Makeover van de schouw met houten planken

door Joandi Loes Tholen

De eerste keer dat wij een kijkje gingen nemen in ons huis vielen mij gelijk de kleine nissen naast de schouw in de woon- en slaapkamer op. Achteraf begon ik na te denken hoe we deze “vervelende” plekjes op een zo goed mogelijke, maar ook mooie, manier konden benutten. Ik kwam op het idee om er planken te plaatsen waar we decoratie op konden zetten. Online en op Pinterest vond ik een heleboel leuke ideeën terug. Toen ik zag wat je allemaal kon doen met die nissen kreeg ik gelijk voldoende inspiratie. Zelf hou ik heel erg van het warme en gezellige gevoel dat je van hout krijgt. Daarom besloot ik om de nissen de eyecatchers van de kamer te maken en ze op te vullen met houten planken. Nadien waren deze schappen de basis voor alle kleine houtdetails die je vindt in de rest van ons huis.

Hoe hebben we ze gemaakt?

We kochten een paar planken steigerhout in de Gamma. Daar hadden we namelijk nog een heel assortiment aan kleuren om uit te kiezen. Onze witte steigerhouten planken beneden in de gang hebben we ook bij de Gamma gekocht. Daarna hebben we ze op maat gezaagd en monteerden we ze tegen de muur. Nu ja, als ik spreek over we, bedoel ik stiekem “de rest”. Ik ben erg goed in het uitdenken van iets, en stiekem ook in dirigeren hoe het moet. Maar zelf begin ik er toch niet aan. Sterker nog tot een paar weken geleden had ik nog nooit een boormachine of een zaagmachine gebruikt. Maar hey, ik werk eraan. Bobette de bouwer in wording hier. Al moet ik zeggen dat mijn lieve Instagram vriendinnetje @Liefs_el daarin toch wel echt mijn klusvoorbeeld is.

Anyway terug naar de kwestie. Nadat alles op zijn plek hing (zoals ik het had gevraagd 😉 ) heb ik ze gedecoreerd met spulletjes die bij de rest van ons huis pasten. Wat denk je ervan? Passen ze beter bij onze grijze accentmuur in de slaapkamer of bij de witte achtergrond in de woonkamer?

SchappenSchappen

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook leuk?

24 Reacties

Jamey 17 maart 2017 - 16:20

Wat een leuke schouw! Echt leuk gedaan!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 13:37

ah wat lief van jou! Dankjewel

Reply
Linda de Haan 17 maart 2017 - 16:34

Creatief opgelost! Ik vind ze allebei wel mooi eigenlijk bij zowel wit als blauw!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 13:38

Ja he? Anders is het zo een verloren ruimte. Al vind ik dat eigenlijk nu nog steeds hoor. Lief van je!

Reply
Tessa | Daily Inception 17 maart 2017 - 19:59

Ziet er heel gezellig uit!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 13:39

Dankjewel! Wat lief van je.

Reply
nicole 12 oktober 2017 - 15:54

In ons vorige huis hadden wij ook zo’n nis! Net als jij maakten we er planken in. Het is zonde om die ruimte niet te benutten, en verder kun je er toch niets mee.

Reply
Joanne 13 oktober 2017 - 08:24

Wat is dat leuk geworden zeg! Ik vind die kleur op de muur ook zo mooi!

Reply
Merel 13 oktober 2017 - 11:45

Echt prachtig! Ik vind die diepblauwe kleur heel mooi, maar ook de combinatie. Dit straalt zoveel rust uit. En zo heb je meteen loze ruimte toch nuttig gebruikt.

Reply
Susan 13 oktober 2017 - 12:22

SUPERmooi! Die kleur blauw is echt stylish en de accessoires passen er perfect bij. En het ziet er eigenlijk totaal niet uit als steigerhout; in mijn beleving is dat veel ruwer en groffer maar deze zijn mooi strak!

Reply
Caroline 13 oktober 2017 - 15:15

Oooh, wat mooi! Wij hebben rond onze ramen in de woonkamer ombouwkasten. Het geeft meteen zoveel warmte, hè?

Reply
Eke 13 oktober 2017 - 19:14

Oh, ik vind het echt prachtig! Je zou bijna een schouw bouwen om dit effect te krijgen! Ik ben jaloers, haha

Reply
Judith 14 oktober 2017 - 12:14

Slim idee zeg, ik zat nog te bedenken hoe ik de planken op zou hangen voor mijn dochter

Reply
Madelon 14 oktober 2017 - 21:02

Wat mooi!! En wat heb je dit goed bedacht zeg. Ik vind het echt heel erg mooi staan!

Reply
Sanne 22 oktober 2017 - 10:34

Gaaf die planken!!

Reply
Lindsey Beljaars 21 februari 2018 - 10:28

Oh wat tof!! Heel mooi gemaakt!

Reply
Lodi 21 februari 2018 - 10:54

wat is het leuk gedaan zeg en wat een goed oplossing zo. Gemaakt gebruik van alle ruimte!

Reply
Nicole Orriëns 21 februari 2018 - 10:54

Hartstikke mooi! Wat een slimme manier om die ruimte te benutten. En die planken staan ook nog eens heel leuk.

Reply
Julie 21 februari 2018 - 11:20

Wat een tof en nuttig idee! Het is inderdaad een vrij lege ruimte als je er niks mee doet maar ik vind dat je het heel slim hebt opgelost. Het staat bovendien ook echt super leuk! 🙂

Reply
Laura 21 februari 2018 - 13:49

Wauw prachtig!:)

Reply
Bryan 21 februari 2018 - 15:12

Echt heel leuk gedaan! Ziet er mooi uit en dan is het nog eens nuttig ook.

Reply
Gabriëlle 21 februari 2018 - 17:46

Super gaaf, je hebt echt goed gebruik gemaakt van de ruimte, heel leuk!

Reply
Grassiella 21 februari 2018 - 19:58

Zelf vind ik de planken mooier bij de witte achtergrond. Ze steken mooier af en stralen iets meer rust uit.

Reply
Sandy 21 februari 2018 - 20:01

Wat ontzettend mooi gemaakt, dit is iets wat ik in mijn toekomstige woning ook wel zou willen!

Reply

Laat een Reactie achter