Het vragenuurtje met designer Sanne van Made by Mae

door Linda Hummel

Voor de 5e editie van deze rubriek, mocht ik Sanne van Made by Mae interviewen. Ik ben ooit met haar in contact gekomen via Instagram en volg haar sindsdien erg graag. Ze weet me telkens weer te verrassen met leuke nieuwe designs. Zo schreef ik in een eerder blog al eens over haar grappige Jurrasic Park-poster, maar ook haar family posters die je kunt laten customizen naar jouw eigen gezinssamenstelling, vind ik een gouden vondst. Ik ben dan ook reuze benieuwd waar Sanne haar inspiratie vandaan haalt! Lees je mee?

Zou je ter inleiding iets over jezelf willen vertellen?

Hoi! Ik ben dus Sanne, eigenaresse van Made by Mae. 27 jaar jong (daar moet ik dus altijd even over nadenken) en sinds kort woonachtig in Noord Brabant (Brabant de geaksteeeee). Toen mijn dochter Mae (ze heet eigenlijk Isa-Mae, maar dat weet volgens mij bijna niemand inclusief zijzelf) geboren werd vorig jaar augustus heb ik besloten de boel om te gooien en ben ik een webshop begonnen! Ik ben echt een gevoelsmens, waardoor behoorlijk impulsief. Een controlfreak en een perfectionist al noem ik mezelf liever een optimalist. I talk sarcasm en probeer mezelf vooral niet al te serieus te nemen. OJA en ik houd van eten.

Wat heeft jou geïnspireerd om een eigen bedrijf te beginnen?

Dat is heel simpel: mijn dochter Mae! Ik had mezelf voorgenomen er alles aan te doen om Mae elke dag te zien opgroeien, zonder daar iets aan te hoeven missen! NAILED IT!

Wat is je het meest meegevallen en het meest tegengevallen bij het runnen van een eigen bedrijf?

Meevallertje: Ik had nooit verwacht, maar wel stiekem gedroomd en gehoopt, dat Made by Mae vanaf de eerste maand winstgevend zou zijn!

Tegenvallertje: Daarentegen had ik ook niet verwacht dat er zo veel tijd zou gaan zitten in het bijhouden van alle social media kanalen. Dit is echt een full-time job.

Waaruit haal jij je inspiratie voor nieuwe designs en producten?

De meeste ideeën komen op de meest gekke momenten naar boven. Meestal als ik in bed lig en dus niet direct het idee kan uitwerken. Behoorlijk frustrerend! Verder probeer ik heel erg na te denken over wat ik zelf graag zou willen hebben, of graag aan iemand cadeau zou willen geven. Kortom: Als ik inspiratie zoek, vind ik het niet. Inspiratie komt op de momenten dat ik het juist niet verwacht.

Op welk van je producten ben je het meest trots?

De family poster en de dictionary poster zijn toch wel echt de blijvende bestsellers!

Hoe combineer je het moederschap met je webshop?

Niet … haha! Jawel, het is wel te doen hoor. Maar daarvoor moet je er wel goed mee kunnen omgaan dat je géén planning hebt en dat je moet werken op vreemde tijdstippen en momenten. Ik doe vooral mijn best om mezelf niet vast te klampen aan een vaste planning, want dan wordt je elke dag teleurgesteld! Ik moet vooral in mijn achterhoofd houden hoe dankbaar ik ben om elke dag van Mae te kunnen genieten. Dan valt de rest eigenlijk ook op zijn plek!

Wat is jouw droom voor de toekomst?

Dat ik vol trots terug kan kijken naar wat ik bereikt heb met Made by Mae en elk moment dat ik heb mogen genieten van Mae (en anderen). En gewoon gelukkig zijn!

Waar kunnen we meer van jouw werk zien?

Op www.madebymae.nl. En in de webshops: OUaPC, Rrebels, Love the kids, Mi-Toetie, Label 27, Storm en Loet, 4babyenkids, Cute-Rebel, Little Lo, By Suus. En verder in de conceptstores: Chloe en Demi, Trendjetter, Villa 8, Items, Rumah & Whauw

Vind jij het vragenuurtje ook zo een leuke rubriek? Lees dan zeker ook de 4 voorgaande stukjes. Indien je nog suggesties hebt voor mensen die ik absoluut moet interviewen, laat het dan even in de comments weten.

 

Liefs, Linda

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook leuk?

34 Reacties

Marijke 23 augustus 2017 - 11:06

Oh die posters heb ik wel eens gezien. En die zijn inderdaad heel leuk. Leuk om nu te weten waar en vooral bij wie ze dus vandaan komen

Reply
Linda 23 augustus 2017 - 12:33

Wat leuk om te horen! Ik heb zelf een special dates poster bij haar laten maken. Echt een aanrader!

