Even binnenkijken bij een gastblogger, maar welke?

Woon Ryk

Categorie:

Zijn jullie stiekem net zulke nieuwsgierige mensen als mij? Dan zullen jullie het vandaag vast erg leuk vinden om te kunnen binnenkijken bij een gastblogger van Aboutloes. Maar ja wie dan?

We kijken vandaag binnen bij Chantal. Over zichzelf zegt ze het volgende …

Ik ben Chantal, 27 jaar en woon samen met vriendlief in Best. Dat is vlakbij Eindhoven, dat kon je al eerder lezen in mijn blog over mijn stadsfavorieten. Naast blogs schrijven, ben ik gek op koken en eten (Dat heeft denk ik met mijn Limburgse roots te maken. Ik ben namelijk een echte Bourgondiër), ben ik dol op reizen en ben ik altijd bezig met interieur.

In december 2016 zijn mijn vriend en ik ingetrokken in ons eerste koophuis, een nieuwbouwwoning. We wonen er inmiddels alweer bijna een jaar. Maar we zijn nog steeds niet klaar met zowel de inrichting als de tuin. We doen veel zelf waardoor het allemaal ietsje langer duurt, maar des te meer we er straks van kunnen genieten als het af is.

Een jaar geleden zou ik …

mijn stijl hebben omschreven als Scandinavisch met een vleugje industrieel en vooral veel wit en grijstinten. Nu merk ik dat ik steeds meer behoefte heb aan hier en daar een kleur. Dat komt ook wel een beetje door mijn vriend, hij zou het liefst een kleurexplosie willen. In het begin was ik er fel op tegen, maar nu merk ik dat ik zelf ook behoefte heb aan meer kleur. Ik neig steeds meer naar een eclectische woonstijl. Een mix van oud en nieuw spreekt mij erg aan. Ik denk dat er de komende tijd ook nog veel gaat veranderen in ons interieur. Vroeger was dat wel heel anders. Toen ik voor het eerst op mezelf ging wonen, zo’n 9 jaar gelden, koos ik voor hoogglans wit gecombineerd met veel grijs en zwart. En dat tezamen met van die lelijke glimmende RVS-accessoires. Thank-God dat die tijd voorbij is.

Eigenlijk is Marktplaats mijn favoriete …

winkel. Ik ben gek op meubels met een verhaal of meubels die met een likje verf of goede opknapbeurt weer helemaal nieuw lijken. Omdat wij een nieuwbouwwoning hebben zorgen juist die gebruikte meubels voor iets meer sfeer in huis. Maar natuurlijk shop ik ook graag nieuwe spullen. Ik vind de accessoires van Karwei vaak leuk vanwege de vriendelijke prijs. Ook ben ik gek op bijna alles van het merk Zuiver. Van die laatste staan nog wel een aantal accessoires en meubels op mijn wishlist.

Naast onze meubels van marktplaats maken we ook veel zelf. Dat is niet alleen fijn voor onze bankrekening, maar we vinden het gewoon ook heel leuk om zelf aan de slag te gaan. Spullen met een verhaal geven een huis persoonlijkheid. Laatst was ik bij mijn oma op bezoek en viel mijn oog op een van haar Perzische tapijten. Ik vertelde haar dat ik ‘m zo mooi vond en toen heb ik het vloerkleed gekregen. Deze ligt nu in de woonkamer. Verder komen veel van onze meubels uit ons eerdere huis en hebben mijn broers ons heel erg geholpen. Ik heb zo’n geluk met hun, zij hebben echt gouden handjes.

Ik houd zeker van …

warmte en gezelligheid, maar dan niet met veel accessoires en overal spulletjes. We hebben een strakke basis, maar door hier kleden, vachtjes, goede sfeerverlichting en kaarsen aan toe te voegen voelt het toch heel warm en gezellig. Althans dat vind ik, vriendlief denkt daar anders over. Ik zou nog wel graag wat meer persoonlijkheid in onze woonkamer willen brengen met een mooie postermuur bijvoorbeeld. En er gaat ook nog een kleurtje op de muur achter de tv komen, ik weet alleen nog niet welke, dus suggesties zijn welkom!

Ik denk dat we toch wel het meest trots zijn op ons badkamermeubel, die heb ik samen met mijn jongste broertje zelf gemaakt. Daarvan vind je de werkbeschrijving hier. Daarnaast hebben we ook onze inloopkast zelf gemaakt en krijgen we veel vragen over onze lockerkast. Die hebben we echt voor heel weinig op de kop getikt via Marktplaats. Eigenlijk kan ik niet kiezen. Ik word gewoon heel blij van mooie spullen voor een betaalbare prijs.

Hoe we hier terecht kwamen? Dat is eigenlijk best een grappig verhaal.

