Hoe maak je een kledingrek met een stok en houten kralen?

Woon Ryk

Categorie:

Hallo lieve lezers,

Vandaag heb ik iets heel leuks voor jullie in petto, althans dat vind ik zelf! 😉 Namelijk een super leuk DIY project!! Degenen die mij al op instagram volgen hebben dit leuke hangende kledingrek misschien al eens voorbij zien komen. Hij is echt heel gemakkelijk om te maken en binnen een half uurtje al klaar. Vandaag zal ik jullie precies uitleggen hoe je dit doet. Ben jij ook zo benieuwd hoe ik het doe?

Wat heb je nodig?

 • Een mooie stok uit het bos (deze kun je eventueel opschuren) of zoals ik een (bezem)stok vanuit de bouwmarkt, deze kun je daar op maat laten zagen. Je kan zelf de lengte bepalen die jij mooi/praktisch vind. Ik heb gekozen voor 70 cm.
 • Touw/draad.
 • Grote houten kralen, eventueel in verschillende maten. (Vaak te koop in een hobby winkel) Hoeveel kralen je nodig hebt ligt helemaal aan wat jij mooi vind. Wil je maar een klein stukje kralen of juist over het hele touw heen? Ik heb er nu voor gekozen om over het hele touw kralen te rijgen en daarvoor heb ik per kant: 15 grote en 20 kleinere kralen gekocht.
 • 2 haakjes voor in het plafond en wellicht ook pluggen maar dit ligt aan je soort haakjes en wat je er aan wilt gaan hangen.
 • Schaar om het touw op maat te knippen
 • Meetlint/rolmaat voor de afstand tussen de gaten in het plafond en eventueel voor het touw.
 • Boormachine (voor de gaten in het plafond)

 

Stappenplan

Stap 1: Kies de plek waar dit hangende kledingrek geweldig tot zijn recht zal komen. Voor deze stap moet je wel even met een boormachine om kunnen gaan anders moet je je vriend of vader even lief aankijken ;-)!

Je boort twee gaten in het plafond. Het ligt aan het formaat van de stok hoe ver deze uit elkaar moeten. Bij mij zit er zo’n 60 cm tussen de gaten. Haakjes er in en klaar!

diy-kledingrek-touw-stok-kralen-kinderkamer-snel

 

Stap 2: Sla het touw dubbel over de haakjes en kies hoe ver je de stok van het plafond wilt hebben. Laat het touw dubbel zitten en knip het af. Knip nog een stuk touw af van dezelfde lengte voor het andere haakje.

diy-kledingrek-touw-stok-kralen-kinderkamer-snel

 

Stap 3: Sla het touw dubbel om de stok heen.

diy-kledingrek-touw-stok-kralen-kinderkamer-snel

 

Stap 4: Over het uiteinde van de touwen deed ik plakband omdat het touw anders zo gaat rafelen als je de kralen er aan rijgt. Maar als je draad gebruikt hoeft dit niet.

diy-kledingrek-touw-stok-kralen-kinderkamer-snel diy-kledingrek-touw-stok-kralen-kinderkamer-snel 

Stap 5: Nu kun je de kralen aan het touw rijgen. Ik koos voor 2 formaten kralen en deed eerst 1 grote en dan 2 kleinere. Zorg dat je nog een stukje touw overhoud bovenaan om een knoop in te leggen. Wanneer je klaar bent doe je dit ook bij de andere kant.

diy-kledingrek-touw-stok-kralen-kinderkamer-snel diy-kledingrek-touw-stok-kralen-kinderkamer-snel diy-kledingrek-touw-stok-kralen-kinderkamer-snel

 

Stap 6: Leg een dubbele knoop in het uiteinde van de touwen aan beide kanten en hang ze aan de  haakjes. Als je geluk hebt hangt de stok meteen recht maar vaak moet je even een paar keer opnieuw knopen voor de stok goed recht hangt.

diy-kledingrek-touw-stok-kralen-kinderkamer-snel

Klaar!

Hangt hij recht? Knip dan nu de uiteindes van de touwtjes bij de knoop af. En.. TADA! Je eigen hangende kledingrek om je mooiste kleding aan te showen!

diy-kledingrek-touw-stok-kralen-kinderkamer-snel

Ik gebruik hem dan wel voor mijn dochtertje haar kleding. Maar uiteraard kun je dit kledingrek ook prima in een geweldige grown-up variant maken. Of als hand- en theedoekenrek in de keuken.

 

Zoals jullie zien zijn er oneindig veel mogelijkheden om een tof hangend (kleding) rek te maken. Gebruik je fantasie en leef je uit! Omdat ik natuurlijk erg benieuwd naar jullie resultaten zou ik het leuk vinden als je jouw kledingrek deelt op instagram met de #diykledingrek .

Heel veel plezier met het maken van deze leuke en simpele DIY!

Bedankt voor het lezen en hopelijk tot heel snel!

 

Veel  liefs, Alice         -X-

BewarenBewaren

Liefs, Joandi Loes

Delen via

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Vlijtig Liesje schreef:

  Bedankt voor deze tutorial! Ik vind hem echt superleuk en nog handig ook.

 2. Linda Hummel schreef:

  Heel erg leuk! En zo uitgelegd stap voor stap lijkt het helemaal niet moeilijk om te maken! Ook leuk om een mini-versie te maken voor bijvoorbeeld een poppenhuis. Thanks voor de tip!

