Underlayment in huis

door Susanne & Miranda Kemp

Mijn zus, Susanne, gaf jullie pas een kijkje in haar huis om te laten zien dat een kinderhoekje niet alleen leuk maar ook mooi kan zijn. Maar wist je dat underlayment in huis ook erg leuk kan zijn? Ik vertel jullie er vandaag alles over.

Underlayment is een soort sterke multiplex. De platen worden vaak gebruikt als vloeren, daken en wanden. Meestal wordt het een basis die dan nog verder afgewerkt moet worden. Maar wat zo ontzettend leuk is aan deze mooie platen, is dat je het ook heel goed kunt gebruiken voor het maken van meubels!

Mijn vriend en ik waren al een tijdje op zoek naar een leuk en origineel tv meubel. We konden niets vinden wat bij ons paste. Totdat we weer een keer aan het brainstormen waren en op het geniale idee kwamen: waarom maken we zelf geen meubel van underlayment?

 

We gingen aan de slag en na een paar dagen stond onze kast. Wat was ik blij met het resultaat! Als je dan eindelijk een idee en plaatje helemaal in je hoofd hebt, dan wil je het ook zo snel mogelijk in real life zien! Zo werkt het bij mij in ieder geval en dat is vast heel herkenbaar voor velen onder ons. Ik had nog een paar oude riemen liggen en die hebben we gebruikt voor de handgreepjes. Dus echt een volledig DIY tv-meubel. En dat vind ik zo leuk, je eigen ontwerp maken en je hebt iets unieks!

We hadden na de tv kast de smaak te pakken met het underlayment, dus besloten we ook een wandkast te maken. Vier zwevende planken van muur tot muur. Echt een eyecather in ons huis! Wat ik ook zo leuk vind aan deze kast is dat je er veel op kwijt kunt. Regelmatig switchen met accessoires vind ik erg leuk om te doen en zo zien de planken er steeds weer anders uit.

 

Een nieuwe keuken? Welnee! Gewoon ook met underlayment! Met dit project zijn we nog steeds bezig. De keukenkastjes zijn klaar, nu nog de tegels verven en nog wat leren handgreepjes eraan. Een paar kastjes hebben al greepjes aangezien we ook hier weer de oude riemen voor hebben gebruikt. Helaas zijn die riemen helemaal opgebruikt en moet ik nu weer op zoek naar nieuwe. Dat vind ik toch best grappig. Elke keer als ik naar de greepjes kijk, denk ik aan Amsterdam waar ik de riemen tien jaar geleden heb gekocht!

Willen jullie zien of ik binnenkort nog meer DIY’s met underlayment maak? Volg ons dan op Instagram (@casa_mi_su), dan blijf je zeker op de hoogte van het laatste underlayment-nieuws.

Hopelijk tot snel!

Liefs, Miranda

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook leuk?

35 Reacties

Jessie 7 september 2017 - 14:47

Briljant. Ik zat ook al te denken aan nieuwe deurtjes voor m’n keukenkastjes ipv een hele nieuwe keuken. Maar kan het geen kwaad als het hout nat wordt? Of hebben jullie het eerst bewerkt?

Reply
Miranda 27 september 2017 - 21:01

Hey Jessie! Wij hebben het bewerkt met beits. Maar alsnog wel oppassen met water etc. Maar dit is inderdaad een leuke en goedkope manier om je keuken op te pimpen ipv een hele nieuwe keuken 🙂 Succes ermee! Liefs Miranda

Reply
Merel 7 september 2017 - 15:16

Ik had eerlijk gezegd nog nooit gehoord van underlayment, maar vind het er mooi uit zien. Zeker in de combinatie met het groen van een plant o.i.d. Tof!

Reply
Miranda 27 september 2017 - 21:04

Ja gaaf he! Inderdaad heel mooi met groen en wit in het interieur. Geeft een hele natuurlijke sfeer!

Reply
nicole 7 september 2017 - 16:23

Het heeft wel een natuurlijke uitstraling moet ik zeggen. Leuk bedacht om het zo toe te passen.

Reply
Miranda 27 september 2017 - 21:05

Ja he! Dank je wel! Ja je kunt zoveel met dit houtsoort 🙂

Reply
MamaPlaneet 7 september 2017 - 16:32

Dat kende ik niet, underlayment. Wat een goed idee. Ik vond tegels verven en keukenkastjes beplakken al een pain in the but. Succes! Heel benieuwd naar het eindresultaat 🙂

Reply
Miranda 27 september 2017 - 21:11

Haha! Ja gelukkig vindt mijn vriend het niet erg om dit allemaal te maken en te verven. Bedankt!

Reply
Blog &Beauty 7 september 2017 - 16:49

Wat een leuk idee zeg en wat veelzijdig in gebruik. Ik heb net mijn deurtjes geverfd maar dit idee onthoud ik zeker.

