Een kijkje in de Scandinavische duplex van iemand bekend

door Joandi Loes Tholen
Binnenkijker, Sanne, Enschede, Duplex, scandinasich, wit, diy, licht, groen

Vandaag kijken we binnen in het huis van één van onze gastbloggers. We bezoeken een Scandinavische Duplex in Enschede. Maar wil jij weten bij wie? Dan zal je toch echt moeten verder lezen want ik ga het niet eerder verklappen.

We kijken vandaag binnen bij onze geliefde Sanne. Eén van de vaste gastbloggers van de blog. En oh wat schrijft die meid leuk. Zo kwam ze al op het creatieve idee om een kandelaar te maken een ontstopper (jaja echt, gewoon van een simpele ontstopper! Kijk maar) Als trotse inwoner van Enschede kwamen ook haar 5 stadsfavorieten al aan de pas. En volgende week komt er een heus inspiratieartikel online in de trant van: “Hoe stijl je een balkon”. Maar vandaag draait het toch echt alleen om haar prachtige huisje. Een pareltje waar ook ik graag in zou willen wonen.

Sanne

Ik ben Sanne, 26 jaar en alweer 7 jaar samen met mijn grote liefde, Nout. Werken doe ik in de gehandicaptenzorg op een woongroep met (zwaar) verstandelijk beperkte jongeren. Ik geniet ontzettend van deze baan en werken met deze doelgroep.

Wij wonen sinds mei 2015 in dit leuke huurhuis, wat tevens ons eerste echte huisje samen is. Het is een appartement met 2 verdiepingen en een ruim balkon (op het zuiden!). We wonen op loopafstand van het centrum. Je kunt mij dus regelmatig tegenkomen in de stad. Zowel in de winkels als lekker op het terras. Zeker nu het zonnetje weer vaker schijnt!
Daarnaast heb ik een grote passie voor interieurstyling en fotografie. Sinds ik begon met mijn account op Instagram ben ik veel met interieur bezig. Wat een leuke ontdekking is dat!! Geweldig platform. Ik volg met @lille.hus ,uiteraard, alleen interieur accounts. En ik vind het heerlijk om vanaf de bank bij mensen binnen te kijken en inspiratie op te doen!
In fotograferen ben ik nog ontdekkende. Ik ben nog maar kort in het bezit van een spiegelreflexcamera, hier moet ik nog (heel) veel in leren, hihi!

Stijl

Mijn stijl is Scandinavisch. Ik maak veel gebruik van natuurlijke materialen. Ik hou van een licht interieur. Mijn basis is wit. Een witte vloer en witte muren. Het is een kleine ruimte, dus lichte kleuren maken het ruimtelijk. Om ervoor te zorgen dat het niet al te klinisch wordt ,met al dat wit, gebruik ik veel hout, grijstinten en groene planten in mijn interieur. Dit brengt warmte in het geheel.

Toen ik op kamers ging, was ik natuurlijk een stuk jonger en ook armer;)! In die tijd had ik veel spullen meegenomen vanuit mijn kamer in mijn ouderlijk huis. Dit was vooral roze en rood. Lekker ‘girly’. Alles wat ik in die tijd kocht, was meer in de stijl die ik nu heb. Dus mijn studentenkamer, was een mix&match van vroeger en nu, die stijl wil ik niet mooi noemen.

Favoriete merken en woonwinkels

IKEA staat voor mij met stip op 1. Ik vind het heerlijk om daar rond te struinen. De basis in mijn huis is dan ook van Ikea.
In het centrum van Enschede heb je ook veel leuke woonwinkels, waaronder de Sostrene Grene, YEAH!! Hier ben ik regelmatig te vinden.  Daarnaast woon ik op fietsafstand van het meubelplein in Enschede. Daar ga ik dus ook graag heen. Met onder andere de JYSK, een giga Action en een Kwantum.

Bijzondere stuks

Mijn huis bestaat dus voor het grootste gedeelte uit IKEA-meubels. Daarnaast wordt het langzaamaan aangevuld door allerlei spulletjes die worden aangeschaft op bijvoorbeeld dagjes of weekendjes weg. Of gekocht in de kringloop. Hierdoor krijgt je interieur veel meer karakter.

Onlangs heb ik het schilderijtje gekregen dat mijn vader heeft gekregen voor zijn geboorte. Daarop staat zijn naam en geboortedatum. Ik heb bij mijn geboorte net zo’n schilderijtje gekregen en deze heeft inmiddels ook een ereplekje in mijn woonkamer gekregen.

