Jouw persoonlijke touch in het interieur!

door Sanne Achenbach

Toen wij drie jaar geleden de sleutel kregen van ons huidige huurhuisje was het eerst nog minimaal ingericht en eigenlijk best onpersoonlijk. In de afgelopen 3 jaar is er veel, maar dan ook echt heel veel, veranderd qua interieur. Beetje bij beetje wordt het steeds persoonlijker en echt passend bij ons. In deze blog wil ik jullie tips geven over het persoonlijk maken van je interieur, want alleen met IKEA kom je er niet. Begrijp mij niet verkeerd; I love IKEA! Maar echt karakter? Niet per se. Hoe geef je nou die persoonlijke twist aan je interieur?

Persoonlijke vondsten, erfstukken en DIY

Sommige mensen hebben de neiging om alle meubels en accessoires in één keer te kopen. Zo’n showroom in de winkel is natuurlijk ook prachtig en heel smaakvol, maar persoonlijk is het niet. Het is juist leuk om nieuwe meubels te combineren met de meubels die je al had, dit zorgt er al meteen voor dat het persoonlijk wordt. Spullen die je dan op reis of tijdens een dagje weg koopt kun je dan makkelijker toevoegen aan je woning.
Daarnaast werken erfstukken of zelfgemaakte dingen ook erg goed in het persoonlijk maken van je interieur. Bijvoorbeeld de DIY ontstopkandelaar zie je in ons huis vaak terug komen. Deze koop je niet even snel in de winkel. Dat maakt een DIY zo persoonlijk en uniek.

Foto’s in je interieur!

Wat is er nou persoonlijker dan foto’s?! Foto’s in het interieur zorgen voor een sfeervolle, persoonlijke toevoeging. Verzamel de leukste kiekjes en plak ze op de muur, lijst ze in of laat ze afdrukken op een canvasdoek. Door al die fijne herinneringen om je heen, voelt het gelijk als thuis.
Ik heb bijvoorbeeld een aantal foto’s afgedrukt bij de Hema, allemaal in hetzelfde formaat en daar een leuke collage van gemaakt.

Volg niet zomaar alle trends

Uiteraard is het leuk om interieur trends te volgen en vervolgens toe te passen in je eigen huis. Zorg er alleen wel voor dat je ze niet klakkeloos overneemt. Kijk goed naar wat je zelf mooi vindt en wat bij je past. Bijvoorbeeld de botanische trend, vind ik prachtig. Het ging hier van drie mini cactusjes naar in elke hoek een plant!  Als jij je niet in die trend kan vinden, dan vooral niet doen. Want dan zal je je niet thuis voelen in je eigen huis. Volg je hart!

Wie ben jij?

Laat vooral zien wie jij bent. Laat bijvoorbeeld je hobby’s terugkomen in huis. Houd je van lezen? Laat die boeken maar zien! Ben jij een fotograaf? Geef jouw mooiste plaatjes een ereplek!
Ook kun je op verschillende manieren laten zien waar jouw roots liggen.  Bij ons zie je bijvoorbeeld veel kaarten met daarop de plekken waar ik heb gewoond. En natuurlijk een kaartje van Fryslân, want ik ben een echte trotse Friezin!

Wat maakt jouw huis nou echt jouw huis? Laat het me zien op Instagram met de #persoonlijketouchlillehus .
Of vertel het mij hieronder. Krijgen we nog meer ideeën van, ben heel benieuwd!

Liefs Sanne

persoonlijk persoonlijk

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook leuk?

15 Reacties

hilde 19 juni 2017 - 10:59

Wer leuk om te lêzen en te sjen, Sanne. Gean sa troch. Tút fan Hilde

Reply
Sanne Achenbach 21 juni 2017 - 13:16

Dankewol tante Hilde! Tút werom!

