Linda’s online shoptips

door Linda Hummel

Zoals beloofd deel ik in dit blog mijn tips & tricks om een echte online shopkoning(in) te worden. 

Waarom online shoppen?

Waarom zou je online shoppen als het ook in real life kan? Dat is het ‘m nou juist: de leukste, meest unieke winkeltjes bestaan vaak alleen maar online. Het zijn kleine webshops die vanuit huis gerund worden naast een druk gezinsleven en een parttime of zelfs fulltime baan. Vaak hebben ze een zeer beperkt, maar o-zo-leuk productaanbod. Sommige van deze shops hebben zelfs niet eens een eigen website, maar werken uitsluitend via Instagram, Facebook en/of het Etsy. Een voorbeeld hiervan is Lievigheidje, dat absoluut een vermelding verdient. Je vindt er o.a. prachtige handgemaakte kaartjes en giftlabels en rond de feestdagen ook (gepersonaliseerde) kerst(boom)bordjes.

Een andere reden om online te shoppen is de mogelijkheid tot prijsvergelijking. Het is nou eenmaal nét iets makkelijker om simpelweg een andere aanbieder aan te klikken dan het hele winkelcentrum opnieuw te doorkruisen om eenmaal terug bij die éne goedkopere winkel (hijg, puf, steun) erachter te komen dat de dame voor jou het laatste exemplaar heeft bemachtigd (aaaargh!).

Tip 1: Google it!

Dat brengt me bij mijn eerste tip: Google it! Je weet maar nooit of je wannahave toevallig ergens in de sale is of dat er een speciale kortingsactie loopt. Een simpele check op de productnaam volstaat doorgaans. Het is bovendien een goed idee om je beoogde aankoop even te googelen, omdat andere aanbieders vaak andere foto’s van het product op hun website hebben staan. Soms ontdek je hierdoor dat dat leuke monochrome kussentje een knaloranje achterkant heeft (hmm, toch maar niet) of blijkt dat hippe vaasje in nog veel méér kleuren en maten te bestaan (vullen die winkelwagen!).

Tip 2: “meten is weten”

Zoals mijn vader altijd zegt: meten is weten! Shoptechnisch-vertaald betekent dit: check zoveel mogelijk specificaties. Hoe breed, hoog, diep, dik en ook hoe zwaar is het product? Want als dat leuke marmeren bijzettafeltje slechts een halve kilo weegt, is de kans groot dat érgens stond beschreven dat het niet om marmer ging, maar om marmerlook (lees: geverfd plastic, no thanks!). Twijfel je? Stuur de webshop dan een mailtje met je vraag. Die beantwoorden ze doorgaans 10 keer liever dan dat ze je retourzending in ontvangst moeten nemen.

Tip 3: kortingscode of cashback? 

Als je toch aan het googelen bent, zoek dan ook even op de productnaam + “kortingscode”. Je zult verbaasd zijn over het aantal kortingscodes dat webshops uitgeven, je moet ze alleen weten te vinden. Wist je bijvoorbeeld dat Fonq en Vtwonen vaak een kortingscode van 3% op de website hebben staan? Oké, je gaat er geen tientallen euro’s mee besparen (hoewel dat natuurlijk afhangt van wat je koopt), maar het is mooi meegenomen toch? Zeker als je daar bovenop ook nog een cashback kunt krijgen.

Een cashback is letterlijk: achteraf geld terugkrijgen voor je aankoop. Cashbacks bestaan in allerlei vormen en maten. Zo zijn er cashbacks waarbij je een vast bedrag terugkrijgt voor een specifiek product. Dit zie je veel bij gereedschap en elektronica. Daarnaast bestaan er zogenaamde cashbacksites die over je gehele aankoop een bepaald percentage aan cashback bieden.

Een voorbeeld van zo’n cashbacksite – en mijn persoonlijke favoriet – is Cashbackxl. Bij deze site is een groot aantal webshops aangesloten, waaronder Vtwonen (maximaal 8,5% cashback) en HEMA (maximaal 5%). Het werkt als volgt: nadat je een account hebt aangemaakt, zoek je op Cashbackxl naar (bijvoorbeeld) Vtwonen. Je krijgt dan een button te zien waarmee je de Vtwonen webshop opent. Je shopt en betaalt vervolgens op Vtwonen zoals je dat normaal ook zou doen. Na betaling krijg je automatisch een mailtje met daarin het bedrag aan cashback dat is gereserveerd. In verband met mogelijke retouren, duurt het een paar weken voordat de cashback ook daadwerkelijk wordt uitbetaald. Is dit nou echt rendabel? JA!! In de bijna 2 jaar dat mijn account bij Cashbackxl loopt, heb ik al €281,64 aan cashback uitbetaald gekregen. Doen dus!

 

Liefs, Linda

BewarenBewaren

BewarenBewarenBewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook leuk?

9 Reacties

Priscilla 19 maart 2017 - 19:29

Goede tips! Ik ben ook gek op online shoppen. Ik vind site’s als Zalando Lounge en Vente Exclusief fijn voor (sport)kleding, jassen en schoenen. Etsy kan ik uren doorspitten voor toffe unieke items en eBay en AliExpress worden geraadpleegd als ik mee wil doen aan trends. Meestal koop ik daar sieraden, bandana’s, patches voor op kleding en soms PEZ (want dat verzamel ik).

Reply
Joandi Loes Tholen 19 maart 2017 - 20:09

Ik ben er ook dol op! Maar het is erg slecht voor mijn portemonnee. Etsy vind ik ook zo een geweldig platform! Heerlijk gewoon. Al de rest van de sites probeer ik zelf zo min mogelijk te bezoeken omdat ik weet dat ik dan sowieso iets moet kopen. Hihihi

Reply
Fallon Christy 20 maart 2017 - 06:44

Ik heb bij een grote webshop gewerkt, dus gelukkig weet ik hoe goed je goed online kunt shoppen. Het zijn zeker goede tips!

Reply
Merel 20 maart 2017 - 07:04

Ja ik snap je punt wel, het kan voordeliger zijn en je vindt unieke spullen. Maar mijn voorkeur gaat toch uit naar iets dat ik kan aanraken. Pas wanneer ik niet slaag in de normale winkels ga ik online kijken.

Reply
Chantal 20 maart 2017 - 09:15

Goede tips. Bij online shoppen heb ik altijd het idee dat ik rustiger kan kijken dan in een fysieke winkel. Erg fijn.

Reply
laura 20 maart 2017 - 09:36

Wat een handige tips zeg! Ik koop zelden online, er is toch altijd iets dat me tegenhoud. Dat ik het product wil zien en voelen… ik weet dat het super makkelijk is om producten terug te sturen als je toch niet tevreden bent maar toch vind ik een winkel inlopen vaak fijner. Maar met deze tips ga ik toch eens wat vaker online snuffelen!

Reply
MamaPlaneet 20 maart 2017 - 11:33

Om zoveel redenen heeft online shoppen mijn voorkeur. Uitstekende tips!

Reply
Miryam 21 maart 2017 - 18:26

Goede tips!! Heel handig dit. Ik ben enorm fan van online shoppen, winkelen in real life vind ik verschrikkelijk. Maar ik kan me wel verliezen in t onlineshoppen en soms ben ik zo lang bezig dat ik net zo goed naar de winkel had kunnen gaan… Cashback kende ik niet, Thanks voor de tip.

Reply
Sophie 21 maart 2017 - 23:11

Ik shop 10 x liever online dan in de winkel. Ook mijn boodschappen doe ik online Heb er net een VLOG over opgenomen

Reply

Laat een Reactie achter