 3. Merel schreef:

  Wow, vooral de volwassen variant vind ik erg mooi! Heel creatief en eigenlijk niet eens zo moeilijk. Vind de combinatie van het hout met kledingstukken eraan heel stoer.
  Ga het onthouden voor als de jongste twee wat ouder zijn.

  • Alice schreef:

   Ja die is ook heel tof he, daar ga ik dit jaar ook mee aan de slag. Wat leuk! Het is ook zo leuk en simpel om te maken x

 4. Amy schreef:

  Wauw wat een handig idee zeg! Lijkt me inderdaad ook erg mooi om in de badkamer te hangen.

 5. Annemarel schreef:

  Wat een gaaf idee met een tak uit het bos en dan die leren riemen! Die vind ik gaaf. Al is de variant met kralen wel heel leuk voor een kinderkamer! Dit is wel iets waarmee je oneindig kan combineren

  • Alice schreef:

   Nou inderdaad! Je kunt zo’n (kleding)rek op zoveel manieren maken! Ik ben het helemaal met je eens dat deze wat leuker is voor op de kledingkamer maar de takvariant is ook stiekem mijn favoriet en die komt er dit jaar ook in de volwassen variant 😉

 6. Fleur schreef:

  Heel leuk idee! Slim ook om even een plakbandje aan de uiteinden van het touw te doen bij het rijgen

 7. A Fashion Taste schreef:

  Wat een ongelooflijk super leuk idee! Ben helemaal bezig met mijn nieuw appartement en kan zulke tips goed gebruiken. Dank u

 8. Oooooohhh wat zijn die voorbeeld foto’s ontzettend leuk zeg! Die met die thee en handdoeken, droom droom… Ik vind dit echt een heel goed idee, aangezien mijn vriend dus alle haakjes inpikt met zijn overhemden voor werk. Even m’n vader lief aankijken voor een stok en haakjes in het plafond!

  • Alice schreef:

   Ja ze zijn leuk he! Ik was ook direct verliefd op deze plaatjes. Haha je hebt groot gelijk! Veel succes en ik ben stiekem al erg benieuwd naar het resultaat xx

 9. Manon Boerakker schreef:

  Hier zou ik dus echt nooit op komen, wat ik ben totaal niet creatief. Dit is echt zo leuk!!

 10. Marguerita schreef:

  Ontzettend leuk gedaan dit! Heb je de haakjes ook zelf wit geverfd of kun je die zo kopen?

 11. maddy schreef:

  Ik vind die met de kralen erg leuk! Moet nog aan de slag voor de babykamer! Dit ga ik zeker onthouden! Bedankt voor de leuke tips

 12. Dewi schreef:

  Superleuk en creatief! Ik ga deze opslaan. Niet zo moeilijk ook. Inderdaad leuk voor in m’n keuken voor de theedoek, bedankt!

 13. laura schreef:

  Super cute! En wat een fijne lichte foto’s. Ik ben wel geïnspireerd dus wie weet 🙂

 14. Natalie schreef:

  Super leuke tutorial!! Ook leuk om andere spulletjes aan te hangen, zoals foto’s of knuffels! Zou mooi staan bij mijn thuis!

 15. Cassandra schreef:

  Oh dit vind ik zoooooo gaaf! Wij hebben op de kamer van onze dochter een houten kapstokje hangen, ook van boomstam idee. echt heel tof, maar die volwassen variant wil ik zelf nog wel hebben, vooral die leren stukken erbij. LOVE IT!

 16. Marlies schreef:

  Ik vind dat echt zo super leuk! En het zou ook zo goed passen in ons interieur! Helaas mag ik niet boren in mijn appartement 🙁
  Zal dus voor onze volgende woonst zijn 😉

  • Alice schreef:

   Oei wat jammer! Heb je niet een (verwarmings)buis langs het plafond ofzo? ik heb ook weleens gezien daf het daaraan gehangen werd! 😉

 17. Bianca schreef:

  Wat super leuk gemaakt! Ik doe het je niet na ben totaal niet creatief en handig 🙂

  • Alice schreef:

   Dankjewel Bianca! Oo maar het is echt heel makkelijk hoor! En zo mega creatief ben ik zelf ook niet. Pinterest is mijn grootste vriend 😉

 18. Kledingrek schreef:

  Ik kocht onlangs een nieuw (dubbel) kledingrek. Erg praktisch, zeker als je weet hoeveel kleren ik heb… 😉

 19. Katrien schreef:

  Ik zou deze ook heel graag proberen, maar zou dit wel lukken met een schuine plafond? I

  • Alice schreef:

   Wat leuk Katrien! En ja hoor ik denk dat dat best gaat lukken!! Succes hoor, als je nog hulp of tips nodig hebt mag je me altijd via ig een pb’tje sturen. xx

 20. Sev schreef:

  Hi hi,

  Wat een prachtig idee
  Welke diameter kraaltjes heb je gebruikt??

 21. Inge schreef:

  Wat een ontzettend leuk idee. Ik heb een bezemsteel en een hele bus vol verschillende kralen gekocht bij de action. Ik heb de kralen aan een touw geregen en ze zwart gespoten, evenals de bezemsteel. Mat zwarte spuitverf van de action gebruikt en het pakt perfect. Nu nog ophangen in de babykamer, maar het ziet er nu al heel gaaf uit.

 22. Chantal van Wingerden schreef:

  Wat voor touw heeft u gebruikt?

Social Media

Copyright 2021 HMLRK

algemene voorwaarden