Makeover Blog Loungezolder: Deel II

Archief

Categorie:

Een bureaustoel vinden, erg gemakkelijk toch? Wel dat bleek voor mij een grotere opgave dan gedacht. Meer dan een jaar bleef ik stoelloos omdat ik het juiste exemplaar niet kon vinden. Maar jawel EINDELIJK heb ik er eentje gevonden. Al ben ik zeker van dat niemand van jullie had verwacht dat deze niet onder de categorie eetkamerstoel valt en toch echt een bureaustoel is.

Een tijdje geleden deelde ik al het andere gedeelte van onze zolderlounge. En ook het bureaugedeelte heeft een makeover ondergaan. Een kleine welliswaar. Maar hey beter iets dan niets he. En dat allemaal met heel veel dank aan deze prachtige én comfortabele bureaustoel. Ik vond het erg belangrijk dat hij de ruimte zou complementeren en niet als “the pink elephant in the room” eruit zou zien. En dat lijkt mij toch aardig gelukt. Wat denken jullie?

Omdat ik regelmatig last heb van mijn rug als ik lang in dezelfde positie zit vond ik het ook erg belangrijk dat hij ergonomisch ook een topper zou zijn. Als je een bureaustoel koopt hebben ze mij altijd gezegd dat je moet letten op de volgende puntjes.

 • Een vijfsterrenkruisvoet, die zou voor meer balans zorgen.
 • Een aanpasbare zithoogte, al lijkt mij dat erg logisch, wie wil nu bijvoorbeeld niet aan de bureautafel kunnen omdat de stoel niet naar boven kan. Of nog erger helemaal voorovergebogen zitten omdat hij niet naar beneden kan.
 • Aanpasbare rugleuning en armsteunen. Daaraan voldoet deze stoel niet. Maar niet getreurd ik heb hem al grondig uitgetest. Ik kan mezelf in heel veel aangename posities wringen. (Denk aan: kleermakerszit, één been op de grond en één been onder mijn kont, …) Ja je kan het zo gek niet bedenken. HET LUKT!

Kortom de stoel is voor mij een succes. En wie wil er nu niet een bureaustoel die daarnaast ook nog eens een pareltje voor het oog is?

Daarnaast heb ik nog enkele kleine aanpassingen gedaan aan de bureau. Zien jullie al welke? Ik heb een paar metalen opbergbakjes gekocht. Dat matched mooi bij het metalen boekenrek aan de overkant van de kamer. Wat fotokadertjes en een paar plantjes voor de levendigheid. Uiteraard vetplanten aangezien ik niets anders in leven kan houden. Ik weet echt niet hoe dat komt. Maar ik slaag er niet in een plant langer als 3 maanden te houden.

Ook was ik nog op zoek naar de perfecte vuilnisbak. Nog zo een probleemgevalletje. En ook die heb ik zopas gevonden. Maar daarover volgt binnenkort meer dus stay tuned…

makeover-blog-bureaustoel-bureau-nieuw-steigerhout-grijs-modern-organiseren-wit makeover-blog-bureaustoel-bureau-nieuw-steigerhout-grijs-modern-organiseren-wit makeover-blog-bureaustoel-bureau-nieuw-steigerhout-grijs-modern-organiseren-wit makeover-blog-bureaustoel-bureau-nieuw-steigerhout-grijs-modern-organiseren-wit makeover-blog-bureaustoel-bureau-nieuw-steigerhout-grijs-modern-organiseren-wit makeover-blog-bureaustoel-bureau-nieuw-steigerhout-grijs-modern-organiseren-wit makeover-blog-bureaustoel-bureau-nieuw-steigerhout-grijs-modern-organiseren-wit

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Liefs, Joandi Loes

Delen via

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Chantal schreef:

  O ik had echt niet verwacht dat dit een bureaustoel is. Ik moet ook nog opzoek naar eentje die ook nog leuk in de woonkamer past. Maar eerst een bureau. Hihi

 2. Mirjam schreef:

  Wat een mooie bureaustoel! Zo eentje ben ik nog niet eerder tegengekomen. Hij past perfect in de ruimte.

