Hoe maak je een kledingrek met een stok en houten kralen?

door Alice Vanduijvenvoorde
diy-kledingrek-touw-stok-kralen-kinderkamer-snel

Hallo lieve lezers,

Vandaag heb ik iets heel leuks voor jullie in petto, althans dat vind ik zelf! 😉 Namelijk een super leuk DIY project!! Degenen die mij al op instagram volgen hebben dit leuke hangende kledingrek misschien al eens voorbij zien komen. Hij is echt heel gemakkelijk om te maken en binnen een half uurtje al klaar. Vandaag zal ik jullie precies uitleggen hoe je dit doet. Ben jij ook zo benieuwd hoe ik het doe?

Wat heb je nodig?

  • Een mooie stok uit het bos (deze kun je eventueel opschuren) of zoals ik een (bezem)stok vanuit de bouwmarkt, deze kun je daar op maat laten zagen. Je kan zelf de lengte bepalen die jij mooi/praktisch vind. Ik heb gekozen voor 70 cm.
  • Touw/draad.
  • Grote houten kralen, eventueel in verschillende maten. (Vaak te koop in een hobby winkel) Hoeveel kralen je nodig hebt ligt helemaal aan wat jij mooi vind. Wil je maar een klein stukje kralen of juist over het hele touw heen? Ik heb er nu voor gekozen om over het hele touw kralen te rijgen en daarvoor heb ik per kant: 15 grote en 20 kleinere kralen gekocht.
  • 2 haakjes voor in het plafond en wellicht ook pluggen maar dit ligt aan je soort haakjes en wat je er aan wilt gaan hangen.
  • Schaar om het touw op maat te knippen
  • Meetlint/rolmaat voor de afstand tussen de gaten in het plafond en eventueel voor het touw.
  • Boormachine (voor de gaten in het plafond)

 

Stappenplan

Stap 1: Kies de plek waar dit hangende kledingrek geweldig tot zijn recht zal komen. Voor deze stap moet je wel even met een boormachine om kunnen gaan anders moet je je vriend of vader even lief aankijken ;-)!

Je boort twee gaten in het plafond. Het ligt aan het formaat van de stok hoe ver deze uit elkaar moeten. Bij mij zit er zo’n 60 cm tussen de gaten. Haakjes er in en klaar!

diy-kledingrek-touw-stok-kralen-kinderkamer-snel

 

Stap 2: Sla het touw dubbel over de haakjes en kies hoe ver je de stok van het plafond wilt hebben. Laat het touw dubbel zitten en knip het af. Knip nog een stuk touw af van dezelfde lengte voor het andere haakje.

diy-kledingrek-touw-stok-kralen-kinderkamer-snel

 

Stap 3: Sla het touw dubbel om de stok heen.

diy-kledingrek-touw-stok-kralen-kinderkamer-snel

 

Stap 4: Over het uiteinde van de touwen deed ik plakband omdat het touw anders zo gaat rafelen als je de kralen er aan rijgt. Maar als je draad gebruikt hoeft dit niet.

diy-kledingrek-touw-stok-kralen-kinderkamer-snel diy-kledingrek-touw-stok-kralen-kinderkamer-snel 

Stap 5: Nu kun je de kralen aan het touw rijgen. Ik koos voor 2 formaten kralen en deed eerst 1 grote en dan 2 kleinere. Zorg dat je nog een stukje touw overhoud bovenaan om een knoop in te leggen. Wanneer je klaar bent doe je dit ook bij de andere kant.

diy-kledingrek-touw-stok-kralen-kinderkamer-snel diy-kledingrek-touw-stok-kralen-kinderkamer-snel diy-kledingrek-touw-stok-kralen-kinderkamer-snel

 

Stap 6: Leg een dubbele knoop in het uiteinde van de touwen aan beide kanten en hang ze aan de  haakjes. Als je geluk hebt hangt de stok meteen recht maar vaak moet je even een paar keer opnieuw knopen voor de stok goed recht hangt.

diy-kledingrek-touw-stok-kralen-kinderkamer-snel

Klaar!

Hangt hij recht? Knip dan nu de uiteindes van de touwtjes bij de knoop af. En.. TADA! Je eigen hangende kledingrek om je mooiste kleding aan te showen!

diy-kledingrek-touw-stok-kralen-kinderkamer-snel

Ik gebruik hem dan wel voor mijn dochtertje haar kleding. Maar uiteraard kun je dit kledingrek ook prima in een geweldige grown-up variant maken. Of als hand- en theedoekenrek in de keuken.

