3 Plantenapps die elke (beginnende) plantenliefhebber moet hebben!

door Femke Jonkers
plantenapps, monstera, plant, voorbeeld, styling, groen, urban jungle

Ik woon nu inmiddels 4 jaar op mezelf. En pas de laatste jaren is mijn liefde voor planten gaan groeien. Op mijn studentenkamer durfde ik geen plant neer te zetten. Omdat ik in het weekend en de vakanties niet in ’s-Hertogenbosch was maar bij mijn ouders was ik bang dat planten het niet zouden overleven. Toen ik samen met Fay in een huisje kwam wonen begon ik met een cactus (die het nog steeds doet!). Pas toen begon het te kriebelen, ik wilde meer groen in mijn huis.

Mijn eerste plant was de o-zo-geliefde Instagram plant de Pilea, ook wel de pannenkoekplant genoemd vanwege zijn platte ronde bladen. Helaas heeft deze het misschien zes maanden vol gehouden want vlak daarna vielen de bladeren uit. Ik gaf de moed niet op en ben op zoek gegaan naar hulp. Aangezien alles via de telefoon tegenwoordig kan kwam ik al snel uit op een aantal plantenapps die het onderhouden van een plant een stuk makkelijker maken.

Plant Net

Mijn plantenliefde begon te groeien en ik wilde zoveel mogelijk verschillende planten in huis. Je kent het wel, je ziet een plant op Pinterest en je wil weten welke het is. Je kan je suf zoeken in een tuincentrum of je pakt de app Plant Net erbij. Door onderin op de middelste knop te drukken kun je een foto uploaden en dan op zoeken drukken. Er komen nu verschillende planten uit die het misschien wel kunnen zijn! Ontzettend handig als je het mij vraagt.

plantnet, app, voorbeeld, layout, planten, tips, handig

Plantsome

Na het kopen van een plant is het ook belangrijk om een plant te kunnen onderhouden. Inmiddels heb ik een beginnende jungle aangeschaft. Echter heeft elke plant weer andere verzorging nodig. Dus hoe houd je dat nu goed uit elkaar? En wanneer moet welke plant water? Plantsome helpt je daarbij. Je kan je planten invoeren door de plantsoort op te zoeken en een eigen naam te geven. Ik heb namelijk van mijn Monstera inmiddels 2 stekken in huis staan. Zie hier hoe je een Monstrea stekt! Ook deze baby’s krijgen dan een eigen naam. Door het formaat in te voeren berekend de app hoeveel water de plant moet hebben. Wanneer de plant water nodig heeft krijg je een alarm incl hoeveel water de plant nodig heeft. De app houdt ook rekening met het weer. Ik merk dat wanneer het buiten 30 graden is de planten echt als kool groeien. Dus ook meer water nodig hebben!

plantsome, app, voorbeeld, layout, planten, tips, handig, plantensap

Happy Plant

Deze app vind ik qua vormgeving de mooiste. Je kan hiermee een soort plakboek bijhouden van je plant. Dit klinkt misschien een beetje gek maar ik vind het leuk om te zien hoeveel mijn plant groeit in een tijd. Omdat ik elke dag naar ze kijk zie ik niet hoeveel mijn planten veranderen. Daarbij kan je bij elke plant ook een waterschema bijhouden, echter moet je deze wel zelf invoeren. Hiervoor kan je dus beter de app Plantsome gebruiken vind ik.

happy plant, app, voorbeeld, layout, planten, tips, handig, plantensap

Liefs, Femke

Wil je nog meer plantenblogs bekijken? Dan kan dat hier

Misschien vind je dit ook leuk?

2 Reacties

Lisanne 11 augustus 2018 - 13:37

Wat een super interessante post!! Ik ben dol op planten maar op de een of andere manier houden ze t nooit heel lang uit. Je tips vind ik dus heel handig! Enne, Peter Pilea… Hilarisch!

Reply
Fleur 12 augustus 2018 - 11:03

Wat een handige apps! Ik heb geen groene vingers, maar hiermee zouden planten het zelfs bij mij overleven 😉

Reply

Laat een Reactie achter