Een kijkje in de karakteristieke maar lichte woning van Merlin

door Joandi Loes Tholen
merlin, binnenkijken, huisje, renovatie, oude deuren

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Vandaag kijken we even binnen in de karakteristieke, maar prachtig gerenoveerde woning van Merlin uit 1951 in Heeswijk.

Van wie is dit huis?

Ik ben Merlin van Empel, 26 jaar en trotse mama van Bix. Ik woon samen met mijn vriend Guus in Heeswijk city, een mooi dorpje in Brabant. Dit huis hebben wij in Februari 2017 gekocht en daarna hebben we alles tot in de details verbouwd. Ofja, details. De oude details zitten er nog gewoon in, lekker karakteristiek huis. O o, wat een drama is het soms geweest. Dan denk ik vooral aan die ene keer dat ik (letterlijk) door de grond zakte in de woonkamer en ff dacht dat ik aan de andere kant van de wereld terecht kwam. Achteraf bleek daar een waterput te hebben gezeten vroeger.

Dit huis stond precies een jaar te koop toen heb ik contact met de makelaar zocht, hij gaf aan dat iemand anders het huis wilde omstoten en op de plak grond een dikke villa wilde bouwen. Dus ik gaf de hint dat wij dat zeker niet wilde doen en het helemaal op wilde knappen. Een week later was alles rond en was het voor ons!! Het grappige is dat ik het huis nog nooit had zien staan, maar wel al 3500x langs was gereden.

Mijn leven bestaat nu uit genieten van onze kleine schat, maar dat is eind september afgelopen. Dan mag ik weer drie dagen per week gaan werken. Ik ben pedagogisch medewerkster dus ook op mijn werk kan ik altijd met kindjes knuffelen! Ik vind rommelen in en rondom huis leuk. Maar ik kan ook genieten van een Netflix momentje, een gezellige avond met vriendinnies of geef mij maar gewoon een mobiel met Instagram. Zelf ga ik Bix niet te veel achter de tv of tablet zetten, ik heb zelf vroeger zoveel buiten gespeeld en daar heb ik de mooiste herinneringen van![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/12″][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_masonry_media_grid grid_id=”vc_gid:1534458054232-b55816845d24751baf67ece655f84660-0″ include=”5778,5779,5780,5781,5782,5783,5784,5785,5788″][/vc_column][vc_column width=”1/12″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wat vind je belangrijk in huis?

Wat ik echt onmisbaar in huis vind is een toilet op de bovenverdieping. Ik heb er een hekel aan om ‘s nachts naar beneden te gaan, want dan val ik altijd wel ergens overheen. En eigenlijk ook vloerverwarming dus ik heb er twee. Wat ik absoluut niet in huis wil zien zijn DRADEN en of SNOEREN OVER EEN MUUR. Ik vind dat echt verschrikkelijk, dus alle draden en snoeren zijn hier verstopt!

Eerst vond Guus niet veel mooi van wat ik wilde kopen en aanschaffen. Maar ik ben stiekem een gevalletje; ‘’Heb ik schijt aan‘’. Dus je ziet wel weer wie hier de baas in huis is. Nee, ik zeg gewoon altijd tegen hem; Ik ben van het interieur, en jij bent van het exterieur. En hij vindt alles prima. Dus we komen er samen goed uit en laat hij mij mijn ding doen in huis! We hebben boven 3 slaapkamers, dus plek voor ons en twee kindjes. Maar voor alles is een oplossing!

Mijn favoriete kleur in huis is toch wel echt wit. Dit is ook de basis in ons huis. Van wit gaat mijn koppie in de ruststand. Van grijs, zwart en houtkleur word ik ook heel gelukkig. Maar wanneer er bijvoorbeeld een blauwe bos bloemen in huis staat, kan ik die geen week aanzien. Het gekke is dat mijn vorige huis het tegenovergestelde van dit huis was. Ik had een heel interieur vol met hout, groen, antiek, vintage, landelijk en ga zo maar door. Gek eigenlijk dat het ineens omgeslagen is.

Moesten we terug opnieuw beginnen met dit huis te renoveren. Dan zou ik bepaalde dingetjes wel anders/beter doen. Maar dat heeft iedereen wel denk ik. Ikzelf zou dan een gevlinderde betonvloer pakken. Niets ten nadele aan een gietvloer, maar ik poets me zowat lam. Het renoveren zelf zou ik volgende keer gewoon weer doen, maar dan met een caravan achter in de tuin, want tussen het stof wonen is ook niet echt prettig. In de toekomst zouden we graag ooit een oude boerderij willen kopen, en deze dus ook helemaal te gaan strippen. Big dreaming girl!![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/12″][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_masonry_media_grid grid_id=”vc_gid:1534458054432-aaa0d86efe0c73531aa243da9bf5afd7-10″ include=”5786,5787,5789,5790,5791,5792″][/vc_column][vc_column width=”1/12″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Hebben jullie iets in huis met een bijzonder verhaal?

Ik denk nu gelijk aan de oude vloertegels in de hal en keuken. Ik kan zo weer huilen, daar zaten dus van die mooie oude zwart-witte tegels in. Helaas hebben wij die maar voor een deel eruit kunnen halen omdat alles vast zat in het cement. Ik beloof wel ; ze komen ergens in de tuin ooit terug! Maar goed, wij hebben niet echt bijzondere items in huis. Ik heb hier wel een leuke glazen pot staan met koraal en wit zand uit de Maldiven. Zonder benul in mijn koffer gestopt en mee naar Nederland genomen. Achteraf hoorde ik dat er grote boetes op koraal staan. Heb ik even geluk gehad.

Ik ben verslaafd aan het verzetten van spullen. Elke maand verandert er wel iets in huis, gelukkig hebben wij in dit huis veel kleine ruimtes dus die kans is wat beperkter voor mij geworden. Oja, ik ben ook verslaafd aan inpakpapier. Waarom? Dat mag Joost weten.

Zijn jullie een: “Ik poets wanneer er bezoek komt gezin.” Of een “Het is hier altijd kraaknet gezin”?

Beide. Ik ben een echte poetsmiep en wil dus ook dat het altijd netjes is in huis. Ook wanneer er geen mensen op bezoek komen. Ik ben erg geordend van mijzelf en heb dan graag alles netjes. Dus als het schoon is en we krijgen visite, yep dan wordt er gewoon nog een keer schoongemaakt en mag er bijvoorbeeld niets op het aanrecht staan en schoenen moeten netjes opgeborgen worden. Ben ik erg? Nee, zit in de aard van het beestje.

Wil je nog meer zien van Merlin en haar gezin? Neem dan zeker even een kijkje op haar Instagram @Huisjemerlin of wil je nog meer binnenkijkers zien? Dat kan hier[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Misschien vind je dit ook leuk?

Laat een Reactie achter