Een retro kinderkamer met een echt theater erin.

door Joandi Loes Tholen

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Vandaag duiken we even binnen in deze “Haagse” bovenwoning waarin Esther een stukje echt theater tevoorschijn toverde in de retro kamer van haar twee jongens.

Wie heeft deze retro kamer bedacht?

Mijn naam is Esther, 37 jaar en leerkracht in het basisonderwijs. Ondertussen alweer 14 jaar samen met Michiel. Samen zijn wij de trotse ouders van de twee leukste jongens: Max van bijna 7 en Youp van 4 jaar. We wonen in een driedubbel bovenhuis in Den Haag. Lekker veel ruimte dus maar helaas geen tuin.

Onze stijl is, denk ik, het best te omschrijven als een mix van Scandinavisch en retro. Scandinavisch omdat de basis wit is en eenvoud uitstraalt. Daarnaast ben ik gek op retro meubels en die zijn dan ook in de kinderkamers terug te zien. Die stijl geeft een warme en prettige sfeer. De inrichting van de rest van het huis is eigenlijk vergelijkbaar met de kinderkamers. Ik hou van een strakke basis met voornamelijk wit. Omdat al dat wit niet te kil moet worden, zijn er in elke ruimte van het huis wel wat retro meubels te vinden of accessoires die een retro stijl hebben. Zo krijgen we dan weer warmte in de ruimte.

Het is natuurlijk een enorm luxe probleem maar de jongens hebben best een grote kamer. Het was nogal een uitdaging om die grote kamers gezellig en knus in te richten. Ik heb het idee dat dat nu wel gelukt is.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row_content”][vc_column width=”1/12″][/vc_column][vc_column width=”10/12″][vc_masonry_media_grid grid_id=”vc_gid:1533111405477-60fab650-bee4-4″ include=”5704,5703,5702,5700,5701″][/vc_column][vc_column width=”1/12″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wat zijn jouw favorieten?

Ik hou voornamelijk van shoppen bij betaalbare woonwinkels zoals bijvoorbeeld IKEA. Maar de Kringloopwinkel en Marktplaats zijn zeker ook favoriet. Urenlang kan ik op Marktplaats rondneuzen op zoek naar dat ene speciale kastje of bureautje. Hema en H&M Home zijn favoriet om accessoires te shoppen.

De hoogslaper van Max is van IKEA maar deze heb ik via Marktplaats gekocht. Het is een oud model en niet meer bij IKEA te verkrijgen. Toch wilde ik deze hoogslaper hebben en ben ik dus op zoek gegaan op Marktplaats. Oorspronkelijk was het een blank houten bed maar wij hebben het bed grijs geverfd. Dat geldt trouwens ook voor het ‘poppenhuis’ van Youp (wij noemen het, het Playmobil-huis). Die is van IKEA maar ik heb het geverfd. Zo wordt een item van Ikea net iets persoonlijker.

Op de theaterstoelen op de kamer van Max krijg ik altijd veel positieve reacties. Deze stoelen hebben we gekocht bij een Kringloopwinkel in Den Haag. Op het moment dat we de stoelen zagen hadden we er geen plek voor. Toch vonden we ze te mooi om niet mee te nemen. Nu hebben ze een mooi plekje gekregen op de kamer van Max.

Het ladekastje op de kamer van Youp hebben we ooit via Marktplaats gekocht. De chromen poten hebben we er zelf onder bevestigd. Jarenlang hebben we dit kastje gebruikt als commode toen de jongens nog klein waren. Nu bewaren we er het speelgoed van Youp in.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row full_width=”stretch_row_content”][vc_column width=”1/12″][/vc_column][vc_column width=”10/12″][vc_masonry_media_grid grid_id=”vc_gid:1533111405492-5a73d190-f04d-1″ include=”5709,5706,5711,5707,5705,5712″][/vc_column][vc_column width=”1/12″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Is dit jouw droomhuis?

We hebben een aantal jaren in een prachtig appartement gewoond. Dit appartement hebben we helemaal naar onze eigen smaak verbouwd. Helaas had het appartement maar twee slaapkamers en nadat onze tweede zoon is geboren zijn we op zoek gegaan naar een huis met meer ruimte. We vonden al snel een prachtig driedubbel bovenhuis waar ruimte genoeg is. Wel hebben we weer verbouwd om het nog meer naar onze smaak te kunnen inrichten. Die verbouwing is nu zo goed als klaar.

Een tuin staat al heel lang op mijn verlanglijstje maar is er nog niet van gekomen. We hebben in deze fase van ons leven gekozen voor meer woonruimte. Een groot huis met tuin is in de buurt waar wij wonen is redelijk onbetaalbaar. Wie weet in de toekomst?

Wat mij ook nog heel leuk lijkt is om een bijzonder pand te kopen en die te verbouwen, bijvoorbeeld een oud schoolgebouwtje of een oude kerk.

 

Wil je nog meer zien van Esther en haar gezin? Neem dan zeker even een kijkje op haar Instagramaccount: @abudgetwayofliving of wil je nog meer binnenkijkers zien? Dat kan hier[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Misschien vind je dit ook leuk?

Laat een Reactie achter