldig.

Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 11:13

Dan doet het ook niet zoveel pijn als het kapot gaat denk ik altijd :).

Fleur 27 juli 2017 - 14:14

Wat een prachtige tuin! Echt een lekker plekje om je terug te trekken. Het tuinhuisje is natuurlijk een droom van elk kind

Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 11:13

Ik hoop van onze tuin in ons nieuwe huis ook zo een gezellig plekje te kunnen maken.

Merel 28 juli 2017 - 07:45

Ik vind het echt in een woord prachtig. De knusse sfeer die je tuin oproept, maakt dat ik daar heerlijk zou wegdromen. Elke zomeravond. En dat tuinhuisje… Wow!

Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 11:12

Ja ik vind het ook echt één en al gezelligheid. Zelfs met afschuwelijk weer zou ik daar gaan zitten.

Geen reacties mogelijk