Hoe maak je een leuke en originele slinger?

Archief

Categorie:

Heb jij binnenkort een feestje bij je thuis en ben je een beetje uitgekeken op de slingers die je hebt? Of kan je er zelfs helemaal geen leuke vinden? Dan is deze DIY degene die jij moet uitproberen. In deze blog legt Rosan je uit hoe je van een paar restjes stof en een stukje touw een erg leuke en originele slinger maakt.

Wat heb je nodig?

Touw, Verschillende soorten (restjes) stof, Schaar
Stap 1: Knip het touw af op de lengte die je graag wilt
Ik gok dat die van mij z’n 3 meter is. Je kunt dit ook als laatst doen trouwens, zodra je alle stof hebt geknoopt. Zo voorkom je dat je stof overhoudt. Het touw dat ik gebruikte is van de Hema, omdat ik de bruine kleur leuk vond bij de zwart witte stof.
Stap 2: Knip repen stof
Ik had nog wat restjes stof liggen die ik heb gebruikt. Wat zwart witte stof van de kwantum, een stukje van de Zeeman, stof van een stoffenmarkt en jute. Dat was een Sintklaaszak, die ik vorig jaar al kapot had geknipt om een slinger van de maken. Hiervan had ik nog een klein stukje over. Eigenlijk heb ik dus alleen restjes gebruikt. Nooit iets weggooien dus… ;). De reepjes stof kun je in verschillende lengtes en diktes knippen als je dit leuk vindt, maar het kan ook gelijk. Ik probeerde de diktes wel ongeveer gelijk te knippen, maar de lengtes heb ik wat laten verschillen.
Stap 3: Knoop de reepjes aan het touw
Je hoeft nu alleen nog maar de reepjes aan het touw te knopen. Ik heb dit niet al te precies gedaan… De ene is bijvoorbeeld iets langer dan de ander. Ik zorgde er voor dat ik de verschillende soorten stof wel afwisselde qua kleur. En, als je het niet té strak aantrekt, kun je het nog verschuiven als je niet tevreden bent. Bij de jute was het knopen trouwens wel wat lastiger… Dat is wat losser van structuur, dus als ik te hard trok dan viel het uit elkaar.

Et voilá!
Veel knutselplezier!

Deze blog is geschreven door Rosan Vleeuwen, je kan haar andere te gekke DIY-projectjes bewonderen op haar Instagram (@Rosanvleeuwenn), binnenkort gaat ze ook nog aan de slag met een poppenhuis in kerst-sfeer dus kom zeker snel nog eens een kijkje nemen.

een leuke slinger makeneen leuke slinger maken

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Liefs, Joandi Loes

Delen via

Reacties

 1. Astrid schreef:

  Oeh, laat ik nou alleen geen restjes stof hebben 🙁

  • Joandi Loes Tholen schreef:

   Haha, bij de Kwantum en de leenbakker heb je zo een grabbelton met 0,50 cent/stuk, misschien is dat een idee? 😀

 2. Manon Boerakker schreef:

  Dit is wel heel erg leuk!

 3. Merel schreef:

  O wat leuk gedaan. En helemaal niet moeilijk, dit moet zelfs een slechte knutselaar als ikzelf nog lukken denk ik. Ziet er heel tof uit!

  • Joandi Loes Tholen schreef:

   Hahaha ja ik bak zelf ook niks van knutselkunsten, maar dit lukt me gelukkig wel!

 4. Natalie schreef:

  Heel leuk gedaan! Ik maakte zelf al eens een slinger met crepe papier!

 5. Annemarel schreef:

  Super leuk. Ik ben geen creatieveling ,maar dit is te doen. Mijn zoontje wordt binnenkort 2, hier kan ik wel iets mee!!!

 6. sophia schreef:

  Wat een leuke slinger! Simpel en mooi !

 7. yoany schreef:

  De slingers zien er leuk uit! helaas ben ik niet zo creabea 🙂 misschien leuk om te verkopen in je shop

  • Joandi Loes Tholen schreef:

   Ik ben zelf stiekem ook totaal geen crea-bea, maar ik vind het altijd wel hartstikke leuk om te zien dat een ander het wel goed kan.

 8. Marguerita schreef:

  Hij is heel erg leuk geworden. Wat grappig dat je gewoon een oude sinterklaaszak hebt gebruikt, daar was ik dus zelf nooit opgekomen. Ik heb inderdaad ook moeite om dingen weg te gooien ‘want misschien kan ik er nog iets mee’ alleen soms moeten er toch rigoureus spullen weg helaas. Ik ga je ideetje onthouden, ziet er niet moeilijk uit maar heel erg leuk effect!

  • Joandi Loes Tholen schreef:

   Bij mij valt het gewoon op dat net wanneer ik de moed heb verzameld dingen weg te gooien je het een week later plots kon gebruiken.

Social Media

Copyright 2021 HMLRK

algemene voorwaarden