 

Zoals jullie zien zijn er oneindig veel mogelijkheden om een tof hangend (kleding) rek te maken. Gebruik je fantasie en leef je uit! Omdat ik natuurlijk erg benieuwd naar jullie resultaten zou ik het leuk vinden als je jouw kledingrek deelt op instagram met de #diykledingrek .

Heel veel plezier met het maken van deze leuke en simpele DIY!

Bedankt voor het lezen en hopelijk tot heel snel!

 

Veel  liefs, Alice         -X-

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook leuk?

41 Reacties

Vlijtig Liesje 28 april 2017 - 10:55

Bedankt voor deze tutorial! Ik vind hem echt superleuk en nog handig ook.

Reply
Alice 28 april 2017 - 19:05

Wat lief! Dankjewel en ik heb het graag gedaan hoor! 🙂

Reply
Linda Hummel 28 april 2017 - 11:05

Heel erg leuk! En zo uitgelegd stap voor stap lijkt het helemaal niet moeilijk om te maken! Ook leuk om een mini-versie te maken voor bijvoorbeeld een poppenhuis. Thanks voor de tip!

Reply
Alice 28 april 2017 - 19:46

Dankjewel linda!! Leuk om te horen! En wat een goed idee zeg dat lijkt me ook té schattig

Reply
Merel 28 april 2017 - 13:49

Wow, vooral de volwassen variant vind ik erg mooi! Heel creatief en eigenlijk niet eens zo moeilijk. Vind de combinatie van het hout met kledingstukken eraan heel stoer.
Ga het onthouden voor als de jongste twee wat ouder zijn.

Reply
Alice 28 april 2017 - 19:48

Ja die is ook heel tof he, daar ga ik dit jaar ook mee aan de slag. Wat leuk! Het is ook zo leuk en simpel om te maken x

Reply
Amy 28 april 2017 - 14:04

Wauw wat een handig idee zeg! Lijkt me inderdaad ook erg mooi om in de badkamer te hangen.

Reply
Alice 28 april 2017 - 19:48

Ja handig he! En ook zo leuk om te zien. Voor in de badkamer is hij inderdaad ook heel tof!!

Reply
Annemarel 28 april 2017 - 14:31

Wat een gaaf idee met een tak uit het bos en dan die leren riemen! Die vind ik gaaf. Al is de variant met kralen wel heel leuk voor een kinderkamer! Dit is wel iets waarmee je oneindig kan combineren

Reply
Alice 28 april 2017 - 19:50

Nou inderdaad! Je kunt zo’n (kleding)rek op zoveel manieren maken! Ik ben het helemaal met je eens dat deze wat leuker is voor op de kledingkamer maar de takvariant is ook stiekem mijn favoriet en die komt er dit jaar ook in de volwassen variant 😉

Reply
Fleur 28 april 2017 - 15:09

Heel leuk idee! Slim ook om even een plakbandje aan de uiteinden van het touw te doen bij het rijgen

Reply
Alice 28 april 2017 - 19:50

Dankjewel Fleur!

Reply
A Fashion Taste 28 april 2017 - 15:43

Wat een ongelooflijk super leuk idee! Ben helemaal bezig met mijn nieuw appartement en kan zulke tips goed gebruiken. Dank u

Reply
Alice 28 april 2017 - 19:51

Wat leuk om te horen! Veel succes met je nieuwe appartement! Xx

Reply
Vivian | Stay Alive and Cooking 28 april 2017 - 17:28

Oooooohhh wat zijn die voorbeeld foto’s ontzettend leuk zeg! Die met die thee en handdoeken, droom droom… Ik vind dit echt een heel goed idee, aangezien mijn vriend dus alle haakjes inpikt met zijn overhemden voor werk. Even m’n vader lief aankijken voor een stok en haakjes in het plafond!

Reply
Alice 28 april 2017 - 19:52

Ja ze zijn leuk he! Ik was ook direct verliefd op deze plaatjes. Haha je hebt groot gelijk! Veel succes en ik ben stiekem al erg benieuwd naar het resultaat xx

Reply
Manon Boerakker 28 april 2017 - 19:04

Hier zou ik dus echt nooit op komen, wat ik ben totaal niet creatief. Dit is echt zo leuk!!

Reply
Alice 28 april 2017 - 19:53

Dankjewel manon! Enne voor als je zelf niet creatief bent is pinterest een hele goede inspiratie bron! xx

Reply
Marguerita 28 april 2017 - 22:40

Ontzettend leuk gedaan dit! Heb je de haakjes ook zelf wit geverfd of kun je die zo kopen?

