Innovatieve items in het interieur

Woon Ryk

Categorie:

Jaren geleden werd mijn studentenkamer schoongeveegd door Robbie. Helaas was dat geen zongebruinde mooi-boy, maar een ouderwetse voorloper van de huidige robotstofzuigers à la Samsung en Roomba. Met zijn draaiende en rollende bol duwde Robbie een – soort van – hoedje door de kamer dat met een – soort van – aangehecht Swifferdoekje de vloer poetste. Soort van. Doorgaans was het doekje na 1x rollen al verzadigd en verspreidde Robbie het stof eigenlijk alleen maar door de kamer. Tegenwoordig zijn er gelukkig heel wat betere robotstofzuigers én andere innovatieve items voor in huis verkrijgbaar. Want innovatie is niet langer voorbehouden aan (huishoudelijke) gebruiksvoorwerpen. Ook puur decoratieve items kunnen tegenwoordig kleine technische wondertjes zijn. Hieronder hebben wij onze favoriete nieuwe innovatieve interieur items voor je op een rijtje gezet.

Samsung The Frame TV

Voor mij is alle elektronica in huis een doorn in het oog. Het sluit niet mooi aan bij de rest van het interieur en wordt op die manier een ongevraagde eyecatcher. Ik kan je dus vertellen dat The Frame voor mij echt de perfecte televisie is.

The Frame is de nieuwste televisie in de Samsung Lifestyle tv-categorie die vorig jaar gecreëerd werd en zich richt op de designliefhebber. Designer Yves Behar stond in voor het ontwerp en hij slaagde erin een televisie te ontwerpen die harmonie brengt in het interieur van iedereen. Het is niet langer iets wat je wilt verstoppen maar een televisie die gezien mag worden en de grenzen van de traditionele tv overstijgt. De geavanceerde technologie die werd gebruikt voor The Frame geeft de tv een nieuwe functie, ook als ze niet aan staat. Het uniek ontwerp met verschillende types passe-partouts en lijsten  (walnoot, eik en wit) biedt gezinnen dan weer een tv die niet enkel mooi is om de hele dag naar te kijken, maar die ook een weerspiegeling is van hun persoonlijkheid, met de mogelijkheid om eigen foto’s weer te geven.

De televisie is beschikbaar in 55 en 65 inch en hij is uitgerust met de Samsung No Gap Wall-mount waardoor de televisie tegen de muur komt zoals een echte fotolijst. De ‘Invisible Connection Cable’ zorgt er dan weer voor dat je geen last meer hebt van kabels en snoeren.

Daarbovenop wisselt The Frame tussen verschillende modi door zowel een helderheids- als bewegingssensor te gebruiken. De helderheidssensor past de warmte en helderheid van het licht aan, zodat hij werkelijk opgaat in het interieur. De bewegingssensor neemt waar of er mensen in de buurt zijn. Zo kan de tv automatisch overschakelen naar een energiezuinige modus wanneer niemand kijkt en automatisch inschakelen wanneer iemand de woonkamer binnenkomt.

FLYTE lamp en LYFE planter

In 2015 sleepte het Zweedse design label Flyte via crowdfundingplatform Kickstarter honderdduizenden dollars aan financiering binnen voor de productie van een zwevende design lamp. Ja, je leest het goed: zwevend. De lichtbron die de look heeft van een gloeilamp wordt eigenlijk verlicht door kleine energiezuinige LED-lampjes. Ze staat via inductie in contact met haar houten basis – en boven die houten basis zweeft de lichtbron via magnetisme.

Nou, als dát geen innovatie is!! De FLYTE lamp was dan ook een regelrechte hit. Inmiddels is er een tweede snufje op de markt: de LYFE planter. Dankzij hetzelfde technische trucje kun je nu ook je planten laten zweven! Heb je een soft spot voor magnetische items? Goed nieuws! Binnenkort verschijnt er een derde wonder: STORY. Deze “klok” die de hemellichamen symboliseert, is een nieuwe manier van tijdsweergave. Een kleine bol zweeft boven haar ronde, houten basis en draait in een baan waarvan jij zelf – via een app – de tijdspanne kan bepalen. Er is helaas nog geen press pack online, waardoor we hier nog geen foto’s kunnen laten zien van STORY.

Ben je nieuwsgierig? Neem dan een kijkje op de website van FLYTE. De FLYTE lamp en LYFE planter zijn in Nederland onder meer verkrijgbaar bij Wooden Amsterdam. Een geweldig leuke shop waar je innovatieve houten producten kunt vinden die bijdragen aan een meer duurzame wereld.

