Underlayment in huis

Archief

Categorie:

Mijn zus, Susanne, gaf jullie pas een kijkje in haar huis om te laten zien dat een kinderhoekjeΒ niet alleen leuk maar ook mooi kan zijn. Maar wist je dat underlayment in huis ook erg leuk kan zijn? Ik vertel jullie er vandaag alles over.

Underlayment is een soort sterke multiplex. De platen worden vaak gebruikt als vloeren, daken en wanden. Meestal wordt het een basis die dan nog verder afgewerkt moet worden. Maar wat zo ontzettend leuk is aan deze mooie platen, is dat je het ook heel goed kunt gebruiken voor het maken van meubels!

Mijn vriend en ik waren al een tijdje op zoek naar een leuk en origineel tv meubel. We konden niets vinden wat bij ons paste. Totdat we weer een keer aan het brainstormen waren en op het geniale idee kwamen: waarom maken we zelf geen meubel van underlayment?

 

We gingen aan de slag en na een paar dagen stond onze kast. Wat was ik blij met het resultaat! Als je dan eindelijk een idee en plaatje helemaal in je hoofd hebt, dan wil je het ook zo snel mogelijk in real life zien! Zo werkt het bij mij in ieder geval en dat is vast heel herkenbaar voor velen onder ons. Ik had nog een paar oude riemen liggen en die hebben we gebruikt voor de handgreepjes. Dus echt een volledig DIY tv-meubel. En dat vind ik zo leuk, je eigen ontwerp maken en je hebt iets unieks!

We hadden na de tv kast de smaak te pakken met het underlayment, dus besloten we ook een wandkast te maken. Vier zwevende planken van muur tot muur. Echt een eyecather in ons huis! Wat ik ook zo leuk vind aan deze kast is dat je er veel op kwijt kunt. Regelmatig switchen met accessoires vind ik erg leuk om te doen en zo zien de planken er steeds weer anders uit.

 

Een nieuwe keuken? Welnee! Gewoon ook met underlayment! Met dit project zijn we nog steeds bezig. De keukenkastjes zijn klaar, nu nog de tegels verven en nog wat leren handgreepjes eraan. Een paar kastjes hebben al greepjes aangezien we ook hier weer de oude riemen voor hebben gebruikt. Helaas zijn die riemen helemaal opgebruikt en moet ik nu weer op zoek naar nieuwe. Dat vind ik toch best grappig. Elke keer als ik naar de greepjes kijk, denk ik aan Amsterdam waar ik de riemen tien jaar geleden heb gekocht!

Willen jullie zien of ik binnenkort nog meer DIY’s met underlayment maak? Volg ons dan op Instagram (@casa_mi_su), dan blijf je zeker op de hoogte van het laatste underlayment-nieuws.

Hopelijk tot snel!

Liefs, Miranda

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Liefs, Joandi Loes

Delen via

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Jessie schreef:

  Briljant. Ik zat ook al te denken aan nieuwe deurtjes voor m’n keukenkastjes ipv een hele nieuwe keuken. Maar kan het geen kwaad als het hout nat wordt? Of hebben jullie het eerst bewerkt?

  • Miranda schreef:

   Hey Jessie! Wij hebben het bewerkt met beits. Maar alsnog wel oppassen met water etc. Maar dit is inderdaad een leuke en goedkope manier om je keuken op te pimpen ipv een hele nieuwe keuken πŸ™‚ Succes ermee! Liefs Miranda

 2. Merel schreef:

  Ik had eerlijk gezegd nog nooit gehoord van underlayment, maar vind het er mooi uit zien. Zeker in de combinatie met het groen van een plant o.i.d. Tof!

 3. nicole schreef:

  Het heeft wel een natuurlijke uitstraling moet ik zeggen. Leuk bedacht om het zo toe te passen.

 4. MamaPlaneet schreef:

  Dat kende ik niet, underlayment. Wat een goed idee. Ik vond tegels verven en keukenkastjes beplakken al een pain in the but. Succes! Heel benieuwd naar het eindresultaat πŸ™‚

 5. Blog &Beauty schreef:

  Wat een leuk idee zeg en wat veelzijdig in gebruik. Ik heb net mijn deurtjes geverfd maar dit idee onthoud ik zeker.

  • Miranda schreef:

   Verven is ook leuk inderdaad! Ja wie weet als je je keuken weer wilt oppimpen is underlayment echt ideaal! Ook omdat je het kunt verven. Gaan we misschien in de toekomst ook nog wel doen, haha!

 6. Tessa schreef:

  Wat een mooie stoere en natuurlijke look! Ik hou daar wel van.

 7. Chantal schreef:

  Dat tv meubel is echt heel gaaf!! Ik had hier nog nooit eerder over gehoord.

 8. Super gaaf hoor dat tv meubel. Ik zou zoiets ook wel willen maken, maar qua klussen ben ik helaas niet zo handig:(

 9. Emma schreef:

  Wat een gaaf huis zeg! Echt helemaal mijn style.

 10. maargy schreef:

  Super idee zeg ! En het ziet er echt gaaf uit. Dit idee onthou ik dus wel even, ik wist niet dat dit soort planken geschikt waren om meubels te maken. Met wat hebben jullie het bewerkt eigenlijk?

 11. Sherry schreef:

  Wat ziet dat er prachtig uit. Ik ben erg benieuwd naar nog meer diy’s

 12. Kevin schreef:

  Ik kende dit nog niet, maar het is een super mooi resultaat! Je kan ze neem ik aan ook verven toch? Want deze kleur past niet in echt in mijn interieur haha

 13. Kevin schreef:

  Ik kende dit nog niet, maar het is een super mooi resultaat! Je kan ze neem ik aan ook verven toch? Want deze kleur past niet in echt in mijn interieur haha πŸ˜‰

 14. Miss K schreef:

  O wow . kennen deed ik het nog niet maar het ziet er wel super leuk uit! Gezellig met de juiste decoratie.

 15. Judith schreef:

  Wat leuk gedaan, goede tip voor mijn nieuwe huis

 16. Dafne schreef:

  Wat een mooi resultaat. Moet je het materiaal ook nog behandelen? Ik kan met voorstellen dat het als keukenkastje wel veel te verduren heeft met water en mogelijke vlekken.

 17. Carlijn schreef:

  Wat ziet dat er gaaf uit zeg! Ik heb mij nooit gerealiseerd dat er zoveel mogelijkheden zijn om met underlayment zoveel leuke dingen te maken! Heel tof! Ik vind vooral de wandkast heel gaaf. Ziet er strak uit, je kunt er veel op kwijt Γ©n het is ook nog eens budgetvriendelijk! Ideetje voor mijn kamer (waar ik nog heeeel veel boeken op stapels heb liggen)!

  • Miranda schreef:

   Wat leuk om te horen! πŸ™‚ ja dat is het zeker en af en toe veranderen is ook erg leuk om te doen. Dan ziet de wandkast er steeds weer anders uit. Ja kunt er inderdaad zoveel mee! Super leuk en mooi materiaal. Succes ermee! πŸ™‚

Social Media

Copyright 2021 HMLRK

algemene voorwaarden