Reply
Marion 19 juni 2017 - 11:16

Ik probeer zoveel mogelijk om eigen dingen toe te passen in mijn interieur. Zo hebben we een fotowand in de hal, een vitrinekast met dierbare herinneringen en maken we ook veel dingen zelf. Prachtige inspirerende foto’s trouwens bij deze leuke blogpost.

Reply
Sanne Achenbach 21 juni 2017 - 13:22

Bedankt! leuk compliment! Vitrinekast wil ík ook nog zo graag. Ben de perfecte nog niet tegen gekomen, haha!

Reply
Chantal 19 juni 2017 - 11:33

Wat heb je mooie decoraties in je huis zeg! Heel herkenbaar wij wonen 4 jaar in ons huis en het is in sommige plekken in huis nog steeds niet helemaal naar ons zin. Maar goed des te leuker als eenmaal naar je zin is.

Reply
Sanne Achenbach 21 juni 2017 - 13:25

Dank je wel! En dat vind ik ook hoor. Interieur is hier in ieder geval altijd in beweging en eigenlijk nooit helemaal naar mijn zin! Houd je bezig, niet waar?;)

Reply
Sandra 19 juni 2017 - 11:52

Ik ben het echt helemaal met je eens. Ik heb ooit de basis van mijn huis gelegd met goedkope IKEA-spullen. En langzaam worden dingen vervangen. Zo heb ik nu een hele gave salontafel van treinbielzen, hele leuke tweedehands retro eetkamerstoelen. En een fantastisch jaren ’70 vaaslamp. De perfecte spulletjes scoren kost tijd en geduld. 😉
En ik fotografeer zelf dus er komt alleen eigen werk aan de wand. Ik baal dan ook nog steeds dat mijn zusje me per se een ingelijste foto van mijn neefje heeft gegeven. Ik wil er zelf een maken en inlijsten en anders op z’n minst zelf uitzoeken, ook qua formaat… :S

Reply
Sanne Achenbach 21 juni 2017 - 13:27

Ooh dat kan ik mij zo voorstellen! Veel leuker om je eigen werk te gebruiken! Misschien kun je haar overtuigen zodra je een hele mooie foto hebt van je neefje!;)

Reply
nicole 19 juni 2017 - 12:13

Ik denk dat mijn huis herkenbaar is als zijnde van mij doordat het nogal eh… kakelbont is. Ik houd erg van kleurtjes en bloemen en dat zie je.

Reply
Sanne Achenbach 21 juni 2017 - 13:29

Haha! Leuk! Kleurgebruik zegt ook heel veel inderdaad:D

Reply
Joanna 19 juni 2017 - 13:45

Ik herken het heel erg. Wij wonen nu een jaartje samen in ons eigen huisje. Het is nog lang niet zoals wij het zouden willen maar beetje bij beetje komt het wel. Ik vind dit stukje echt super geschreven en heel herkenbaar.

Reply
Sanne Achenbach 21 juni 2017 - 13:31

Thanks voor het lieve compliment! Leuk om te horen. En inderdaad, beetje bij beetje wordt het vanzelf echt jullie huis!

Reply
Maddy** 19 juni 2017 - 14:06

Leuk hoor, ik vind het echt leuke decoraties. Zo fijn om er je eigen hand aan te kunnen geven. Hier veranderd er elke keer wel wat vind het heerlijk om er mee bezig te zijn

Reply
TessaC 19 juni 2017 - 22:39

Ik hou er ook van dat je huis je persoonlijkheid wat weergeeft. Ik heb net een nieuwe stek en moet sinds mijn re-emigratie weer helemaal vanaf 0 beginnen. Langzaam wordt het mijn thuis al kan er nog wel wat meer persoonlijkheid in. Het duidelijkste ‘mij’ zijn wel alle bakboeken en spullen die je overal in huis terug vind.

Reply
Jody 21 juni 2017 - 08:31

Mooi! Wij hebben 1 antiek hoekje met een oud kastje van mijn oma en de oude klok van mn vriend zn oma!

Reply

Laat een Reactie achter