Het vragenuurtje met Charlotte van SPOT

door Joandi Loes Tholen

In onze maandelijkse rubriek het vragenuurtje gaan we steeds op zoek naar mensen met een inspirerend profiel en die stellen we een paar leuke vragen. Deze maand was Charlotte van SPOT aan de beurt.

Zou je wat over jezelf kunnen vertellen?

Ik ben Charlotte van ’t Wout. Nadat ik zes jaar lang als financieel journalist heb gewerkt voor voornamelijk NRC Handelsblad, ben ik sinds dit jaar begonnen als carriere coach voor vrouwen die een onderneming willen starten. Daarnaast ben ik een eigen onderneming gestart: SPOT. Dat zijn inspirerende vergaderruimtes in het centrum van Amsterdam. De eerste vestiging opende ik in mei 2017, de tweede in juli, en de derde vestiging komt er waarschijnlijk zometeen in de herfst aan. Mensen huren dan voor een dag mijn vergaderruimte zodat ze een mooie locatie hebben om een workshop of training in te volgen. 

Hoe ben je op het idee gekomen van SPOT?

Ik heb net anderhalf jaar rondgereisd: van Bali en Japan tot San Francisco en Dubai. Ik heb gewoon vliegtickets gekocht naar de gaafste steden van de wereld: ik wilde weten hoe mijn leven er dan uit zou zien als ik daar zou wonen. Als je zoveel reist, wordt nog eens extra duidelijk hoe belangrijk het is om je ergens ‘thuis’ te voelen: en een huis of appartement draagt daar zoveel aan bij. In san Francisco merkte ik de trend op dat mensen steeds vaker in woonhuizen wilden vergaderen, lekker hangend op de bank. En toen ik na al het reizen terugkwam in Nederland, bedacht ik: ik wil dat fijne ‘thuisgevoel’ bieden aan mensen. Ik heb toen nagedacht over het slimste verdienmodel, en kwam met het idee van een vergaderruimte die tegelijkertijd mijn eigen huis zou zijn. En zo begon ik SPOT.

Waarom de naam SPOT?

Het is een internationale naam: de meeste van mijn klanten zijn Engelstalig. Maar ook in het Nederlands klinkt het lekker vlot. 

Wie is jouw grootste rolmodel?

Ik hou van business babes: Marie Forleo vind ik te gek. Oprah Winfrey ook. 

Wat vind je momenteel het leukste aan SPOT?

Ik vind het heerlijk om mensen zich thuis te zien voelen in mijn huis. Als ik zie dat ze hun schoenen uitschoppen en opgekruld in de bank gaan hangen, weet ik: dit is geslaagd.

Waar heb je de inspiratie vandaan gehaald voor het interieur van SPOT?

Een van mijn ex-vriendjes (in San Francisco) is interieur designer. In de maanden dat we samen waren heb ik veel van hem geleerd: niet teveel kleuren bij elkaar stoppen, houdt veel rustig en wit, en werk met natuurlijke materialen. En ik houd heel erg van planten: ik heb er meer dan 60 in mijn huis. 

Hoelang heeft het geduurd om SPOT te creëren?

Van het moment dat ik de sleutel kreeg tot het moment dat het ingericht en klaar was voor verhuur: twee weken. En de site, de visitekaartjes en de hele businesskant had ik daarvoor al op orde gemaakt. Ik hou erg van ‘even lekker doorpakken’. Zodra ik een nieuw businessidee heb is meestal de volgende dag al een site in de lucht. Zo kom je er namelijk het snelste achter wat wel of niet werkt. Dat leer ik ook aan de vrouwen die ik coach: liever iets gewoon doen, dan maanden erover nadenken en piekeren.

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Dan woon ik half in Bali, half in New York, en half in Amsterdam. 

Waar kunnen we meer van SPOT zien?

Je kunt SPOT volgen op Instagram @spot_amsterdam en kijken op de website.

 

Zodra ik ervan hoorde was ik verkocht! Laat hieronder zeker even weten wat jullie vinden van het SPOT-concept. Ook als je nog leuke mensen weet die we moeten interviewen mag je dat zeker in de reacties of via een mailtje laten weten. 🙂 

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook leuk?

