Mijn 5 favoriete kerstcadeaus voor (jonge) kinderen

door Hester Kooistra
kerstcadeaus, kinderen, hobbel, hout, speelgoed

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Kerst staat weer voor de deur, en dit betekent dat veel van ons weer op zoek gaan naar leuke, mooie, functionele of misschien wel grappige cadeaus voor onder de kerstboom. Vandaag vertel ik jullie over mijn 5 favoriete kerstcadeaus voor (jonge) kinderen. Vieren jullie ook Kerst? Of hebben jullie kinderen de (meeste) cadeaus van Sinterklaas gekregen dit jaar?

Omdat onze jongens de afgelopen jaren al enorm verwend zijn; niet alleen met Sinterklaas en Kerst, maar ook tijdens de verjaardagen, probeer ik veelal opzoek te gaan naar cadeautjes waar ze echt iets aan hebben, aanvulling, en vaak koop ik ook een aantal cadeautjes waar ze juist allebei iets aan hebben. Houten speelgoed, (aanvulling op) bouw- en constructiemateriaal of bijvoorbeeld een mooi boek zijn hier altijd welkom.

Wobbel Balans Board

Hét speelgoed van nu. De Wobbel. Lang heb ik gedacht: wat doe je nou precies met zo’n stuk gebogen beukenhout? Een simpele, houten plank die geweldig schijnt te zijn. En ja, dat is hij echt. Onze jongens vinden hem in ieder geval geweldig.

De Wobbel is wat je er zelf mee bedenkt. Een wip, een balansbord, een schommel, een brug voor auto’s, treinen en andere vervoersmiddelen, een winkel, een hutje, een opstap, een racebaan voor  raceauto’s, een loungestoel (vooral heel fijn met een zacht vachtje erin), of toch de rug van een dier?

De Wobbel stimuleert balans en evenwicht en ondersteunt op een speelse manier het lichaamsbewustzijn. Dit stuk speelgoed is één van de weinige dingen wat ik niet opruim wanneer de jongens in bed liggen. Want hij staat namelijk ook nog eens prachtig in onze woonkamer of op de slaapkamer van de jongens. De Wobbel is gemaakt om binnen mee te spelen, maar kan indien zorgvuldig gebruikt ook mee naar buiten. Wij gebruiken hem dan veelal in het gras of op een mat van rubberen vlakken.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/12″][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1543792601622-e982d470-0348-8″ include=”6029,6031,6030″][/vc_column][vc_column width=”1/12″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Grimms regenboog

Ik ging voor de houten variant. Maar hij is ook verkrijgbaar in kleur, en ik geloof zelfs ook al in pastelkleuren of zwart-wit.

Persoonlijk denk ik dat hij leuk kan zijn voor kinderen vanaf ongeveer anderhalf jaar. Zij kunnen er heerlijk mee ontdekken en spelen. Het is speelgoed wat goed tegen een stootje kan en het heeft geen kleine gevaarlijke elementen. De verf is ook niet giftig, in de mond stoppen is dus geen probleem. Wij hebben er immers één van hout, dus daar zit zelfs helemaal geen verflaag op. Naar mate je kind ouder wordt kan het er veel meer mee gaan doen.

Speelt je kind er niet zoveel mee? Leg het dan tijdelijk even weg, of presenteer het op een net iets andere manier. Zonder teveel afleiding van ander speelgoed. Het kan ook helpen als je een paar keer in de ochtend het speelgoed op een leuke manier neerzet zodat je kind getriggerd wordt om ermee te spelen en er vervolgens zelf mee aan de slag gaat.

