Marlous showt ons de kinderkamers van haar oogappeltjes

door Joandi Loes Tholen
Kinderkamer-binnenkijker-babykamer-jongen-neutraal-scandinavisch-grijstinten-diy-hout-nieuw

Marlous (29), al bijna 8 jaar getrouwd, mama van Ava (3) en juist bevallen van Faas, geeft ons vandaag een kijkje in de 2 slaapkamers van haar oogappeltjes. Een meisje en een jongen zijn toch een heel andere manier van inrichten. Dat zagen we eerder al bij Lisa. Ik ben heel benieuwd hoe Marlous dit heeft aangepakt in haar huis uit 1910.

Over zichzelf vertelt ze het volgende …

Momenteel geniet ik van mijn zwangerschapsverlof, daarna ga ik weer aan de slag als officemanager op een leuk kantoor in Den Bosch. Ook heb ik een eigen bedrijf onder de naam Bohjerte. Hiervoor maakte ik eerst heel veel foto’s (lifestyle, kindjes, baby’s, gezinnen en bruiloften) maar na een 3-jarige opleiding tot interieurontwerper ben ik me daar meer op gaan focussen. Na mijn verlof ga ik daar weer heerlijk mee aan de slag! Ava is een vrolijk, lief eigenwijsje (een echte peuterpuber) ze wil alles nadoen en vooral zelf doen. Ze is dan ook superblij met haar nieuwe grote-zus-kamer. Natuurlijk met veel roze en prinsessenjurken!

 

De stijl van de kinderkamers is …

Vooral licht, Scandinavisch en met een eigen karakter. De spulletjes komen ook echt overal vandaan. We moesten een flinke verbouwing aangaan om van een grote logeerkamer in ons oude huis, 2 kinderkamers te maken. In eerste instantie waren we bang dat het donker zou worden. Maar dat is het gelukkig helemaal niet.

We wonen nu 8 jaar in dit huis en merken heel erg dat de projecten die we de laatste 2/3 jaar aanpakken in huis een stuk strakker en lichter zijn dan de stijl die we eerst hadden (meer landelijk). We houden nu vooral van fris wit met stoer zwart, grijs en groen gecombineerd met hout.

Ik zit veel op Pinterest en Instagram en daar zie ik vaak leuke shoptips of DIY-ideeën voorbijkomen. Voor de baby heb ik nu wel veel van Done by Deer geshopt. Maar het allerleukste vind ik het creëren van een eigen mix aan spulletjes. Oud en nieuw gecombineerd met duur en goedkoop of zelfmaak.

Kinderkamer-binnenkijker-babykamer-jongen-neutraal-scandinavisch-grijstinten-diy-hout-nieuw

Het is een uitdaging …

Om ervoor te zorgen dat het niet te vol wordt. Daarnaast moet het ook vooral praktisch zijn (het blijven kinderen, dus veiligheid en hygiëne vind ik belangrijk). En uiteraard moet de kamer een fijne plek voor het kind zijn. Het moet wel echt een plekje zijn waar je kind zich helemaal thuis voelt, fijn kan slapen en spelen.

Het wiegje (stoer hoekig met aan 1 kant wielen) dat op onze slaapkamer staat is een erfstuk. Daar hebben ook mijn moeder en ik in gelegen. De meubels in de babykamer komen van Marktplaats en Ikea. Ik heb ze in dezelfde kleur wit als de muren gelakt, voor een mooie eenheid. De commode kreeg stoere leren greepjes van ‘echtvanhout‘. Ook het opstapje voor Ava, de stoel die we 8 jaar geleden al kochten, maar steeds een nieuw plekje krijgt, en de dressboy zijn toevallig van Ikea. Op Ava’s kamer komen de meubels van Babypark, Woood en een kinderbeddenspecialist.

Ik houd van nette kamers haha (wie niet!?). Het is leuk als het een speelse knipoog heeft voor de kindjes, maar het lichte en strak afgewerkte in combinatie met de oude details, zoals de echt oude deuren vind ik heel mooi.

