Kerst eruit, frisse wind erin! Sfeer aanbrengen na de Kerst

door Danique Koldenhof
na de kerst, Strelitzia

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Januari.. Ik moet bekennen dat het niet mijn meest favoriete maand is. Niet perse omdat de kerstvakantie voorbij is en we weer aan het werk gaan (ik vind mijn werk namelijk echt een van de allerleukste dingen om te doen). Maar je kent het vast wel. Het weer is in deze maand meestal niet echt fantastisch, iedereen slaagt weer aan het lijnen, de alcoholische drankjes blijven in de kelder staan en die gezellige kerstboom staat met zijn slap hangende takken alweer in de grond. Na de kerst vind ik het huis altijd ineens zó leeg en ongezellig.

Koop een mooie plant

Logisch dat die hoek in de kamer opeens wel heel erg kaal en leeg lijkt want een beetje groen staat zoveel levendiger! Vandaar dat de eerste tip ook is; kerstboom eruit, kamerplant (boom) erin! Mooie grote planten zoals een Vioolbladplant of Bananenplant zijn perfecte optie’s als vervanger voor je kerstboom! Verlang je al wat meer naar de warme en lichtere dagen? Een olijfboompje brengt een heerlijk zomers sfeertje met zich mee![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/12″][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_media_grid element_width=”6″ grid_id=”vc_gid:1547578072341-fce33e9f-1343-7″ include=”6235,6234″][/vc_column][vc_column width=”1/12″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Weer licht in huis

De dagen zijn, hoe je het ook draait of keert, de aankomende tijd nog behoorlijk guur en donker en daar kunnen we dus maar beter nog even gebruik van maken. Steek kaarsen weer aan, die staan natuurlijk niet alleen leuk bij de styling van je kerstdiner tafel maar geven ook zeker sfeer aan je woning! Misschien vind je weer eens een mooi plekje voor die oude kandelaar of ga de deur uit voor een frisse neus en haal gelijk een paar lekkere geurkaarsen in huis! Hoe fijn en gezellig als je huis naar ‘Linen’ of ‘Crackling Wood Fire’ ruikt?

Of hou toch de kerst erin

En wie zegt eigenlijk dat als de kerstboom de deur uit is je al je winterse/kerst decoratie weer moet opruimen? Een mooie dennentak zal het goed doen in je lievelings vaas! Uiteraard kan je je huis ook al helemaal voorjaarsproof maken. Een flinke schoon en opruimbeurt, kleurige accessoires en verse bloemen geven al een hele andere sfeer!

Liefs, Danique

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]

Misschien vind je dit ook leuk?

Laat een Reactie achter