Reply
nicole 23 augustus 2017 - 11:35

Wat fijn en bijzonder dat het al binnen een maand winstgevend was. Dat geeft moed om door te gaan.

Reply
Linda 23 augustus 2017 - 12:34

Ja dat vond ik ook heel bijzonder! Maar niet zo gek ook, met zulke leuke items!

Reply
Chantal 23 augustus 2017 - 12:20

Wat een ontzettend leuke vrouw! Ik ga zeker even op jaar site kijken.

Reply
Linda 23 augustus 2017 - 12:34

Leuk om te horen! Zeker doen, echt toffe items!

Reply
MC Kleuver 23 augustus 2017 - 19:18

Je kan zeker vol trots terugkijken! Het is mooi om te zien hoe je je inzet voor je bedrijf.

Reply
Linda 10 oktober 2017 - 08:50

Helemaal eens!

Reply
Maargy 24 augustus 2017 - 00:54

Hele leuke rubriek! Hele leuke posters , ik kende ze nog niet!

Reply
Linda 10 oktober 2017 - 08:50

Leuk om je kennis te laten maken met Madebymae!

Reply
Sandra 24 augustus 2017 - 11:00

Leuk om te lezen wat de achtergrond is. En wat een schattig kindje!

Reply
Linda 10 oktober 2017 - 08:51

Echt he, zo’n Cutie!

Reply
MamaPlaneet 24 augustus 2017 - 16:49

Vanaf de eerste maand winst is zeker niet slecht. Zelf heb ik ook al jaren een eigen bedrijf en hier was het vanaf maand 4.

Reply
Linda 10 oktober 2017 - 08:51

Ook een supergoede score toch!

Reply
Merel 24 augustus 2017 - 20:17

Knap hoor, gelijk al winst. Ken de posters inderdaad ook wel, maar leuk om te zien wie erachter zit. Inspirerend als je moederschap en ondernemerschap zo weet te combineren!

Reply
Linda 10 oktober 2017 - 08:52

Ja, daar heb ik ook onwijs respect voor!

Reply
sabine 28 augustus 2017 - 14:26

Wat gaaf zeg, ik zou ook graag mijn eigen (winstgevende) bedrijf willen. Dat is super fijn met een kleintje (onze zoon).

Reply
Linda 10 oktober 2017 - 08:52

Zeker weten! Hoop voor je dat het er ooit van komt!

Reply
Silkeblogs 7 oktober 2017 - 16:55

Heel leuk om te lezen! Ik ga Made By Mae zeker eens checken!

Reply
Linda 10 oktober 2017 - 17:50

Leuk om te horen!

Reply
Els 7 oktober 2017 - 16:59

Daa
r zitten wel leuek items bij
zelf ben ik nu bezig met fertiliteit, maar wel, eens een kind, zeker ook thuis werken… die combinatie spreekt me wel aan. Bedénakt dus!

Reply
Linda 10 oktober 2017 - 17:51

Heel veel succes Els! Hoop dat je droom uitkomt!

Reply
Lien 7 oktober 2017 - 17:38

Wauw! Tof zeg! Wat fijn dat je dit zelf hebt kunnen oprichten! Chapeau hoor!

Reply
Linda 10 oktober 2017 - 17:51

Het is echt een topper!

Reply
Debbythechocoholic 7 oktober 2017 - 18:03

Wat mooi dat ze haar dochtertje betrekt in haar bedrijfje. Op basis van haar antwoorden merk ik dat ze echt gepassioneerd is, dat siert haar!

Reply
Linda 10 oktober 2017 - 17:52

Ja dat is echt te voelen he! Mooi om te merken!

Reply
Martiena 7 oktober 2017 - 18:10

Heel tof! Wat goed om al zoveel succes te hebben in korte tijd!

Reply
Linda 10 oktober 2017 - 17:52

Snel he! Echt tof!

Reply
Renata 7 oktober 2017 - 22:19

Das een hele prestatie in zo een korte tijd – mooi gedaan 🙂

Reply
Linda 10 oktober 2017 - 17:53

Knap he! Echt een prestatie.

Reply
nicole 8 oktober 2017 - 09:11

Het grootste nadeel aan een eigen bedrijf vind ik die verschrikkelijke geldzaken! En dat je je administratie moet bijhouden. Leuk interview!

Reply
Linda 10 oktober 2017 - 17:53

Bedankt voor het compliment! Ik heb zelf aan een hekel aan administratie doen en ik heb niet eens een bedrijf Haha!

Reply
esther 8 oktober 2017 - 15:20

Inspirerend verhaal en mooi dat het zo goed gaat!

Reply
Linda 10 oktober 2017 - 17:54

Ik vond het ook inspirerend!

Reply

Laat een Reactie achter