Kinderkamer-binnenkijker-babykamer-jongen-neutraal-scandinavisch-grijstinten-diy-hout-nieuw Kinderkamer-binnenkijker-babykamer-jongen-neutraal-scandinavisch-grijstinten-diy-hout-nieuw

Creatief bezig zijn vind ik …

echt leuk. Ik heb daarom ook een heleboel DIY’s in de kinderkamers staan. Oma houdt er ook van en haakte voor Ava het ronde vloerkleed en de okergele poef. Ik heb me vooral beziggehouden met het ontwerp van de kamers en de uitvoering in afwerking. Zo bedacht ik de maten en indeling van de kamers, een doorlopende vensterbank achter de bedjes, handig voor een boekje/ lampje of babyfoon! En de schuin geverfde muren, lekker stoer en het geeft een verbredend effect.
De verbouwing heeft mijn man helemaal zelf gedaan met waar nodig natuurlijk sterke en technische hulp. Bij het afwerken mocht ik vooral mijn gang gaan; sauzen, lakken, laminaat leggen en stylen (heerlijk!). En ik maakte een leuke stippenslinger voor Ava en een leuke ringhaak voor de baby (à la Hay, maar dan van een gordijnring).

Kinderkamer-binnenkijker-babykamer-meisje-slinger-okergeel-wit-neutraal-scandinavisch-rozetinten-diy-hout-nieuw Kinderkamer-binnenkijker-babykamer-meisje-slinger-okergeel-wit-neutraal-scandinavisch-rozetinten-diy-hout-nieuw

Verliefd op dit huis omdat …

8 jaar geleden keken wij in een straal van ongeveer 20 kilometer rond onze oude woonplaats naar huizen. We hadden eigenlijk niet heel veel eisen. We wilden wel ruimte maar verder keken we wat we tegenkwamen. Uiteindelijk kwam dit huis voorbij waar we meteen verliefd op waren. Een oud vrijstaand huisje uit 1910 in Rossum, een heel mooi dorpje omringd door dijken en fruitgaarden. Het had 2 gigantische slaapkamers, een garderobekamer, een leuke woonkamer met opkamer, aparte keuken, grote kelder en ruime hal met bijkeuken. Daarnaast was er een grote extra ruimte beneden waar ik mijn studio van mocht maken, een dakterras op het zuidwesten en een binnentuin.

Naja je moest het wel zien want wat moest er mega veel gebeuren aan het huis! De keuken was geel met blauw. De woonkamer had alleen maar rode steenstripmuren. De ruimtes werden niet goed gebruikt en ga zo maar door. Maar we vielen voor alle leuke details en de ruimtes waar we zeker wat van konden maken. En tja bij een oud huis blijf je klussen. Zo nu dus ook met een andere indeling van de bovenverdieping.

Ik heb voor dit huis nog heel veel nieuwe verander ideeën die we stapje voor stapje weer uitvoeren. Maar we zeggen nu wel: “mochten we ooit verhuizen, dan hebben we een flinke wensenlijst en zouden we toch voor een nieuwer (onderhoudsvriendelijker) huis gaan”. Ik verwacht zo’n huis nog niet snel tegen te komen, dus voorlopig genieten (en klussen) we hier gezellig verder!

Kinderkamer-binnenkijker-babykamer-jongen-neutraal-scandinavisch-grijstinten-diy-hout-nieuw Kinderkamer-binnenkijker-babykamer-jongen-neutraal-scandinavisch-grijstinten-diy-hout-nieuwKinderkamer-binnenkijker-babykamer-meisje-slinger-okergeel-wit-neutraal-scandinavisch-rozetinten-diy-hout-nieuwKinderkamer-binnenkijker-babykamer-meisje-slinger-okergeel-wit-neutraal-scandinavisch-rozetinten-diy-hout-nieuw

Marlous is te vinden op …

Instagram @bohjerte, voor Ava en de baby heb ik een afgeschermd account onder @bohjertekids.
Op Pinterest ben ik vindbaar onder Bohjerte (Marlous Steevens-de Vries). Mijn website zal na september weer de lucht in gaan onder bohjerte.com. En in contact komen kan ook altijd via info@bohjerte.com .
Zelf ben ik heel benieuwd hoe de woning van Marlous in de toekomst zal evolueren. Wij hebben nog geen kids maar het is alvast hele mooie en leuke inspiratie voor later. Dankjewel voor deze binnenkijker Marlous.

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook leuk?

28 Reacties

cassandra 23 mei 2017 - 11:51

Wat een heerlijke kamertjes! Ik ben serieus verliefd. Ik herken trouwens heel erg het stukje waarin ze zegt dat ze bij een volgend huis voor een ondhousvriendelijker huis gaat. Wij hebben een woning uit 1930 waar heeeeeeeel erg achterstallig onderhoud op zat, daar zijn wij dus nu mee bezig. Nooit weer! haha

Reply
Joandi Loes Tholen 30 mei 2017 - 12:56

Wij wonen nu in een (huur)huis uit 1940 en ik vind het ook een drama. Ik weet niet waar dat stof allemaal vandaan blijft komen maar dat vind ik echt een hel. Onze nieuwe woning wordt ook echt alles bekeken vanuit een praktisch perspectief en dat het zo makkelijk mogelijk is om te poetsen. Hahaha