Reply
Alice 29 april 2017 - 08:51

Wat lief, dankjewel! Nee hoor die heb ik gewoon wit gekocht bij de karwei! Ga je hem ook maken?

Reply
maddy 28 april 2017 - 23:51

Ik vind die met de kralen erg leuk! Moet nog aan de slag voor de babykamer! Dit ga ik zeker onthouden! Bedankt voor de leuke tips

Reply
Alice 29 april 2017 - 08:52

Dankjewel maddy! Ja deze is echt te lief voor in de babykamer! Veel plezier met deze leuke diy

Reply
Dewi 29 april 2017 - 07:45

Superleuk en creatief! Ik ga deze opslaan. Niet zo moeilijk ook. Inderdaad leuk voor in m’n keuken voor de theedoek, bedankt!

Reply
Alice 29 april 2017 - 08:53

Dankjewel dewi. Hij is inderdaad zo makkelijk! Super leuk ook voor in de keuken! Veel plezier hoor!

Reply
laura 29 april 2017 - 16:51

Super cute! En wat een fijne lichte foto’s. Ik ben wel geïnspireerd dus wie weet 🙂

Reply
Alice 3 mei 2017 - 12:24

Leuk om te horen laura! Dankjewel

Reply
Natalie 29 april 2017 - 19:03

Super leuke tutorial!! Ook leuk om andere spulletjes aan te hangen, zoals foto’s of knuffels! Zou mooi staan bij mijn thuis!

Reply
Alice 3 mei 2017 - 12:25

Zeker weten! Ga je hem ook maken? ☺

Reply
Cassandra 29 april 2017 - 23:05

Oh dit vind ik zoooooo gaaf! Wij hebben op de kamer van onze dochter een houten kapstokje hangen, ook van boomstam idee. echt heel tof, maar die volwassen variant wil ik zelf nog wel hebben, vooral die leren stukken erbij. LOVE IT!

Reply
Alice 3 mei 2017 - 12:25

Wat leuk zeg!! Ja hè.. ben ik ook verliefd op hoor!

Reply
Marlies 2 mei 2017 - 09:15

Ik vind dat echt zo super leuk! En het zou ook zo goed passen in ons interieur! Helaas mag ik niet boren in mijn appartement 🙁
Zal dus voor onze volgende woonst zijn 😉

Reply
Alice 3 mei 2017 - 12:26

Oei wat jammer! Heb je niet een (verwarmings)buis langs het plafond ofzo? ik heb ook weleens gezien daf het daaraan gehangen werd! 😉

Reply
Bianca 3 mei 2017 - 14:03

Wat super leuk gemaakt! Ik doe het je niet na ben totaal niet creatief en handig 🙂

Reply
Alice 11 mei 2017 - 12:01

Dankjewel Bianca! Oo maar het is echt heel makkelijk hoor! En zo mega creatief ben ik zelf ook niet. Pinterest is mijn grootste vriend 😉

Reply
Kledingrek 11 mei 2017 - 17:08

Ik kocht onlangs een nieuw (dubbel) kledingrek. Erg praktisch, zeker als je weet hoeveel kleren ik heb… 😉

Reply
Alice van Duijvenvoorde 16 mei 2017 - 13:15

Haha dat is hier heel herkenbaar hoor!

Reply
Katrien 18 juni 2017 - 16:10

Ik zou deze ook heel graag proberen, maar zou dit wel lukken met een schuine plafond? I

Reply
Alice 23 juni 2017 - 11:25

Wat leuk Katrien! En ja hoor ik denk dat dat best gaat lukken!! Succes hoor, als je nog hulp of tips nodig hebt mag je me altijd via ig een pb’tje sturen. xx

Reply
Sev 3 augustus 2018 - 21:54

Hi hi,

Wat een prachtig idee
Welke diameter kraaltjes heb je gebruikt??

Reply
Inge 19 juni 2019 - 14:10

Wat een ontzettend leuk idee. Ik heb een bezemsteel en een hele bus vol verschillende kralen gekocht bij de action. Ik heb de kralen aan een touw geregen en ze zwart gespoten, evenals de bezemsteel. Mat zwarte spuitverf van de action gebruikt en het pakt perfect. Nu nog ophangen in de babykamer, maar het ziet er nu al heel gaaf uit.

Reply
Chantal van Wingerden 23 januari 2021 - 00:28

Wat voor touw heeft u gebruikt?

Reply

Laat een Reactie achter