 3. Debbie schreef:

  Wat kun je geweldig schrijven, zoveel tekst over slechts 1 stoel! Ik zag het helemaal voor me, hoe je je in verschillende posities op die stoel worstelt 😉
  Het is een goede match met de rest van de zolder, dat ziet er uit als een uitnodigende en inspirerende werkplek.

 4. Beau Bewust schreef:

  Wat een leuk artikel! Ik gebruik zelf momenteel gewoon een eetkamerstoel. Een goede bureaustoel is wel een echte must!

  • Joandi Loes Tholen schreef:

   Ja ik was het beu om met de stoelen doorheen het huis te sleuren. En het zit toch ook echt niet hetzelfde eigenlijk.

 5. Johanne schreef:

  Mooi plekje heb je zeg :). Wij hebben ook wel een ‘studeerkamer’, maar het is daar zo’n zooitje. Lijkt me heel fijn om zo’n rustige plek te hebben. En die stoel is prachtig. Inderdaad, anders dan andere bureaustoelen. En ik houd van grijs.

 6. LenaH schreef:

  Super mooie werkplek! Ik moet onze werkkamertje nog helemaal gaan aanpakken.

 7. Irina schreef:

  Wat een heerlijk plekje zeg! Hier kun je zeker lekker zitten bloggen ^^

 8. Sandra schreef:

  Very nice! En ik herken dat probleem met een perfecte bureaustoel vinden. Ik heb eigenlijk een hekel aan armleuningen omdat die mij vaak in de weg zitten. En ook ik wil in kleermakerszit of met een been onder mijn kont kunnen zitten… Haha. Ik had ooit de perfecte met 1 groot nadeel: soms raakte ik een hendel met mijn been waardoor de stoel voorover klapte en ik met mijn gezicht op mijn toetsenbord lag… Was ik wel weer wakker in ieder geval. 😉

 9. Melanie schreef:

  Mooie bureaustoel. Niet zo een lelijke gevaarte in je kamer. Veel plezier er mee, zal vast wel lukken.

 10. Hij is zeer pinterest waardig! Wat fijn om ruimte hebben voor een blogplekje.

 11. Anne schreef:

  Wat een super gave ruimte is dit, hier wil je toch werken!! Ik heb ook een soort kantoortje thuis maar die verdient ook echt nog een make-over (al is het uitzicht van daaruit wel fantastisch)..

 12. Volgmama schreef:

  Wat een mooi werkplekje. Ik werk nu aan de eetkamertafel maar ik wil ook graag een eigen plekje in huis inrichten voor het bloggen.

 13. Fleur schreef:

  Lekker plekje! Ik heb helaas geen werkplek voor mijzelf en zit vaak aan de eettafel of gewoon op de bank. Zou wel heel graag een eigen plekje willen hoor, wie weet in de toekomst, na wat kamerwisselingen

 14. Manon schreef:

  Wat een leuke plek om te werken. Zoiets vind ik ook wel erg mooi! Leuk artikel heb je gemaakt

 15. laura schreef:

  Wauw wat een leuk kantoorplekje zo voor jezelf! Ik vind de hangende plantjes echt heel erg leuk, zou dit zelf ook wel willen 🙂 Ik wil mijn eigen bureau ook wat meer een kantoor feeling geven want ik ben toch wel vaak bezig met allerlei zaken achter mijn laptop en dan is het toch leuk om echt een plekje ervan te maken 🙂

  • Joandi Loes Tholen schreef:

   Ja dat vind ik dus ook! Je brengt er toch veel tijd door. Net zo leuk als je er dan ook wat positive vibes van krijgt toch?

 16. Jamey schreef:

  Wat een lekker werkplekje zeg! Ik vind je bureaustoel erg chique!

 17. Miryam schreef:

  Ik lig altijd onderuitgezakt op de bank of zit op een bankje aan de eettafel te werken. Dit klinkt een stuk relaxter! Prachtige stoel en mooie foto’s van de zolder!

  • Joandi Loes Tholen schreef:

   Haha ja daar krijg je op den duur echt rugpijn van, dit was voor mij toch echt wel een betere oplossing.

 18. Merel schreef:

  Wat een fijne plek zeg, zoiets zou ik ook graag willen. Moet me nu behelpen met de bank. Dit is veel rustiger en oogt gewoon mooi. Leuk gedaan!

Social Media

Copyright 2021 HMLRK

algemene voorwaarden