Het mooie van de regenboog is dat het leuk speelgoed blijft, zelfs voor ons als mama’s. Op instagram of pinterest kun je op zoek gaan naar voorbeelden en uitdagingen om na te maken met de regenboog. Vanwege de ronde bogen is het een hele uitdaging om op verschillende manieren balans te zoeken. En ja, ook de regenboog blijft hier staan wanneer de jongens naar bed gaan.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/12″][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1543792601624-00385960-9802-0″ include=”6032,6033,6034″][/vc_column][vc_column width=”1/12″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Vormenstoof

Voor cadeautjes als deze kijk ik zelf eerst altijd even bij de kringloop. Een goedkope oplossing voor een leuk cadeau.  Deze houten vormenstoof vond ik dan ook té leuk om te laten staan. Toen ik thuis kwam, kwam ik erachter dat er op de onderkant van de vormenstoof een mooie tekening staat, getekend door de vorige eigenaar(esse). Geweldig toch?

Wil je een nieuwe vormenstoof, kijk dan even op internet. O.a. Little Dutch en Fisher-Price verkopen ze ook.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/12″][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_media_grid element_width=”6″ grid_id=”vc_gid:1543792601626-236ef2d2-49cb-2″ include=”6035,6036″][/vc_column][vc_column width=”1/12″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Cijferpuzzel IKEA

Deze cijferpuzzel is voor kinderen vanaf 3 jaar.

Ik houd van houten speelgoed, dus ik laat de puzzel onbewerkt. Maar volgens de gebruiksaanwijzing kun je deze houten cijferpuzzel ook prima een kleurtje geven. Julian, onze zoon van bijna 4 jaar is sinds de afgelopen maanden enorm geïnteresseerd in cijfers en letters, dus de puzzel is voor hem momenteel echt een favoriet item.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/12″][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1543792601628-af3b4d13-a477-7″ include=”6037,6038,6040″][/vc_column][vc_column width=”1/12″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Boeken

Wij zijn er gek op. Jullie ook?  Ik ben gek op items die er van buiten al mooi uit zien, en wanneer er dan ook nog eens een prachtig verhaal in staat, kan ik het moeilijk laten liggen. Regelmatig zijn we te vinden in de bibliotheek. Voor  verjaardagen, speciale gelegenheden, Sinterklaas en Kerst krijgen onze jongens dan vaak ook standaard een boek. Ze hebben hun liefde voor lezen van mij overgenomen, en lezen het liefst de hele dag door. Vorige maand kocht ik voor Julian een mooi boekenrekje bij IKEA. Zo kunnen we zijn favoriete boekjes mooi uitstallen op zijn kamertje. Onderstaande boeken zijn momenteel favoriet hier:

Boek: Ik wil mijn hoed terug

Een beer is zijn hoed kwijt. En aan wie hij ook vraagt ‘Heb jij misschien mijn hoed gezien?’, ze antwoorden allemaal ontkennend. Toch zal een oplettend kind zien dat het konijn weliswaar ‘nee’ zegt, maar tegelijkertijd iets op zijn hoofd heeft dat verdacht veel lijkt op een hoed… De beer realiseert zich dat echter pas veel later, sprint terug om zijn eigendom op te eisen, en lost de kwestie vervolgens op geheel eigen wijze op. Hoe hij dat doet? Kinderen van alle leeftijden zullen gniffelen als ze de grap doorhebben.

Boek: Het dierenboek

Een indrukwekkend dierenboek voor de fans van ‘Atlas’
Kom alles te weten over de evolutie van het dierenleven op aarde. Kijk en ontdek hoe ongewervelde dieren, vissen, amfibieën, reptielen, vogels en zoogdieren zich in de loop der tijd hebben ontwikkeld. En lees de boeiende weetjes, zoals: Weet je wat er gebeurt als een haai zijn tanden verliest? Waarom zijn pinguïns zo’n goede ouders? Hoe communiceren bultruggen met elkaar?
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/12″][/vc_column][vc_column width=”5/6″][vc_media_grid element_width=”3″ grid_id=”vc_gid:1543792601630-ccba3c74-0e06-2″ include=”6044,6041,6042,6043″][/vc_column][vc_column width=”1/12″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Hopelijk heb ik je wat kunnen verder helpen in je zoektocht naar het perfecte kerstcadeau voor jouw kleine spruit.

Liefs, Hester

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Misschien vind je dit ook leuk?

Laat een Reactie achter