Het vragenuurtje met Anna van Mommies & Miracles

door Hester Kooistra
mommiesandmiracles

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Wat leuk dat je weer een kijkje komt nemen, en de tijd neemt om mijn blog die ik voor Hemelryk schreef te lezen. Dit keer schrijf ik voor de rubriek: ‘Het vragenuurtje’, alweer de 9eeditie van deze rubriek, en ik mocht Anna, de eigenaresse van de té leuke webshop Mommies & Miracles interviewen. Nadat Joandi mij het voorstel deed, moest ik vrijwel meteen aan deze leuke webshop denken, ik ben groot fan. De producten die Anna maakt zijn zó mooi en passen dan ook echt prachtig in mijn interieur. En waarschijnlijk niet alleen in die van mij. Ben je ook al nieuwsgierig geworden? Lees maar mee.

Wie ben jij,  het gezicht achter deze leuke webshop?

Ik ben Anna, 28 jaar en ik woon samen met mijn vriend en dochter Nora in Heerenveen. Ik hou ervan om tijd met vrienden en familie door te brengen, lekker buiten te zijn, nieuwe creatieve ideeën uit te werken, mooie bloemen, winkelen, met dochterlief taartjes eten. Lekker eten, daar hou ik namelijk wel echt van.

Wanneer heb je de webshop geopend?

In oktober 2016 ben ik gestart met Mommies & Miracles.

Hoe ben je op de naam Mommies & Miracles gekomen?

Dit was nog wel een dingetje. Ik wilde graag een naam die past bij mij en bij mijn assortiment.

Het moest weergeven voor wie de shop bedoeld is en ook wilde ik er een beetje een magisch tintje aangeven, als ik het zo goed verwoord. Het moest weergeven hoe bijzonder al onze kindjes zijn. Omdat ik mij wilde richten op kindjes én mama’s wilde ik ook dat dit in de naam naar voren zou komen. Ik heb tijden nagedacht over een passende naam en dit bleek nog niet zomaar wat! Uiteindelijk heeft een vriendin mij geholpen bij de naam.

Wie of wat heeft jou geïnspireerd om een eigen bedrijf te starten?

Mijn inspiratie om een eigen bedrijf te starten is mijn dochter geweest. Toen ik zwanger raakte van Nora deed ik nog een opleiding (Maatschappelijk werk en dienstverlening) maar ik wist meteen toen ik zwanger was dat ik Nora niet naar de opvang wilde brengen. Sowieso het eerste jaar niet. Ik wilde graag bij haar thuis kunnen zijn. Toen besloot ik dat ik een eigen webshop wilde gaan openen. Iets voor kindjes én mama’s.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/12″][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_masonry_media_grid element_width=”3″ grid_id=”vc_gid:1539596724511-ecf9e12d-95d1-2″ include=”5938,5939,5940,5941″][/vc_column][vc_column width=”1/12″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Waaruit haal jij je inspiratie voor nieuwe producten?

Ik ben eigenlijk áltijd bezig met nieuwe ideeën. Ik denk vooral na over wat ik zelf mooi vind en wat ik een toevoeging zou vinden aan de shop. Onderweg kan ik een mooi patroontje of mooie bloemen tegenkomen en hier iets bij bedenken. Maar ook als ik ‘s avonds in bed lig, in de auto zit of ergens op visite ben, bedenk ik nog van alles! Soms ook wel eens een valkuil want ik vergeet dus vaak om ook even tijd voor mijzelf te nemen en even lekker onderuit op de bank te ploffen. Ja ik plof op de bank. Mét mijn laptop op schoot.

Op welk van je producten ben je het meest trots?

Poeh, goede vraag! Eigenlijk ben ik altijd heel erg trots op alle persoonlijke items die ik mag maken. Vooral de hartverwarmende, positieve reacties die ik mag ontvangen van blije klanten of van degene die het als cadeau heeft ontvangen. Wat ik ook onwijs leuk vind is dat wanneer iemand een cadeautje heeft gekregen, iets dat ik heb gemaakt, vervolgens zelf ook bij mij komt om cadeautjes te bestellen. Maar om nou één specifiek item te noemen vind ik wel heel moeilijk.

Hoeveel uren per week besteed je aan je bedrijf en hoe vind je de balans tussen je webshop en het moederschap?

Uhm, ja dit is nog wel moeilijk en een hele uitdaging! Op dit moment is die balans ook nog niet echt zoals ik zou willen. Zoals ik al zei; ik ben eigenlijk altijd bezig met nieuwe ideeën. Dus ook al ben ik niet daadwerkelijk bestellingen aan het klaarmaken o.i.d., ik ben in mijn hoofd wel bezig met de shop. Soms voelt het naar Nora toe ook niet altijd eerlijk. Soms heb ik wel eens het gevoel dat ik te veel bezig ben met de shop en dat ik meer tijd aan haar zou mogen besteden. Het vergt gewoon echt heel veel tijd. Sociale media onderhouden, klantencontacten, administratie, nieuwe ideeën uitwerken, fotograferen, voorraad checken en weer aanvullen, producten klaarmaken, inpakken en verzenden en meer.

Sinds kort ben ik wel bewuster bezig met een agenda, to- do lijstjes en tijd inplannen. Al moet ik zeggen dat ik dit dus vaak maar twee weken volhoud en het vervolgens ook weer loslaat. Niet heel handig.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/12″][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_masonry_media_grid element_width=”3″ grid_id=”vc_gid:1539596974416-e7afa5b1-14fa-0″ include=”5944,5942,5943,5945″][/vc_column][vc_column width=”1/12″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Waar zien we jou over vijf jaar?

Ik hoop dat ik over vijf jaar nog steeds vol enthousiasme en met liefde mooie cadeaus en persoonlijke items mag maken! Ik hoop stiekem dat Mommies & Miracles dan veel groter is en ik een nog groter bereik heb.

Heb je nog dromen die je na wil jagen?

Ik hoop dat ik ooit de mogelijkheid krijg om mijn eigen winkel te kunnen openen. Dit zou ik wel heel gaaf vinden!

Waar kunnen we meer van jouw werk zien?

De geboorteborden en houten naamblokken vind je bij ByWoodz. Ook vind je muurstickers bij ZoMooi geboortekaartjes en met Studiolittlesissy heb ik een samenwerking lopen waarin zij mijn muurstickers in miniatuur aanbiedt.

Verder krijg ik regelmatig de vraag of andere webshops mijn items mogen verkopen. Op dit moment kan ik dit helaas niet allemaal doen omdat ik het dan gewoonweg veeeeel te druk zou krijgen. Hierdoor zou ik het niet meer allemaal op tijd kunnen maken. Dit omdat ieder item nog weer met de hand klaargemaakt moet worden door mij en ik hier helaas geen hulp bij heb..  nog niet!

 

Lieve Anna, wat hebben we er een leuke rubriek van gemaakt samen, bedankt voor de eerlijke antwoorden op mijn vragen, je openheid en enthousiasme.  Vind jij het vragenuurtje ook een leuke rubriek? Lees dan zeker ook de vorige edities. Indien je nog suggesties hebt voor mensen die ik absoluut moet interviewen, dan hoor ik dat graag.

Tot de volgende keer!

Liefs, Hester

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Misschien vind je dit ook leuk?

Laat een Reactie achter