Het leukste behang voor in de kinderkamer

Woon Ryk

Categorie:

De laatste maanden had ik het lekker druk met het inrichten van de babykamer van onze jongste spruit. Ondanks dat ze er nog geen 1 nacht heeft geslapen wordt de kamer toch heel veel gebruikt. We hebben namelijk nog maar één commode in huis. En 3 maal raden waar al ontelbaar veel keren de allerzachtste billetjes werden verschoond? Juist, in Birdie’s kamer. En dat brengt een vervelend probleem met zich mee. Haar kamer werd geschilderd in een hele mooie rokerige aarderoze tint, de kleur Klooster uit het assortiment van Gamma. En uiteraard vind ik de smoezelige sfeer van de kleur op de muren prachtig, de vette vingers op de muren boven de commode zijn toch weer net iets te smerig om nog gezellig te vinden.

Manlief kwam dus met een geniaal plan. Eerlijk? Dat ik dit zelf niet had bedacht begrijp ik niet, maar oké. Het plan? We gaan de muur behangen. Maarja wat voor behang? Er is zoveel verkrijgbaar! In deze blog deel ik mijn 5 favorieten met jullie.

ROOMBLUSH – Into Fall RB270

Focust zich niet persé op kinderkamerbehang maar heeft behang in alle geuren en kleuren van de regenboog, elke kamer in huis kan wel een vleugje Roomblush gebruiken. Een dikke plus vind ik dat het behang milieuvriendelijk wordt gemaakt. Het wordt zowel lokaal (in België) ontworpen als geproduceerd er er wordt enkel geproduceerd wat wordt besteld. Zo hebben ze dus geen overschotten. Daarnaast is het vliesbehang FSC gecertificeerd (= zonder plastic) en wordt het geprint met inkt op waterbasis. Roomblush focust zich dus niet persé op kinderkamers maar zal hierdoor menig harten van mama’s veroveren. Want een (mooie) plek waar je kinderen veilig kunnen spelen en/of slapen, dat wilt toch iedereen?

Ondanks dat ik menig mooie printjes tegen kwam in het Roomblush assortiment, staat onderstaand printje toch bovenaan de wishlist.

Fotocredits: Roomblush

Bibelotte Bedding – Bloemenzee Mini / Mosterdbruin

Een heel subtiel en lieflijk behangetje. Het doet me echt denken aan de kwetsbaarheid van ons meisje. Klein en fijn. Precies zoals zij is.

Bij Bibelotte it’s all in the details. Zo bestaat de collectie niet alleen uit behangetjes, maar zijn er ook matching posters, beddengoed, stickers, kussens, … . En sinds kort ontwierpen ze zelfs een matchende verfkleurenpalet. Met dit palet kan je naar de verfwinkel stappen zodat je niet meer hoeft na te denken en gewoon een kleur kan laten mengen die perfect aansluit bij je behang. Van service gesproken! Als je gaat voor het totaalconcept ben je hier dus zeker aan het juiste adres.

Ook hier is het behang FSC gecertificeerd en is de gebruikte inkt vrij van schadelijke stoffen. Daarnaast worden de behangetjes slechts in kleine oplages gemaakt. Zo ben je ervan verzekerd dat je geen massaproductie behang hebt en stiekem een uniek stukje ‘wall art’ hebt ophangen.

Fotocredits: Bibelotte Bedding

Summer Gray – Emil Blush

ontdekte ik zopas doordat er een collab collectie uitkwam tussen Hola BB (een hele leuke kinderwinkel in Amsterdam) en Summer Gray. Een collectie met een paar hele leuke en subtiele behangetjes. Waaronder dus deze. De bloementjes doen me een beetje koninklijk aan. Ik zie het in ieder geval zeker tot zijn recht komen op een muurtje in Buckingham Palace.

Het vliesbehang wordt gemaakt uit een mengeling van synthetische en natuurlijke vezels, hierdoor vermindert het papiergebruik drastisch. Alweer een milieuvriendelijke keuze dus.

