Een romantisch bezoek aan Amsterdam

door Joandi Loes Tholen

Een paar weken geleden heb ik nog eens een driedaagse trip naar Amsterdam gemaakt met verloofdelief. Ik kom er best vaak voor mijn werk en af en toe als er familiefeestjes zijn. Maar dat zijn dan van die korte eendaagse flitsbezoekjes. Dus vond ik het hoog tijd voor nog eens een langer tripje naar de stad waar ik me naast mijn eigen huisje oprecht ten allen tijden thuis voel.

Misschien heel schandalig maar aan de volgende 4 plekjes had ik dus nog nooit een bezoekje gebracht en wat kan ik me voor mijn kop slaan. Want ze zijn ZOOOOOO leuk!

Verse Goodstore

Als je op hun site kijkt zeggen ze dat ze ene concept store, showroom en belevingsruimte zijn in hartje Amsterdam. En geloof mij, ik ben het daar helemaal mee eens. Ik bedoel kijk naar die ruimte, het is toch gewoonweg prachtig! In de winkel ligt de focus op duurzaamheid dit zie je dus ook heel goed in de brands en designers terug. Ik ben het er helemaal mee eens dat we bijzondere merken een stem moeten geven. En ik denk dat dit bij Verse, perfect lukt.

Pluk Amsterdam

I know, i know, nu gaan er een heleboel mensen zeggen: “Wat? Ben jij daar nog nooit geweest?” Maar wat veel belangrijker is, nu ben ik er wel geweest. Heb ook maar gelijk de halve shop leeggekocht want ja dan ben je er toch. Hahaha, en oh mijn god wat zijn de pannenkoekjes lekker! Voor de mensen die Pluk niet kennen, want ja die zijn er toch ook, Pluk is een hippe lunchplek/conceptstore. Ik denk niet dat ik nog veel meer moet uitleggen want zeggen de foto’s niet genoeg?

 

MINT Mini Mall

Een heel klein maar leuk winkeltje. Of zoals ze zelf zeggen een Mini Mall. Omdat het superdruk was in de winkel heb ik zelf geen foto’s kunnen maken. Omdat ik toch echt over Mint wilde vertellen heb ik een paar foto’s van hun website gehaald dus alle credits aan Mint. Dit hippe winkeltje is niet alleen fysiek aanwezig maar ze hebben ook nog eens een leuke webshop. Wat wil je nog meer toch?

Sukha Amsterdam

En hoe geweldig indrukwekkend is deze winkel? Je krijgt echt het gevoel alsof je in een witte bohemian hemel binnenstapt. De schommel die midden in de winkel hangt was voor ons gelijk een succes. Die willen wij ook in ons nieuwe huis. Zowiezo denk ik dat ik bij Sukha een kar vol ga vullen zodra ons nieuwe huis klaar is. Ik ben fan! Naast de schommel heb ik ook nog een prachtige poster meegenomen maarja what’s not to love?

Amsterdam, Sukha

 

Op mijn volgende toeristische tripje naar Amsterdam wil ik uiteraard weer een paar andere adresjes uitproberen. Hebben jullie tips wat er absoluut bij moet?

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook leuk?

19 Reacties

Manon 26 juni 2017 - 12:45

Ik kom ook regelmatig in amsterdam maar ben nooit bij pluk geweest ik ga het eens onthouden

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 16:00

Pluk is heerlijk, echt om je vingers bij af te likken.

Reply
Cassandra 26 juni 2017 - 13:34

Wat een prachtige zaak! Die houten tandenborstel is gaaf!

Reply
Maryke 26 juni 2017 - 15:50

Alle vier nog nooit geweest, maar voor mij is Amsterdam al weer een tijdje geleden helaas… leuke plekjes, mooie foto’s! Als ik weer eens ga zoek ik je blog weer op 😉

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 15:59

Zeker doen, laat me dan ook even weten of je het leuke zaakjes vond.

Reply
Maddy** 26 juni 2017 - 22:44

Allemaal nog nooit geweest, het is ook al een tijd geleden dat ik een bezoekje aan Amsterdam mocht brengen helaas. Het is mijn favoriete stad!!

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 15:58

Nou dan zeg ik: ga maar heel snel nog een dagje naar Amsterdam!

Reply
Liset 28 juni 2017 - 16:21

Over Pluk Amsterdam hoor ik zoveel leuke dingen! Vooral hun Instagramaccount is echt om je vingers bij af te likken. De volgende keer dat ik weer in Amsterdam ben, wil ik daar eens ga lunchen.

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 15:58

Ja en dan heb je hun kaart nog niet gezien. Keuzestress gegarandeerd, haha.

Reply
Michelle Dutoit 28 juni 2017 - 18:49

Pluk heb ik al eens een bezoekje gebracht. En dat vond ik heel leuk. Van de andere hotspots had ik nog niet gehoord. Die voeg ik zeker toe aan mijn to do lijstje!

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 15:58

Ik ben benieuwd wat je ervan vind.

Reply
Astrid 30 juni 2017 - 10:53

Wat een toffe plekjes! Van PLUK had ik al eens gehoord, de rest niet. Ga binnenkort maar eens langs, als ik in de buurt ben

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 15:57

Zeker doen! Het is het waard 🙂

Reply
Diana 3 juli 2017 - 15:11

Wat een leuke adresjes. Zeker een bezoekje waard. Ik vind Stach een erg leuk zaakje waar je ook nog is lekker kunt eten.

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 15:57

Oh die ken ik helemaal niet! Die moet ik volgende keer opzoeken dan.

Reply
Blog & Beauty 5 juli 2017 - 14:55

Wat een prachtige plekjes laat je zien in dit artikel, dat is nog eens een hele andere kant van Amsterdam dan je normaal gesproken ziet. Ik hou van dit soort tentjes. Vooral de Mint Mini Mall en PLUK lijkt me erg leuk. Mocht ik een keer weer in Amsterdam zijn, dan zal ik dit zeker onthouden.

Reply
Joandi Loes Tholen 1 augustus 2017 - 15:54

Ja ik hou niet zo van die algemene bekende plekjes, dan is dit toch is een keertje leuker om te lezen he!

Reply
jonna@burgertrutjes 4 augustus 2017 - 09:08

Wow, allereerst dikke props voor de prachtige foto’s! En ik moet eerlijk bekennen dat ik deze spots ook nog niet eerder heb bezocht. Ondanks dat ik in Amsterdam werk…. Ga het onthouden!

Reply
Joandi Loes Tholen 7 september 2017 - 15:05

Oh moet je zeker doen! Zeker als je het werkt dan ben je er al vlakbij. Dankjewel voor het compliment trouwens.

Reply

Laat een Reactie achter