Favoriete meubelstuk

Mijn boerenkast, Gijs, van WOOOD. Heel lang heb ik ermee rond gelopen. Zal ik ‘m kopen of niet? Uiteindelijk, na weken/maanden twijfelen, heb ik hem toch gekocht. En wat was ik blij! Het klopte. Er is niks heerlijker dan zien dat het beeld in je hoofd, klopt met de werkelijkheid.

DIY

De tafels van binnen en buiten zijn zelf gemaakt. Weliswaar door mijn broer, maar goed ze zijn zelf gemaakt, haha! En uiteraard mijn beroemde onstopkandelaar. Verder koop ik wel eens iets bij de kringloop, waar ik vervolgens de spuitbus overheen haal. Dan heeft het object plots een heel andere uitstraling.

Deze duplex

Vanaf het moment dat Nout en ik het er over eens waren dat we konden gaan samenwonen, ben ik als een gek gaan reageren op bijna alle huurwoningen in Enschede. Ik denk nog vaak dat we echt ongelooflijk veel mazzel hebben gehad dat wij bij dit appartement als 1e keus zijn geselecteerd. Wij wilden zo graag samenwonen, dat we waarschijnlijk bij alles akkoord waren gegaan. Ook ergens in een flat ver weg van het centrum. Dit huis is echt perfect, althans, om in te beginnen.

Forever home

Nee, dit is absoluut niet onze “forever home”. Op den duur willen wij wel een huis kopen. Ik denk dan vooral aan een jaren-30 woning, met veel karakter. Zoals bijvoorbeeld houten balken aan het plafond. En liefst een begane grond, met een lekkere tuin erbij. Ik vind het heerlijk om op Funda rond te snuffelen en mijn gedachtes dan lekker de vrije loop te laten gaan. Daarnaast denk ik ook niet dat wij voor altijd in Enschede zullen blijven. Waar dan wel, is nog een groot vraagteken.

Zoals je ziet een prachtig stulpje dus! Maar nu is het aan jullie. Wie zouden jullie nog graag terug zien in de binnenkijker?Laat het me dan hieronder in een reactie of via een mailtje weten.

Binnenkijker, Sanne, Enschede, Duplex, scandinasich, wit, diy, licht, groen Binnenkijker, Sanne, Enschede, Duplex, scandinasich, wit, diy, licht, groen Binnenkijker, Sanne, Enschede, Duplex, scandinasich, wit, diy, licht, groen Binnenkijker, Sanne, Enschede, Duplex, scandinasich, wit, diy, licht, groen Binnenkijker, Sanne, Enschede, Duplex, scandinasich, wit, diy, licht, groen Binnenkijker, Sanne, Enschede, Duplex, scandinasich, wit, diy, licht, groen Binnenkijker, Sanne, Enschede, Duplex, scandinasich, wit, diy, licht, groen Binnenkijker, Sanne, Enschede, Duplex, scandinasich, wit, diy, licht, groen

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewarenBewaren

Misschien vind je dit ook leuk?

14 Reacties

Alina 6 mei 2017 - 14:30

San, weertfantastisch geschreven! En jullie hebben echt een mooi plekje daar. Liefs Alina

Reply
Maikel 7 mei 2017 - 09:05

Wat leuk om dit te zien! Wat is de inrichting geweldig zeg, zulke frisse kleuren

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 14:29

Mooi he! Ik ben stiekem jaloers op Sanne haar huis, haha

Reply
Sanne 20 mei 2017 - 13:32

Nou jaaa…Wat lief!

Reply
Tine 7 mei 2017 - 10:10

Wondermooi! Er is hier onlangs in Cork (Ierland) een nieuwe Scandinavische winkel geopend en echt elk product is een pareltje. De tafel en zetel in deze duplex ga ik zeker onthouden voor wanneer ik mijn eigen huisje koop! Top!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 14:30

Oh leuk! Ja ik ben verliefd op alles wat Scandinavisch is, haha

Reply
Diana 7 mei 2017 - 13:21

Wat een super leuk totaal mijn stijl ingericht huis :). Leuke serie binnen kijken bij iemand!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 14:31

Vind ik ook!

Reply
Jolien 7 mei 2017 - 19:57

Wauw, wat een prachtig interieur is dit! Helemaal mijn ding!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 14:30

Ook helemaal dat van mij!

Reply
Elles 8 mei 2017 - 19:56

Wauw, dit ziet er echt heel erg goed uit! Vooral die krukken en stoelen vind ik super tof!
Liefs,
Elles

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 14:30

Leuk he!

Reply
sabine 8 mei 2017 - 23:11

Ik hou ook heel erg van deze inrichting. Ik woon natuurlijk zelf in Zweden. Dit zie je hier inderdaad heel veel!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 14:30

Ik zou daar heel goed kunnen aarden denk ik, haha

Reply

Laat een Reactie achter