Makeover blog loungezolder: Deel I

door Joandi Loes Tholen

Een tijdje geleden werd ik gecontacteerd door Simba Matras met de vraag of ik van hen een matras wilde uittesten. Eerst dacht ik: graag, maar waar ga ik die matras laten? Daarna zag ik het als DE gelegenheid om onze loungezolder een frisse update te geven. We wonen hier nu iets langer als een jaar, maar ik had nog steeds het onbehaagelijke gevoel dat onze zolder niet af was. Sterker nog, ik vond dat hij gewoon niet bij de rest van het huis pastte. Ik ging dus met heel veel plezier in op het aanbod. 

Ik koos een tweepersoonsmatras uit en zodra hij besteld was stond ik te springen om de Simba Matras uit te testen. Wat zo fantastisch is aan deze matras is dat het niet alleen een matras is, maar eigenlijk een compleet bed in één. De vering zit verwerkt in de matras, daardoor kan je hem zelfs op de grond plaatsen. En volgens wat ze beloven slaap je dan nog steeds als een roosje! Hmm, dat klinkt wel bijna te mooi om waar te zijn toch? Maar wauw! Wat een verrassing. De matras ligt hemels. Ik ben bijna geneigd om ons eigen bed in te ruilen voor dit logeerexemplaar. Ik heb er uiteraard zelf een nachtje op geslapen, maar ook mijn logés hebben niets anders dan lof over voor de matras. Een aanrader dus waarover ik je nog meer vertel in een blog specifiek over mijn bed zonder bed!

Omdat de matras niet op een kader en lattenbodem hoeft te liggen kwam ik op het plan om de plaats onder de matras nuttig te benutten. We hebben daarom een “bedbox” gemaakt. Nu denk je vast: euh, een bedbox? We hebben letterlijk een box gemaakt van grenen houten planken die als opberging dient voor al onze seizoensspulletjes. Denk aan: de kerstboom, de kerstballen, maar evengoed de kussens van onze tuinstellen. Het bed-gedeelte van dit boxbed is vanzelfsprekend, lijkt mij. Over het DIY-boxbed komt op een later moment nog een heel artikel. Dus stay tuned!

Niet veel later werd ik gecontacteerd door dekbeddiscounter of ik interesse had in een nieuwe dekbedovertrek. Ja uiteraard! Want wat kan een nieuw bed nog beter gebruiken als een nieuwe overtrek? Niets toch… Ik heb een simpele witte uitgekozen tesamen met een grijs kussentje met een “vachtje”. Ik had in mijn achterhoofd al een hele visie voor de loungezolder klaar en dit pastte er perfect bij! Wat vinden jullie? Lekker fris toch he?

Om de ruimte af te werken ben ik op zoek gegaan naar items met een industriele look. Momenteel was de loungezolder me iets te landelijk. Ik kocht daarvoor 2 metalen rekjes en een metalen bijzettafeltje. Alledrie van bij Ikea. Spotgoedkoop maar in deze ruimte, zeg nu zelf: it looks like a million box! Athans dat vind ik. Ik ben super blij met de nieuwe kleurencombinatie. En wat me pas achteraf opviel, ook het vloerkleed komt plotseling veel meer tot zijn recht. Ik heb de loungezolder verder afgewerkt met wat nieuwe vetplantjes. Maar voor de rest allemaal leuke stuks die ik al in huis had en perfect passen in het nieuwe interieur van de loungezolder.

Nu vragen jullie je waarschijnlijk af wat er dan in deel II te zien zal zijn? Ook mijn werkplek op de loungezolder kreeg een grondige update maar daarover volgende keer meer…

Nu ben ik eerst en vooral benieuwd wat jullie ervan vinden? Wat denken jullie? Ben ik geslaagd in mijn opzet of kan het nog beter?

Ik hoor het graag van jullie.

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook leuk?

22 Reacties

Sjoukje - meergeldminderstress 16 maart 2017 - 15:15

Wat ziet dat er gezellig uit! Je maakt ook mooie foto’s trouwens. Daar ben ik wel een beetje jaloers op. Waarmee bewerk je ze?
(En wat een lief hondje!)

Reply
Joandi Loes Tholen 16 maart 2017 - 15:30

Dankjewel! Wat lief, ik speel gewoon een beetje met de functies op mijn camera zelf en voor de rest doe ik er eigenlijk niets mee. Oepsie hihi. Ja onze Alice is echt een schatje!

Reply
Tiffany 16 maart 2017 - 15:15

Helemaal geslaagd! Het ziet er super leuk uit en ik vind die metalen rekken en de Amsterdam poster super gaaf!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 maart 2017 - 15:30

Dankjewel! Die rekjes komen gewoon van de Ikea, super goedkoop. En die poster ben ik ook nog steeds erg blij mee.

Reply
Wendy 16 maart 2017 - 16:47

Ziet er gezellig uit! En je hebt leuk leesvoer liggen 🙂

Reply
Joandi Loes Tholen 16 maart 2017 - 16:49

Dankjewel! Super lief

Reply
MamaPlaneet 16 maart 2017 - 20:11

Prachtig bed! En wat een schattig hondje zeg! Leuk gedaan zo.

Reply
Joandi Loes Tholen 16 maart 2017 - 20:39

Dankjewel!! Ja het is een echte lieverd

Reply
Nathalie - Volgmama 17 maart 2017 - 08:19

Wat is het een leuk plekje geworden! Gaaf hoor zo’n zolder!

Reply
Joandi Loes Tholen 17 maart 2017 - 21:09

Dankjewel! Erg lief

Reply
Kyara Esteva 17 maart 2017 - 09:15

Wat tof, vooral die verschillende planten. Dat geeft weer een heel ander tintje!

Reply
Joandi Loes Tholen 17 maart 2017 - 21:08

Ja he! Nu nog zien dat ze blijven leven want daar ben ik niet zo goed in.

Reply
Joyce 17 maart 2017 - 10:25

O dat ziet er mooi uit zeg! Ik durf onze zolder niet te laten zien 😉

Reply
Joandi Loes Tholen 17 maart 2017 - 21:08

Hahahah, ja maar dat hoeft ook niet bij iedereen zo te zijn he, een rommelzolder lijkt me ook enorm handig trouwens.

Reply
Irma 17 maart 2017 - 13:57

Heel mooi! En die poster van Amsterdam vind ik helemaal tof! (en dat hondje ook haha)

Reply
Joandi Loes Tholen 17 maart 2017 - 21:10

Hahaha wat lief!

Reply
sophie 17 maart 2017 - 16:07

mooie foto’s, wij hebben ook net de slaapkamer van de 1e naar de 2e verhuisd.

Reply
Joandi Loes Tholen 17 maart 2017 - 21:12

Leuk is dat he! Zo dingetjes kunnen veranderen :).

Reply
Natalie 15 april 2017 - 18:04

Wauw die is mooi geworden! Vind het naturelle hout aan je bed heel erg cool!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 13:38

Ja dat was een twijfelgevalletje omdat ik niet goed wist of het mooi zou staan op de laminaten vloer. Maar inderdaad het is een succes geworden!

Reply
Fleur 5 mei 2017 - 13:58

Handig zo’n bedbox. Kun je alles kwijt, maar hou je wel een mooie kamer over. Ik vind dat je het mooi hebt ingericht. Heel senang

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 13:39

Vind ik ook, een mens verzameld zo ontzettend veel rotzooi. Hahahaha, dankjewel voor je lieve woorden!

Reply

Laat een Reactie achter