Reply
Miranda 27 september 2017 - 21:18

Verven is ook leuk inderdaad! Ja wie weet als je je keuken weer wilt oppimpen is underlayment echt ideaal! Ook omdat je het kunt verven. Gaan we misschien in de toekomst ook nog wel doen, haha!

Reply
Tessa 7 september 2017 - 18:00

Wat een mooie stoere en natuurlijke look! Ik hou daar wel van.

Reply
Miranda 27 september 2017 - 21:20

Dank je wel! 🙂

Reply
Chantal 7 september 2017 - 20:02

Dat tv meubel is echt heel gaaf!! Ik had hier nog nooit eerder over gehoord.

Reply
Miranda 27 september 2017 - 21:22

Dank je wel! 🙂 Ja echt heel blij mee en ook super handig met veel opbergruimte.

Reply
Mariëlle | Me-licious 8 september 2017 - 10:45

Super gaaf hoor dat tv meubel. Ik zou zoiets ook wel willen maken, maar qua klussen ben ik helaas niet zo handig:(

Reply
Miranda 27 september 2017 - 21:25

Thnx! 🙂 Misschien laten maken? Want het hout is niet super duur, dus misschien is dat een optie?

Reply
Emma 8 september 2017 - 10:59

Wat een gaaf huis zeg! Echt helemaal mijn style.

Reply
Miranda 27 september 2017 - 21:25

Aah super lief, dank je wel! 🙂

Reply
maargy 8 september 2017 - 12:19

Super idee zeg ! En het ziet er echt gaaf uit. Dit idee onthou ik dus wel even, ik wist niet dat dit soort planken geschikt waren om meubels te maken. Met wat hebben jullie het bewerkt eigenlijk?

Reply
Miranda 27 september 2017 - 21:29

Dank je wel! 🙂 Jaa leuk he! Je kunt er zoveel leuke meubels etc van maken! Wij hebben het bewerkt met beits.

Reply
Sherry 8 september 2017 - 13:50

Wat ziet dat er prachtig uit. Ik ben erg benieuwd naar nog meer diy’s

Reply
Miranda 27 september 2017 - 21:33

Dank je wel! Ja dat komt er zeker nog aan. 🙂

Reply
Kevin 8 september 2017 - 15:35

Ik kende dit nog niet, maar het is een super mooi resultaat! Je kan ze neem ik aan ook verven toch? Want deze kleur past niet in echt in mijn interieur haha

Reply
Miranda 27 september 2017 - 21:37

Dank je wel! 🙂 Ja kunt het gewoon verven, dus dat is zeker ideaal als dit niet past in je interieur, haha!

Reply
Kevin 8 september 2017 - 15:36

Ik kende dit nog niet, maar het is een super mooi resultaat! Je kan ze neem ik aan ook verven toch? Want deze kleur past niet in echt in mijn interieur haha 😉

Reply
Miss K 8 september 2017 - 17:40

O wow . kennen deed ik het nog niet maar het ziet er wel super leuk uit! Gezellig met de juiste decoratie.

Reply
Miranda 27 september 2017 - 21:40

Thnx!! 🙂 Je kunt zoveel leuke meubels maken van underlayment. Heel leuk!

Reply
Moonlight Travel 8 september 2017 - 23:57

Leuk gedaan!

Reply
Miranda 27 september 2017 - 21:43

Dank je wel! 🙂

Reply
Judith 9 september 2017 - 09:42

Wat leuk gedaan, goede tip voor mijn nieuwe huis

Reply
Miranda 27 september 2017 - 21:45

Leuk om te horen! 🙂 Succes ermee.

Reply
Dafne 9 september 2017 - 12:46

Wat een mooi resultaat. Moet je het materiaal ook nog behandelen? Ik kan met voorstellen dat het als keukenkastje wel veel te verduren heeft met water en mogelijke vlekken.

Reply
Miranda 27 september 2017 - 21:47

Thnx! Ja je kunt het behandelen met beits. Valt tot nu toe reuze mee met vlekken etc…gelukkig! 🙂

Reply
Carlijn 10 september 2017 - 16:31

Wat ziet dat er gaaf uit zeg! Ik heb mij nooit gerealiseerd dat er zoveel mogelijkheden zijn om met underlayment zoveel leuke dingen te maken! Heel tof! Ik vind vooral de wandkast heel gaaf. Ziet er strak uit, je kunt er veel op kwijt én het is ook nog eens budgetvriendelijk! Ideetje voor mijn kamer (waar ik nog heeeel veel boeken op stapels heb liggen)!

Reply
Miranda 27 september 2017 - 21:50

Wat leuk om te horen! 🙂 ja dat is het zeker en af en toe veranderen is ook erg leuk om te doen. Dan ziet de wandkast er steeds weer anders uit. Ja kunt er inderdaad zoveel mee! Super leuk en mooi materiaal. Succes ermee! 🙂

Reply

Laat een Reactie achter