Karlijn laat zien dat twee kinderen op één kamer perfect kan!

door Joandi Loes Tholen

Eerder gaven Marlous en Lisa al inspiratie hoe je 2 kamertjes even mooi aankleedt als je 2 kinderen hebt. Maar hoe doe je dat als je beide kinderen op 1 kamer slapen? Karlijn vertelt er vandaag alles over. Zij laat ons zien hoe zij de kamer van haar 2 oogappeltjes heeft omgetoverd tot een fantastische mix van 2 kleine mensjes. En toch één geheel. 

Over zichzelf vertelt Karlijn het volgende …

Ik ben 29 jaar en woon samen met mijn man, Lammert, onze kinderen, Noël en Vive, en onze honden in een rijtjeshuis in een prachtig dorp in Friesland. Ik werk 2 dagen in de week bij een gezin als nanny en de rest van de week ben ik lekker thuis bij mijn eigen gezin. Op mijn vrije dagen houd ik me bezig met onze kinderen en honden. Verder vind ik het leuk om foto’s te maken van wat of wie er dan ook voor mijn camera wil komen.

Ik vind de stijl van onze kinderkamer …

moeilijk te omschrijven. Ik zou het zelf een mix van monochrome, industrieel, Scandinavisch, modern en minimalistisch noemen. Ik hou erg van witte, lichte, heldere ruimtes. Daar word ik altijd blij en rustig van. Over het algemeen past de kamer heel erg bij de stijl van de rest van ons huis.

We hebben in de woonkamer nog een aantal meubels die weer wat landelijker zijn zoals een winkelkast en onze bank. Dat laatste is mij een doorn in het oog! We willen sinds we hier wonen al een andere bank maar we vinden het ook wel weer zonde om nu een mooie bank te kopen terwijl hij met twee kleine kindjes toch vies wordt. Dus dat stellen we nog maar even uit.

 

Karlijn vind rust in een kamer erg belangrijk …

vooral omdat er twee kinderen in deze kamer slapen. Voor mij is rust; niet te veel tierlantijntjes en veel wit. Verder vind ik wel dat er een eyecatcher aanwezig mag zijn. Voor mij zijn dit de echte toppers van onze kinderkamer: Noël zijn Manowoods bedhuisje, Vive haar roze hemeltje van Numero74 en de posters van Mrs. Mighetto die de kamer weer mooi 1 geheel maken.

Eigenlijk komen alle meubels ergens anders vandaan. Het moeilijkste was de lockerkast. Omdat praktische ruimte het belangrijkst was, bleek het vinden van een goed in te delen lockerkast een drama! Na lang zoeken vond ik er 1 die wel veel duurder was dan de lockers die je bij gewone woonwarenhuizen ziet. Maar doordat deze kast veel zelf in te delen legplanken (lees: meer praktische ruimte) heeft was hij het geld dubbel en dwars waard.

DIY stuks hebben we niet, behalve als je de stipjes muur als een DIY-project beschouwt! Ik heb alle stippen muurstickers er zelf op geplakt en wilde het bewust wat ongelijk hebben maar dat was moeilijker dan gedacht.

Mijn man is dol op …

Funda kijken en zo stuitte hij op dit huis. Het is een oude huurwoning die verkocht werd door de woningcorporatie. In eerste instantie kapte ik het af toen mijn man erover begon. Ik wou liever direct een huis met meer slaapkamers. Na twee dagen bleef het huis toch in mijn hoofd rondspoken dus hebben we de makelaar gebeld voor een bezichtiging. Vrijdag hadden we de bezichtiging en de maandag erna zat ik bij de makelaar papierwerk te tekenen/in te vullen voor de koop van ons eerste eigen huis.

We hadden er zo in kunnen trekken als we dat hadden gewild maar ik had andere plannen. Uiteindelijk zijn we ruim twee maanden aan het klussen geweest en hebben we er een totaal ander huis van gemaakt. In de kinderkamer zat eerst een ouderwetse inbouwkast. Op die plek staat nu Vive haar ledikant. Wat ben ik blij dat we die er toen uit hebben gesloopt.

 

Karlijn vond het best moeilijk om op 1 kamer …

voor elk kind een eigen plek te creëren met elk een eigen identiteit en stijl die toch weer bij elkaar komt. Dit was voor mij het belangrijkste en daardoor heeft het wel even geduurd voordat ik wist wat ik wilde. Ik had zoveel mooie losse dingen gezien en voor elk kind een eigen stijl in mijn hoofd maar zoiets weer samen brengen vond ik moeilijk.

Uiteindelijk heb ik dit gedaan met de posters van Mrs. Mighetto. Noël heeft een poster van een stoer jongetje met een musje op zijn hand en Vive de lieve poster van een meisje die bij een zwaan op de rug zit. Lief en stoer maar wel 1 geheel! Ik wil heel graag hiermee ook aan anderen laten zien dat twee kinderen op 1 kamer met elk een eigen identiteit wel degelijk kan.

We weten nog niet …

of we hier altijd zullen blijven. Aan de ene kant wonen we hier prachtig. Als we de straat uit lopen staan we aan het kanaal en lopen we zo naar de haven met een aangelegd strandje. Lopen we de achtertuin uit dan staan we in een prachtige natuurlijk aangelegde speeltuin, wat geweldig is voor de kinderen! De buurt is erg gezellig. Ook omdat 1 van mijn beste vriendinnen schuin tegenover ons woont en we alle winkels op loopafstand hebben.

Aan de andere kant betekend hier blijven wonen dat we zullen moeten verbouwen omdat we op den duur (als de kinderen in hun tienerjaren zitten) de kinderen toch een eigen plekje zouden willen geven. Maar dat zijn zorgen voor later, voor nu zitten we hier nog goed!

