Het vragenuurtje met Ellen van Knap Goed

door Joandi Loes Tholen

Voor deze nieuwe rubriek op de blog zullen we elke maand een vragenuurtje plaatsen met een inspirerend persoon. Van inspirerende designer tot getalenteerde fotograaf of stylist met een unieke touch, … We starten deze nieuwe rubriek met Ellen, de eigenaresse van de leuke webwinkel Knap Goed.

Zou je wat over jezelf kunnen vertellen?

Ik ben Ellen en ik ben gek op interieur en wonen. Net als de meeste mensen heb ook ik graag een mooi en hip interieur, daarom verander ik deze regelmatig. Toen ik twee jaar geleden net samenwoonde en voor de zoveelste keer de inrichting van onze woonkamer veranderde, realiseerde ik me dat we toch best wel veel weggooien tijdens dit o zo leuke klusje. “Dat moet anders kunnen”, besloot ik. Dus startte ik een zoektocht naar duurzame woonartikelen. Vintage vind ik tof, dus dat was een kwestie van veel schatzoeken. Maar nieuwe duurzame producten vinden, dat was en is nog steeds een flinke uitdaging. Veel winkels prijzen hun product namelijk als duurzaam aan, maar alleen omdat het lang mee kan gaan en niet omdat de producten het milieu niet beschadigen. Met Knap Goed doe ik mijn best om te laten zien dat ‘hip’ wonen ook op een duurzame manier kan. Knap Goed heeft niet alleen hele toffe vintage items, maar verkoopt ook mooie nieuwe duurzame producten.

Hoe ben je gekomen tot waar je nu bent?

Dat ik van mijn passie mijn vak heb kunnen maken, heeft er denk ik mee te maken dat ik alles met heel veel plezier doe en dat ook uitstraal. Maar ik denk ook dat het komt doordat ik me met Knap Goed onderscheid van anderen door alles mooi in te pakken, een persoonlijk kaartje bij iedere bestelling te doen en ieder product een eigen verhaal heeft; van de meeste artikelen is er maar één of een paar.

Wie is jouw grootste rolmodel?

Oei, da’s een lastige. Een echt rolmodel heb eigenlijk ik niet. Ik bewonder over het algemeen de mensen en bedrijven die zich inzetten voor het behoud van het milieu. De natuur is prachtig, laten we dat vooral zo houden.

Wat is momenteel het leukste item in jouw shop?

Persoonlijk ben ik momenteel helemaal weg van onze ‘nieuwe’ vintage prullenbakken uit India. Deze zijn afkomstig uit de havens van Mumbai en hebben nog de originele kleuren en teksten. De prullenbakken worden door een fairtrade organisatie naar Nederland gebracht. Dat maakt het nog mooier.

Waar haal jij inspiratie op?

De meeste inspiratie haal ik uit Instagram en Pinterest. Daar wordt zoveel mooist op gepost dat ik meestal gelijk weer vol nieuwe energie en ideeën zit.

Welke stijl van interieur heb jij of vind je mooi?

Ik denk dat mijn interieur en de stijl van Knap Goed een combinatie is van urban jungle, Scandinavisch en landelijk. Ik houd heel erg van het gebruik van natuurlijke materialen, veel groen (zowel als kleur als in gebruik van planten) en warme kleuren. Daarnaast is zowel mijn interieur als de site vrij rustig en overzichtelijk. Wel grappig, want dat laatste is precies zoals ik zelf qua karakter niet ben. Misschien heeft het wel iets met elkaar te maken ;-)!

Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Mijn doel is dat Knap Goed over vijf jaar zoveel bekendheid heeft dat ik een aantal fijne collega’s heb die, net als ik, met veel liefde aan Knap Goed werken. Het zou leuk zijn als ik daardoor een voorbeeldfunctie heb en nog meer mensen kan inspireren of helpen hun interieur op een milieuvriendelijke manier te stylen.

Waar kunnen we meer van jouw werk zien?

Behalve op internet is Knap Goed binnenkort ook te vinden op een aantal bekende grote markten in Nederland. We nemen de oldtimer aanhanger weer mee en staan onder andere op 2 april op SundayMarket in Amsterdam, 9 april op Swanmarket in Utrecht, 16 april op FeelGoodMarket in Eindhoven en 21+22 mei op Flavourites Feest in Utrecht.

Wil je dus nog meer zien van Knap Goed, breng Ellen dan zeker een bezoekje op 1 van bovenstaande markten of op Instagram @knapgoed .

 Liefs Loes

Enkele unieke stuks uit de Knap Goed webshop van Ellen.