34 Reacties

Minke 20 september 2017 - 07:01

Wat een gaaf idee. Veel beter dan het pannenkoekenhuis waar wij wel eens agdelingsvergadering hadden.

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:26

Haha nou ik zou zeggen, hup hup hup, boek een vergadering hier!

Reply
nicole 20 september 2017 - 07:23

Ik vind het een leuk idee zeg, dat Spot. Vergaderen of werken in een huiselijke omgeving lijkt me fijn!

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:29

Ja ik vind het ook een erg fijn idee!

Reply
Sophia 20 september 2017 - 07:43

Wauw cool! Zalige reizen heeft zij achter de rug! & SPOT klinkt als een super leuk concept!

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:28

Ja absoluut!

Reply
Madelon 20 september 2017 - 08:41

Wat een goede naam zeg SPOT, inderdaad lekker internationaal. Heel veel succes! Ik hoop dat je stelling over 5 jaar zo mag zijn dat je inderdaad op zo’n mooi plekje woont

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:28

Ik duim voor haar mee!

Reply
Rosita 20 september 2017 - 09:05

Wat een mooie ruimtes! Leuk om te lezen ook! Wat lekker dat je zo hebt kunnen rondreizen. Ik wens je heel veel succes!

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:28

Ja die reizen dat is iets wat ik ook nog graag zou doen.

Reply
Manon 20 september 2017 - 12:50

Ik vind het een heel leuk, mooi en uniek idee. Ik hou ook wel van dat huiselijke

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:27

Ja dat is echt hetgeen wat volgens mij het succesverhaal ervan maakt.

Reply
priscilla 20 september 2017 - 19:08

Oh wat prachtig ingericht zeg! Hier hou ik wel van. Gaaf en uniek idee.

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:27

Prachtig he?

Reply
Linda 20 september 2017 - 21:22

Ik vind het een topidee en het ziet ee prachtig uit! Wil het zeker een keer in real life zien!

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:26

Ja en het is vlakbij dus ooit zeker een keertje doen!

Reply
Fleur 21 september 2017 - 07:15

Goed idee! Ik denk dat er veel vraag naar zal zijn! Ik ga het onthouden

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:25

Moet je zeker doen!

Reply
nicole 21 september 2017 - 18:11

Ik vind het altijd weer knap als iemand zoiets kan verzinnen, en er nog een succes van weet te maken ook. Complimenten!

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:25

Ja het is zowiezo het een gat in de markt!

Reply
Janet 21 september 2017 - 20:12

Wat een tof concept maar vooral een toffe foto’s! Heel gaaf en veel succes.

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:24

Ja he?

Reply
Felice 21 september 2017 - 21:46

wat een prachtige ruimten! huiselijk en strak tegelijk, insprirerend !

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:24

Ja ik vind het ook een fantastisch idee!

Reply
Marla 22 september 2017 - 08:17

Van die inrichting foto’s kan ik nog wel wat leen. Heel goed idee ook. Ik wil in de toekomst een praktijk gezinnen. Het zou ideaal zijn om zo’n ruimte te kunnen huren voor sessies.

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:23

Ja dan moet je deze zeker in het achterhoofd houden!

Reply
Elles 22 september 2017 - 09:32

Ahh zon tof en leuk idee! T ziet er allemaal super leuk uit, daar wil ik wel in vergaderen!
Liefs,
Elles

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:23

Ja ik zou er ook zo een vergadering plannen!

Reply
Layla 22 september 2017 - 10:15

Wat een mooie inrichting! En wat een mooie meid is ze

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:23

Ja he! Echt een leuke meid.

Reply
Willem Meester 23 september 2017 - 15:01

Gave mensen , gave spot! Ziet er echt enorm tof uit.

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:22

Vind ik ook!

Reply
Kimberley 26 september 2017 - 09:53

Super idee en ziet er nog eens leuk en fijn uit ook.

Reply
Joandi Loes Tholen 27 september 2017 - 21:18

Ja ik vind het ook een super combinatie!

Reply

Laat een Reactie achter