 

Karlijn plaats op haar Instagram @Mylittlebirdsandme leuke foto’s van de kinderen en hun bezigheden maar ook leuke kiekjes van hun kamer. Wil je nog meer zien van dit leuke gezin? Neem dan zeker een kijkje!

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook leuk?

28 Reacties

Merel 15 september 2017 - 08:41

Leuk om te zien hoe jullie het hebben aangepakt. Prachtige namen trouwens!
Onze jongste twee dochters slapen ook op dezelfde kamer, maar die mist echt stijl. Vind het witte wel erg mooi, clean. Vrees alleen dat het hier niet lang wit zou blijven… Maar goed, hoe je hun stijlen gemixt hebt om één geheel te krijgen, ga ik zeker onthouden. Dat wil ik ook graag.

Reply
Karlijn 25 september 2017 - 10:36

Bedankt voor de lieve woorden! Ben je bang voor vegen op de muur? Wij stippen regelmatig de muur waar vegen of vlekken komen aan met een klein beetje muurverf. Het blijft een kinderkamer waar natuurlijk gespeeld mag worden!

Reply
Marion 15 september 2017 - 08:44

Ik hou van dit soort binnenkijkers. Heel leuk om te zien hoe je aan IKEA-meubels een eigen draai hebt gegeven. Ik vraag me alleen wel altijd af hoe zulke gestylde kamers er in werkelijk uitzien. en hiermee bedoel ik hoe ze eruit zien als de kinderen erin spelen. Maar een compliment hoe je de kamer hebt ingericht. Heel inspirerend.

Reply
Karlijn 25 september 2017 - 10:33

Leuk om te lezen bedankt voor je complimenten! We hebben inmiddels een (stylisch verantwoorde) ballenbak in hun kamer staan en daar word ook echt in gespeeld! En natuurlijk liggen de boekjes en knuffels wel een overal maar juist door alle opbergmogelijkheden is de kamer goed netjes te houden.

Reply
Priscilla 15 september 2017 - 09:00

Hele mooie kamer! En best ruim nog zo. Mochten wij in de toekomst nog een kindje krijgen en hier nog wonen.. dan moeten wij er ook voor kiezen om beide kindjes op 1 kamer te laten slapen.

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:34

Nou dan kun je dit artikel alvast als inspiratie gebruiken.

Reply
Lotte 15 september 2017 - 13:58

Leuk om zo binnen te kijken. Ik hou zelf ook enorm van lichte/witte kamers. Vind het inderdaad ook erg rustgevend .

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:34

Zeker op een kinderkamer is die rust zo belangrijk!

Reply
Manon 15 september 2017 - 16:11

Mooie namen hebben jouw kindjes en zo met elkaar op de kamer kan makkelijk zo tw zien. Het ziet er ook super mooi uit

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:34

Vind ik ook!

Reply
Ana Rita 15 september 2017 - 17:08

De kamer is erg mooi en ziet er inderdaad erg rustgevend uit! Maar voor een kinderkamer vind ik het wel erg kaal..

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:33

Ik vind dit zelf heel fijn! Een slaapkamer is hoofdzakelijk toch voor rust en niet voor een wirwar aan spullen.

Reply
Els 25 september 2017 - 05:55

Mooie kamer… Echt wel…
Persoonlijk zou ik een kinderkamer vol kleur hangen, ik zou tekeningen op de muur schilderen en een kurkmuur die ze vol posters en tekeningen mogen hangen….

Maar ja, dat ben ik dan weer.

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:33

Oh nee dat zou ik absoluut niet doen. Ik vind dat een slaapkamer is voor rust en dan krijgt een kind in mijn ogen niet de nodige rust. Ik zou het op een ander plekje wel doen.

Reply
Carrieremamma 25 september 2017 - 07:52

Ik vind dit echt een leuk thema voor een artikel! Zelf zit ik ook met dit probleem. Te weinig kamers als ik er nog eentje bij zou krijgen

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:32

Misschien een idee om meerdere mama’s op te zoeken die dit hebben.

Reply
Laura Martens 25 september 2017 - 13:57

Dit vind ik echt heel mooi! Lichte kleuren zijn ook echt mijn ding. Leuk geworden!

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:31

Ja daardoor straalt het echt rust uit!

Reply
MC Kleuver 25 september 2017 - 15:40

Heel mooi ingericht. Mooi licht met leuke accessoires. Dat lijkt mij heel erg prettig. Leuk om te zien hoe alles bij elkaar past.

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:31

Ja mooi he?

Reply
esther 25 september 2017 - 20:46

Prachtige kamer. Ik houd juist van de rust en ruimte, kinderen maken toch wel rommel en brengen hun knutselwerken mee naar hun stekkie. Fijn als de kamer in eerste plaats licht en ruimtelijk er uit ziet!

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:30

Ja ik ben het absoluut met je eens.

Reply
Bianca 26 september 2017 - 07:16

Wat een mooie kamer! En natuurlijk kunnen twee kids op een kamer ligt alleen wel ook een beetje aan de leeftijden

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:30

Ik vind het echt leuk dat ze zelf de keuze hebben.

Reply
Ilona 26 september 2017 - 14:11

Hier liggen er ook twee kindjes op een kamer 😉

Ilona

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:30

En kan jij het goed combineren?

Reply
Renata 28 september 2017 - 23:45

Wat een mooie frisse combinatie – ziet er prachtig uit 🙂

Reply
Christine 30 september 2017 - 22:46

Met iets meer kleur zou ik dit een perfecte kinderkamer vinden voor eventuele kindjes later, zo leuk!

Reply

Laat een Reactie achter