Voordat we in Best kwamen wonen, woonden we in Hilversum. Maar vriendlief en ik komen allebei uit Zuid-Limburg en mijn vriend wilde het liefst terug verhuizen. Dat zag ik echt niet zitten omdat ik werk in de buurt van Utrecht. Dus toen hebben we op de kaart gekeken naar een plek op de helft van Utrecht en Heerlen. Toen zijn we in Best uitgekomen, hebben een makelaar bezocht en zijn even door het dorp gewandeld. Daarna hebben we bij een restaurantje gegeten en hebben toen besloten er te gaan wonen. Gelukkig is het allemaal goed uitgepakt want we voelen ons hier inmiddels helemaal thuis.

En hoe graag ik ook hier zou willen blijven, denk ik dat we ooit nog wel naar Zuid-Limburg terugverhuizen. Ik wil nog één keer verhuizen, maar dan wel alleen naar ons droomhuis. Een oude woonboerderij in een landelijke woonomgeving met een weiland voor een paard.

Willen jullie nog meer van mij zien?

Meer van mijn huis zie je via Instagram @bij.chantal en meer van mijn interieurtips door mijn blogs voor Aboutloes te volgen natuurlijk.

 

Dat was weer even leuk om te zien he? Wat voor een stijl binnenkijker zien jullie graag volgende keer?

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Liefs, Joandi Loes

Delen via

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Marjolein schreef:

  Wow, mooie kleuren combi, clean en strak. Helemaal mijn stijl en dat droomhuis met weiland voor een paard, die deel ik 😀 Prachtig interieur

 2. nicole schreef:

  Die lockerkast vind ik geweldig. De vorm van de bank vind ik verder opvallend. En veel wit valt me op.

  • Chantal schreef:

   Hoi Nicole, dankjewel ik ben ook heel blij met de lockerkast. Grappig dat je de vorm van de bank opvallend vind, je bent niet de enige namelijk 😉

 3. Anouk schreef:

  Wat grappig dat je droomhuis een oude boerderij is, iets wat totaal anders is dan waar je nu woont kwa stijl. Zou je dan de binnenkant ook industrieel/Zweeds/modern inrichten?

  • Chantal schreef:

   Hoi Anouk, ik heb altijd gedroomd van een oude boerderij of jaren 30 huis die ik helemaal kan opknappen. Alleen paste dat nu niet in het budget en hebben we nu ook niet echt tijd om aan zo’n project te beginnen. Ik zou de binnenkant van de boerderij deels strak doen, maar het liefst met behoud van originele details zoals een stenen muur of houden vloer bijvoorbeeld.

 4. Ester schreef:

  o-m-g wat een mooi huis, helemaal mijn smaak
  Pinteresthuisje: check !

 5. Sammie schreef:

  Oh die kast in de woonkamer, prachtig! Ik kan me helemaal vinden in deze stijl en wat leuk om zo bij iemand binnen te spieken!

 6. Wanda schreef:

  Zelf vind ik zoiets heel erg mooi maar mijn vriend heeft een antiekzaak dus dan kun je wel raden dat ik dat helaas niet allemaal voor elkaar ga krijgen bij ons thuis. Past misschien ook niet bij ons huis, wat vrij oud is.

  • Chantal schreef:

   Hoi Wanda, wat leuk dat je vriend een antiekzaak heeft, ik ben dol op antiek. Misschien kun je het combineren met een moderne vloer of strakke keuken, zo krijg je ook een mooie mix! Benieuwd naar jouw huisje!

 7. oh wauw wat is het daar super gezellig!
  helemaal mijn ding wel

 8. Een super strak en minimalistisch interieur. VInd het er super gaaf uitzien, maar ik ga toch voor een lekker warm en rommelig huis.

 9. mirteblogt schreef:

  wauw, helemaal naar mijn smaak ingericht! Hier kan ik wel wat mee gebruiken! Leuk artikel;)

 10. MamaMinke schreef:

  Wat een gave keuken. En die grote plant is ook super. Helaas hier nog niet zo handig omdat de jongste de aarde uit de pot zou halen en in haar mond zou stoppen.

 11. Lien Voets schreef:

  Waauw! Wat een mooi huis zeg!

 12. Sherry schreef:

  Wat woon je mooi zeg!!

 13. Eva schreef:

  Ah wat leuk, al die planten ook in huis 🙂 Leuk stijltje hoor! Al lijkt me een kleurexplosie ook wel gaaf 😉

 14. Jolien schreef:

  Oh ik hou van dit soort blogposts. Lekker inspiratie opdoen! Echt een heel mooi interieur!

 15. Judith schreef:

  Die keuken is zo gaaf, echt wow met zo een mooi keukenblok. Droomkeuken

 16. nicole schreef:

  Het is er zo keurig opgeruimd valt me op. Ik ben onder de indruk!

 17. MC Kleuver schreef:

  Heerlijk om die kluisjes te zien staan! Een mooie kleur groen om te verwerken in je huis.

 18. Janet schreef:

  Mooie foto’s! Vooral de badkamer vind ik echt te gek! Ook die lockers zijn heel tof!

Social Media

Copyright 2021 HMLRK

algemene voorwaarden