Heb jij toevallig pas nog een innovatieve interieursnufjes ontdekt? Laat het me dan zeker even weten in de reacties.
Deze blog werd geschreven samen met, voormalig gastblogger, Linda van (Th)athomepage.((hT(BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

Liefs, Joandi Loes

Delen via

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Kimberley schreef:

  Ik vind het zweverige plantje echt Genua en echt tof!

 2. Sanne schreef:

  oh die tv lijkt mijn geweldig. Ik vind die zwarte grote tv’s eigenlijk vooral lelijk als je houdt van wit of hout. Helaas ben ik niet op de hoogte van de nieuwe snufjes.

 3. Chantoile schreef:

  Wat een gave gadget die plantenpot! Heel leuk! Die wil ik ook hebben!

 4. Girls-things schreef:

  Hele leuke inspiratie.
  Die lamp is gaaf!

 5. Kristof schreef:

  Heel mooie foto’s. Ik probeer hier in huis ook zoveel mogelijk design te doen maar moet rekening houden met de smaak van men vrouw 🙂

 6. Felice schreef:

  wat een hoop foto’s en wat een hoop gadgets: ik moet zeggen; Ik keek mijn ogen uit

 7. Chantal schreef:

  Ooh die tv <3 Nog even sparen haha

 8. nicole schreef:

  Ik vind de tv ook lelijk. Een geweldig idee als het ook een schilderij kan zijn.

 9. Janet schreef:

  Die lamp vond ik al gaaf.. en toen kwamen de planten. Dat staat echt gaaf!

 10. Thomas schreef:

  Oh wow dat is toch tof die zwevende items!

 11. Madelon schreef:

  Wauw die lamp vind ik echt heel erg gaaf!! Een beetje magisch!! En die planten ook. Echt heel tof

 12. Irene schreef:

  Ik vind de FLYTE lamp heel erg gaaf. Bizar dat dat mogelijk is.

 13. Merel schreef:

  Wow! Dit is echt bijna science fiction. Ik vind die televisie echt geweldig, zo mooi bedacht. Hij gaat inderdaad volledig op in je interieur en door de mogelijkheid een foto te plaatsen is hij meteen heel persoonlijk. Zonder kabels ook… Moest trouwens wel lachen om die Robbie 😉

 14. anneke schreef:

  Wat een grappige uitvindingen. Ben altijd benieuwd hoe iemand op zo’n idee komt!

 15. Lodi schreef:

  Wat gaaf die zwevende plantenpot en de lamp is trouwens ook gaaf!

 16. nicole schreef:

  The Frame televisie zou ik echt graag hebben. Wat een superleuke uitvinding.

 17. Sacha schreef:

  Wauw wat ontzettend tof die zwevende items! Mooie foto’s!

 18. Oh wauw! Ik vind die tv wel erg mooi. Straks wat meer info erover zoeken.

 19. Jamey schreef:

  Wat een leuke ideeën! Ik vind die lamp echt te leuk!

 20. MC Kleuver schreef:

  Leuk om overal die schilderijen te zien. Elke keer valt je oog op iets anders. Dat is mooi.

 21. Anouk schreef:

  Wat een leuke snufjes! Ik ben daar zelf totaal niet mee bezig maar daarom vind ik het wel heel leuk om er hier over te lezen. Die plantenpot is wel een toffe eyecatcher

 22. lisa schreef:

  Die tv zou echt een uitkomst zijn, fantastisch leuk artikel!

 23. Gabriëlle schreef:

  Super leuk en inspirerend! Ik vind vooral de lamp en plantenpot echt super leuk

 24. Leuke foto’s!
  Ik vind de lamp het mooist!

 25. Josan schreef:

  Die frame zou ik geweldig vinden. Ik vind een Tv eigenlijk helemaal niks. Als het aan mij ligt gaat hij eruit. Maar ja man, kinderen en alle andere excuses hebben dat nog voorkomen. Maar het is mij een doorn in het oog dat grote zwarte dingen bij de rest van het witter interieur.

 26. Mariëllr schreef:

  Die flyte lamp is echt cool! Die zou ik wel willen hebben voor in ons interieur.

 27. Dhini schreef:

  Wat mooie items. Die het zweverige plantje echt te gek

 28. Madelon schreef:

  Mooie items! k vind de lamp echt heel erg gaaf! Tv meubel is ook helemaal mijn ding.

Social Media

Copyright 2021 HMLRK

algemene voorwaarden