Fotocredits: Summer Gray

May and Fay – Luna

Ik ben zelf echt fan van May and Fay! Een webshop met een heleboel leuke interieurspulletjes maar vooral gekend omwille van de prachtige behangetjes in tropische boho stijl. Zelf vind ik het dus wel erg fijn dat je in de shop terecht kan voor bijna de volledige aankleding van je kamertje. Zo ben je zeker dat alles goed bij elkaar past.

Ik koos een behangetje uit de nieuwe collectie die pas gisteren werd gelanceerd. Vers van de pers dus. Het thema van dit behang is de maancyclus. En dit in combinatie met subtiele warme bloemetjes. Ook leuk om te weten is dat al het behang FSC gecertificeerd is en een extra stijlvolle uitstraling heeft doordat het is afgewerkt met een subtiele leerstructuur.

Fotocredits: May and Fay

Ferm Living – Birds Sugar Kelp

Birds voor onze Bird. Hallo, hoeveel leuker en symbolischer kan het zijn dan dat? Sinds we de naam voor ons jongste meisje kozen ben ik helemaal dol op alles wat met vogels te maken heeft. Dus toen ik dit te gekke behang spotte bij Ferm Living mocht het natuurlijk niet ontbreken in dit rijtje.

Dit behangetje komt uit de ferm Living x Katie Scott collectie. Je weet wel, de illustrator van Het befaamde Dierenboek. Dat boek dat ik eerder ook al tipte in de kindercadeautjes blog. Ook dit behang is FSC gecertificeerd. En nog leuker? Je hebt zelfs matching beddengoed! Daarmee stijl je de kamer wel echt heel snel tot in de puntjes.

Fotocredits: Ferm Living

Jullie voelen het vast wel aan, dit wordt nog moeilijk kiezen. Ik ben erg benieuwd welke keuze jullie zouden maken? Of misschien hebben jullie nog wel leuke tips voor kinderkamerbehang (om de keuze nog wat moeilijker te maken). Laat het me gerust weten door een reactie te plaatsen. Ik ben alvast benieuwd.

Liefs, Joandi Loes

Delen via

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Joanne schreef:

  Ohh wat een geweldige behangetjes allemaal! Zoveel leuker dan neon gekleurde tekenfilm poppetjes of zoiets dergelijks 😉

 2. Robin schreef:

  Zo dromerige printjes echt wijs ik zou zelfs sommige ophangen voor mezelf

 3. Merel schreef:

  Die witte met dieren vind ik echt heel tof. De rest wat druk voor een baby, volgens mij zijn die behangetjes vooral leuk voor ouders

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Oh wauw, wat een prachtige behangsels allemaal. Mijn favoriet is het behang in de eerste foto. Supermooi!

 5. Inge schreef:

  Ooooh wat zijn ze mooi!! Die hele hele drukke zijn niet zo mijn ding, maar die met de dieren vind ik echt geweldig!!

 6. Blog & Beauty schreef:

  Wat een mooie behangetjes zitten er tussen. Voor mij springt de “Oh deer” er ook wel uit hoor, echt prachtig.

 7. MC Kleuver schreef:

  Het eerste wat mij opviel aan het behang, was de uiltjes. Zo schattig. Jammer dat ik niet meer zo klein ben haha

 8. ingrid schreef:

  wauw dit zijn echt super mooie begangetjes

 9. Ingrid schreef:

  Het lijkt me wel best lastig om ze zo mooi op de muur te krijgen. Of valt dat mee?

 10. Fleur schreef:

  Ik ben nooit zo van het behang geweest, maar vind deze erg leuk. Die met magneet heb ik ook gezien en wilde ik eigenlijk wel in de gang ophangen. Helaas bleek ons huis vol spachtelputz et zitten. Misschien dat ik het op een bord plak en deze zo in de gang ophang

 11. Die grote met die giraf vind ik gaaf!!!

 12. Wat leuk dat je dochtertje een broertje krijgt! Zo spannend ook 🙂
  Het zijn allemaal leuke inspiraties voor een kinderkamer.

Social Media

Copyright 2021 HMLRK

algemene voorwaarden