Lootjes trekken 2.0: swappen is dé trend!

Archief

Categorie:

De interiorswap, warmwinterfeelingsswap, happyvalentijnswap, zwartwithoutswap, paasontbijtswap: zomaar wat namen van een aantal swaps die je sinds het begin van dit jaar op Instagram voorbij hebt kunnen zien komen. Maar wat is swappen nu eigenlijk?

 Wat is swappen?

Deze vraag is mij op Instagram zó vaak is gesteld, dat ik het tijd vond worden om er een blog aan te wijden. Swappen is next level lootjes trekken. Het is de bedoeling dat je voor jouw zogenaamde “swapmaatje” een aantal kadootjes koopt en/of maakt die hij/zij (meestal zij – waar zijn de Instagram-mannen?!) leuk zal vinden. Vaak is er een minimumaantal kadootjes en een minimumbedrag verplicht gesteld. Je ontdekt de smaak van jouw swapmaatje doordat zij (laten we voor het gemak van de vrouwelijke variant uitgaan) een moodboard op haar feed heeft geplaatst ter gelegenheid van de swap. Soms wordt er geen moodboard gemaakt, maar vult je swapmaatje vooraf een vragenlijst in waardoor je haar beter leert kennen. Jouw swapmaatje krijg je toebedeeld door de organisator van de swap. Iemand anders heeft jou vervolgens als swapmaatje (á la lootjes trekken). Wie jouw swapmaatje is en wie jou heeft ‘getrokken’ blijft geheim totdat de swap is verstuurd. Alleen jij (en de organisator) weet ‘wie je hebt’. In het swappaket maak je jezelf pas als swapmaatje bekend.

swap, swaps, swappen, inpakken, versieren, gift wrapping, inpakpapier, kadootje, kadootjes, gifts, wrapping, lootjes trekken, feest swap, swaps, swappen, inpakken, versieren, gift wrapping, inpakpapier, kadootje, kadootjes, gifts, wrapping, lootjes trekken, feest swap, swaps, swappen, inpakken, versieren, gift wrapping, inpakpapier, kadootje, kadootjes, gifts, wrapping, lootjes trekken, feest

Sending love

Het is de bedoeling dat je de kadootjes voor jouw swapmaatje zo leuk mogelijk verpakt, waarbij ook de doos niet vergeten mag worden. Denk aan verschillende soorten inpakpapier, gift labels, strikjes, lintjes, stickers, handlettering, ballonnen, etc. Het zien en openen van het pakket op zich moet al een feestje zijn. En dan komt als toetje ook nog de inhoud van de pakjes! Kort gezegd gaat het erom dat je liefde en aandacht stopt in het door jouw gemaakte pakket voor je swapmaatje: iemand die je niet kent, maar die je toch een lach op het gezicht wilt bezorgen!

swap, swaps, swappen, inpakken, versieren, gift wrapping, inpakpapier, kadootje, kadootjes, gifts, wrapping, lootjes trekken, feest swap, swaps, swappen, inpakken, versieren, gift wrapping, inpakpapier, kadootje, kadootjes, gifts, wrapping, lootjes trekken, feest swap, swaps, swappen, inpakken, versieren, gift wrapping, inpakpapier, kadootje, kadootjes, gifts, wrapping, lootjes trekken, feest

Organisatie

Er zijn verschillende Instagrammers die swaps organiseren waar je je voor kunt inschrijven. Een goede manier om op de hoogte te blijven van welke swaps eraan komen, is het volgen van een swapalerts-account. Bijvoorbeeld @swapalerts, @swapaddicted of @swapjunkie. Je kunt ook op Insta zoeken op #swapalert. Vaak hebben swaps een bepaald thema, zoals de swaps die ik hiervoor noemde. Het is leuk (en ook wel een beetje de bedoeling) dat je iets met het thema doet bij het samenstellen van je swappakket. Dat kan zowel qua inhoud als qua verpakking. Voor de #happyvalentijnswap heb ik bijvoorbeeld met roze accenten gewerkt bij het inpakken, zaten er snoephartjes in het pakket, heb ik een armbandje met een hartje gekocht voor mijn swapmaatje en heb ik een handlettering gemaakt met daarop: “to love is a great adventure“.

swap, swaps, swappen, inpakken, versieren, gift wrapping, inpakpapier, kadootje, kadootjes, gifts, wrapping, lootjes trekken, feest swap, swaps, swappen, inpakken, versieren, gift wrapping, inpakpapier, kadootje, kadootjes, gifts, wrapping, lootjes trekken, feest

#Loesenlindalievelingsswap

Lijkt het je ook leuk om mee te doen aan een swap? Of ben jij als doorgewinterde swapper op zoek naar een leuke nieuwe swap? Dan heb ik goed nieuws voor je! Binnenkort opent de inschrijving voor de swap die ik samen met @Hemelryk organiseer: de #loesenlindalievelingsswap! Naast de “reguliere” kadootjes voor jouw swapmaatje op basis van haar moodboard, stop je ook een “lievelings”-kadootje van jezelf in de swap. Dit kan van alles zijn! Bijvoorbeeld je lievelingstheesmaak, je lievelingsmagazine, je lievelingsmerk badkamerproduct, anything goes! Het leukste is als je swapmaatje daardoor een nieuw product of merk ontdekt waar jij haar kennis mee hebt laten maken! De opening van de inschrijving zal op onze feeds bekend worden gemaakt, dus stay tuned!