Reply
Cassandra 22 oktober 2018 - 09:58

Wij zijn inmiddels zover dat we per 1 Nov naar een nieuwbouw woning verhuizen haha! Kan nu al genieten van het amper hoeven poetsen

Reply
S 23 mei 2017 - 15:23

Wat een bijzondere kamertjes! Wel echt een kamer voor ouders, dus als het kindje ouder wordt is het misschien té wit? Maar misschien ook niet, ik heb geen kinderen en ik had vroeger een mega rommelkamer met blauwe muren, roze gordijnen etc. Maar het ziet er wel écht prachtig uit!

Reply
Joandi Loes Tholen 30 mei 2017 - 12:57

Oh maar dat vind ik helemaal niet waar. Ik heb altijd witte muren gehad en ik wist heel goed dat ik er niet op mocht kliederen. Ik ben er stellig van overtuigd dat dit stiekem ook een beetje opvoeding is. Zelf hou ik misschien daardoor wel ook helemaal niet van veel kleur. Haha

Reply
Jolien 23 mei 2017 - 22:57

Wat een schattige kamers! Lijkt me zo leuk om in te richten als ik later kindjes heb.

Reply
Joandi Loes Tholen 30 mei 2017 - 12:58

Ik kijk daar ook al naar uit!

Reply
alexa 23 mei 2017 - 23:11

ah ik vind het er echt onwijs leuk uitzien, wat een schattige aankleding ook!

Reply
Joandi Loes Tholen 30 mei 2017 - 13:02

Vind ik ook! Tof he.

Reply
Bianca 24 mei 2017 - 07:11

Het ziet er allemaal zo ontzettend mooi en vooral ook schattig uit x

Reply
Joandi Loes Tholen 30 mei 2017 - 13:01

Ja he? Heel lief vind ik het!

Reply
Volgmama 24 mei 2017 - 09:32

Wat een mooie kamertjes. Dat idee van een dressboy als kledingrekje vind ik super!

Reply
Joandi Loes Tholen 30 mei 2017 - 13:00

Leuk he! Dat vind ik ook heel tof.

Reply
layla Celik 24 mei 2017 - 21:50

Wat een leuke kamer! Dit is echt mijn stijl voor mijn dochtertje

Reply
Joandi Loes Tholen 30 mei 2017 - 13:00

Ah dat is vast ook een heel mooi kamertje dan!

Reply
Maddy** 24 mei 2017 - 22:17

Wauw wat ziet het er allemaal mooi uit zeg! Doe meteen inspiratie op voor de babykamer;)

Reply
Joandi Loes Tholen 30 mei 2017 - 12:59

Nou en dat is de bedoeling he! Leuk.

Reply
Lonneke 24 mei 2017 - 22:25

Mooie inspiratie voor de kinderkamer. Voor mij was het ook even zoeken. Maar nu ben ik blij met de keuze.

Reply
Joandi Loes Tholen 30 mei 2017 - 12:58

Wat zijn de kleuren in jullie kamertje?

Reply
Vlijtig Liesje 26 mei 2017 - 10:38

Het oogt allemaal heel fris en clean! Prettige kamertjes zeg.

Reply
Joandi Loes Tholen 30 mei 2017 - 12:58

Dat vind ik ook! Heerlijk vind ik dat!

Reply
MamaChan 21 juni 2017 - 20:45

Hoi, wat gaaf ingericht zeg! Ik ben benieuwd waar het bureautje vandaan komt Groetjes

Reply
Joandi Loes Tholen 7 september 2017 - 15:23

Je kan het Marlous altijd even vragen op haar Instagram @Bohjerte :).

Reply
Ester 6 juli 2018 - 23:38

Ik zou ook graag willen weten waar het bureautje vandaan komt

Reply
Ilona 13 augustus 2018 - 18:10

Ik ben ook benieuwd waar het bureautje vandaan komt. Hoor het graag 🙂

Reply
Tamara 30 september 2018 - 10:53

Hoi! Ik kwam je foto’s tegen en vindt het bureau zo leuk! Weet je nog waar je dat gekocht hebt toevallig?

Reply
Samantha 12 november 2018 - 11:32

Welke kleur grijs heb je op de muur?
Merk en tint ben namelijk op zoek naar de zelfde kleur grijs voor in de babykamer

Reply
Joandi Loes Tholen 17 december 2018 - 13:31

Dat zou je even op Instagram moeten vragen aan Marlous zelf; @Bohjerte.

Reply

Laat een Reactie achter