Misschien vind je dit ook leuk?

19 Reacties

Sarina 19 maart 2017 - 00:47

Oh wat leuk! Ik merk inderdaad dat veel winkels het woord duurzaam gebruiken, terwijl het totaal niet duurzaam is voor het milieu. Er zonde! Daarom extra fijn dat er allerlei ondernemingen worden gestart zoals Knap Goed. Ik ga binnenkort zeker een kijkje nemen op hun site!

Reply
Joandi Loes Tholen 19 maart 2017 - 11:24

Ja dat is gewoon heel erg belachelijk, alsof ze zelf niet weten wat duurzaam eigenlijk betekend. Erg jammer! Daarom ben ik zo blij met winkels als Knap Goed :)!

Reply
kim 19 maart 2017 - 07:19

Dit is echt zo mijn stijl wat betreft interieur!! Super gaaf. Originele naam ook, knap goed. Heerlijk als je kunt doen waar je hart ligt. Die markten, klinkt leuk. Ik ga in ieder geval even op Ellen haar Instagram spieken

Reply
Joandi Loes Tholen 19 maart 2017 - 11:25

Dat zou ik zeker doen! En die markten bezoeken ga ik ook doen dus misschien kom ik je nog wel tegen? 🙂

Reply
Marieke Klein | Pure-Happiness 19 maart 2017 - 07:31

Super gaaf interieur! Mooi dat ze van haar passie haar werk heeft kunnen maken!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 12:52

Ja ik ben ook helemaal verliefd op dat behangpapier!

Reply
Dhini 19 maart 2017 - 10:16

wat leuk en prachtig plaatjes. Ik wil ook onze huis net als op pinterest/insta of tijschriftten

Reply
Joandi Loes Tholen 19 maart 2017 - 11:27

Hahahaha ja dat zou ik ook wel willen!

Reply
sophie 19 maart 2017 - 11:22

wat een leuke stijl heb je! En ik ben ook dol op pinterest wat is je pinterest account dan volg ik je even, leuk als je terug volgt 🙂

https://nl.pinterest.com/sovschoice/

Reply
Priscilla 19 maart 2017 - 11:54

Ellen verkoopt een aantal items die ik erg tof vind. Ik kan me qua smaak niet helemaal vinden in de dingen die in de webshop staan maar zie ook items die hier wel in huis zouden passen. De visie en missie van Ellen vind ik mooi en krachtig. Het is goed om na te denken over duurzaamheid, duurzaam wonen en duurzaam leven. Daar hoort wat mij betreft ook een stukje duurzame meubels en accessoires bij. Ik probeer zelf veel tweedehands te kopen via Marktplaats, vlooienmarkten, de kringloop en facebook. Deze items combineer ik met Ikea (of meubels van andere zaken) en als ik er op uit gekeken ben zet ik ’t weer te koop op Marktplaats, Facebook, geef het weg aan vrienden/familie of breng het naar de kringloop. Spullen kunnen járen mee, en als iets niet meer bij je past, past het een ander misschien nog wel 🙂

Reply
Joandi Loes Tholen 19 maart 2017 - 12:11

Ikzelf heb ook een combinatie van oud en nieuw hierbinnen staan. Aangezien ik alles ook redelijk snel beu ben zet ik het dan gewoon weer opnieuw op marktplaats. Het is zoals jij zegt: Past het jou niet meer, past het een ander misschien nog wel..

Reply
Pascalle Johanna 19 maart 2017 - 13:55

Dat is een mooi interieur! En van je passie je werk kunnen maken lijkt me super, dan heb je nooit echt een dag dat je baalt van je werk 🙂

Reply
Joandi Loes Tholen 19 maart 2017 - 14:25

Heb je helemaal gelijk in!

Reply
Sandra 19 maart 2017 - 19:43

Ik ben meer van de 70’s met strak modern. Lekker vrolijk!

Reply
Joandi Loes Tholen 19 maart 2017 - 20:10

Ook heel erg leuk!

Reply
sophie 20 maart 2017 - 18:59

ik ben ook nog steeds op zoek naar een prullenbak, misschien koop ik die vintage ook wel 🙂

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 12:51

En? Heb je hem gekocht? 🙂

Reply
Daphne 23 maart 2017 - 12:22

Wat ontzettend gaaf! Helemaal omdat er maar van alles één is, of een paar. Vind het een hele mooie onderneming, veel succes!

Reply
Joandi Loes Tholen 16 mei 2017 - 12:52

Ja het is zeker een mooie onderneming! Bedankt voor je reacties.

Reply

Laat een Reactie achter