Liefs, Linda

swap, swaps, swappen, inpakken, versieren, gift wrapping, inpakpapier, kadootje, kadootjes, gifts, wrapping, lootjes trekken, feest swap, swaps, swappen, inpakken, versieren, gift wrapping, inpakpapier, kadootje, kadootjes, gifts, wrapping, lootjes trekken, feest swap, swaps, swappen, inpakken, versieren, gift wrapping, inpakpapier, kadootje, kadootjes, gifts, wrapping, lootjes trekken, feest

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Liefs, Joandi Loes

Delen via

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Sanne schreef:

  Leuk!! Ik heb er zin in!

 2. alexa schreef:

  Het is inderdaad echt super leuk maar als ik zou meedoe moet ik er echt tijd voor maken en dat heb ik door het vele onregelmatige werk niet super veel. Maar het is wel echt super leuk. Misshein maar een keer gewoon doen!

 3. Beau Bewust schreef:

  Dit is echt heel erg leuk!

 4. Irene schreef:

  Ziet er gezellig uit. Ik ben zelf niet zo van het swappen, maar ik kan me wel voorstellen dat het leuk is om te doen. Ik trek nog altijd liever ouderwets lootjes in huiselijke kring.

 5. Maria schreef:

  Leuk.
  Ik doe mee

 6. Bianca schreef:

  Drie jaar geleden heb ik mijn eerste swap gedaan, en het blijft super leuk om te doen x

 7. Dorien schreef:

  Dit ziet er me zo leuk uit! Ik heb zelf al vaak getwijfeld om mee te doen met een swap, maar iets weerhoud me keer op keer. Ik ben denk ik bang dat het resultaat niet leuk genoeg is, dat de ontvanger teleurgesteld wordt of zo. Ik ga in elk geval de instagramaccounts volgen. Wie weet doe ik binnenkort toch een keer mee!

 8. hillybillybeauty schreef:

  De cadeautjes op de foto zijn echt super gaaf ingepakt! Dat is een waar feestje om uit te pakken. Ik heb zelf weleens met EPIC meegedaan, ook ontzettend leuk! Ik zou het alleen niet al te vaak doen zelf, ivm kosten, maar af en toe lijkt het mij best leuk.

 9. Ik wist helemaal niet dat dit bestond en wat het überhaupt in hield! Het lijkt me super leuk! Bedankt voor je leuke tip!

 10. Kim - Favourkids schreef:

  Wat leuk dit! Ik ken het eigenlijk niet zo maar super leuk. En wat zijn je fotos leuk! Worst er helemaal hebberig van haha

 11. Johanne schreef:

  Hier heb ik echt nog nooit van gehoord. Het klinkt superleuk en zou megablij zijn met zo’n pakketje (waar is de hartjessmiley als je ‘m nodig hebt?). Heb er denk ik niet echt tijd voor, maar ik ga er eens naar kijken en ik stay tuned!

 12. Chantal schreef:

  Hoe leuk is dit zeg! Ik ben hier niet zo mee bekend. Ik ga eens kijken.

 13. Jessica schreef:

  Swappen is leuk! Volgende week moet ik de Instaswap weer versturen, moet nog enkele dingetjes halen en dan kan die weg. Heel leuk om te zien wat een ander ook voor jou maakt of koopt.

 14. Annemarel schreef:

  Wauw wat een ontzettend leuk fenomeen….ik had het natuurlijk weer helemaal gemist (soms leef ik in een cocon ofzo)…ik ga er op letten!

 15. Dewi schreef:

  Ja superleuk! Ik heb laatst voor de 1e keer aan een swap meegedaan van Echte post is cool#EPIC was heel leuk! Zeker voor herhaling vatbaar

 16. Serafina schreef:

  Nog nooit van gehoord, maar ziet ’t tof uit … Leuke foto’s ook, hihi

 17. Maikel schreef:

  Wat een geweldig idee! Dit moet ik ook maar eens doen

 18. Gabriëlle schreef:

  Leeeeuk! Ik word echt altijd vrolijk van swaps. Alleen al hoe leuk alles is ingepakt maakt me echt vrolijk

 19. Fleur schreef:

  Altijd leuk om aan een swap mee te doen. Ik ga je blog in de gaten houden

 20. Amy schreef:

  Ik vind swappen echt énorm leuk! Meestal doe ik het rond de feestdagen maar ook tussendoor vind ik het leuk, zeker met andere bloggers. Verrassingen krijgen is altijd leuk!

 21. Miryam schreef:

  Had hier wel eens van gehoord. Lijkt me super leuk en kadootjes krijgen (en geven) is altijd leuk!!

 22. Jenny schreef:

  Ik heb nog nooit meegedaan aan zo’n swap. Ik ben zo bang dat ik geen inspiratie heb iets leuks te kopen!

Social Media

Copyright 2021 HMLRK

algemene voorwaarden