Het vragenuurtje met Jenny van Huisgeluk

door Joandi Loes Tholen

Een tijd geleden ben ik gestart met deze nieuwe rubriek en we zijn alweer bij het 4e interview beland. Eerder waren al Ellen van Knap Goed, Linda van Ringelberg Fotografie en Samantha van Manowoods aan de beurt. Vandaag gaan we verder met Jenny, de eigenaresse van Huisgeluk. 

Zou je wat over jezelf kunnen vertellen?

Ik ben Jenny Meerman, 38 jaar en samen met mijn man Sjirk en 2 zoons Job (8) en Hidde (5) woon ik in Zwolle.  

We wonen in een heel normaal jaren ’60 rijtjeshuis, maar met mijn liefde voor styling, inrichting en woondecoratie vind ik het juist een uitdaging om van een ’saai’ huis iets bijzonders te maken. Op instagram post ik bijna dagelijks een foto van mijn huis. Omdat ik praktisch dag en nacht met wonen en inrichten bezig ben, heb ik een jaar geleden de stap gemaakt om voor mezelf te beginnen als interieurontwerper met mijn bedrijf Huisgeluk.  

 

Hoe ben je gekomen tot waar je nu bent?

Gevoel voor inrichten en een liefde voor ontwerpen en styling hebben altijd al in mijn bloed gezeten. Na diverse omzwervingen als grafisch ontwerper en docent op een mbo, heb ik er in 2016 voor gekozen om mijn hart gaan volgen en ben ik voor mezelf begonnen met Huisgeluk. Inmiddels mag ik mij gediplomeerd interieurontwerper noemen en heb ik voor diverse klanten een passend interieuradvies mogen ontwerpen.

Ik vind het bijzonder dat ik mensen kan helpen met wat het allerliefst doe; het geven van interieuradvies. En dat is tegelijkertijd ook mijn kracht; mijn baan voelt niet als werk. Met mijn enthousiasme, creativiteit en persoonlijke benadering wil ik mensen op ideeën brengen die ze zelf nooit hadden kunnen bedenken. Ook wil ik graag de mensen die er wonen/werken leren kennen. Want dat maakt dat ik een interieur kan ontwerpen wat perfect bij jou past en waarin jij je thuis voelt.  

Wie is jouw grootste rolmodel?

Die heb ik niet echt. Ik probeer mezelf niet te vergelijken met anderen. Hoewel dat soms  moeilijk is en ik me onzeker voel of ik het allemaal goed doe. Ik probeer zoveel mogelijk bij mezelf te blijven en tot nu toe werkt dat goed!   

 Wat is jouw favoriete soort interieuradvies?

Ik vind eigenlijk alle soorten interieuradvies hartstikke leuk! Elke klant heeft weer een unieke woonwens en dat maakt het juist zo interessant en uitdagend. Wat natuurlijk wel het allerleukst blijft, is het  eindresultaat! Als het advies uitgevoerd is zoals ik het had bedacht, daar word ik heel blij van.  

 

Waar haal jij inspiratie vandaan voor je adviezen?

Mijn inspiratie haal ik voornamelijk uit social media. Ik ben een echte instagramverslaafde! Daarnaast lees ik woonbladen, volg ik een aantal favoriete interieurbloggers en doe ik inspiratie op tijdens stedentrips naar bijvoorbeeld Lissabon of Rome. Als ik begin aan een opdracht ga ik meestal eerst veel schetsen, bladeren door tijdschriften en zoek ik mooie stalen bij elkaar. Mijn  bureau ligt dan bezaaid met papier en stylingmaterialen.  

Welke stijl van interieur heb jij of vind je mooi?

Ik hou van de Scandinavische woonstijl, maar ik ben niet heel stijlvast. Ik volg mijn gevoel en kies vaak voor een rustige basis met frisse kleurige accenten. Wel kies ik vanuit een vast kleurenpalet. Dit momenteel bestaat uit mintgroen, grijs, terratinten, blank hout en okergeel.  

 Waar zie jij jezelf over 5 jaar?

Ik hoop dat ik dan nog steeds met veel plezier interieuradvies geef, het liefst met een collega waar ik af en toe mee kan sparren. En ik zou graag een eigen produktenlijn met woonaccessoires op de markt willen brengen. Genoeg ideeën en dromen! Benieuwd wat er allemaal op mijn pad gaat komen.  

 

Waar kunnen we meer van jouw werk zien?

Mijn website  www.huisgeluk.nl  gaat deze zomer live. Nu al nieuwsgierig naar mijn werk? Neem dan een kijkje op Facebook en Instagram.

Wat zijn de mensen in het rijtje van het vragenuurtje toch stuk voor stuk inspirerend he? Indien je nog suggesties hebt voor mensen die ik absoluut moet interviewen, laat het dan even in de comments weten.

Jenny van Huisgeluk

Misschien vind je dit ook leuk?

16 Reacties

Helena 1 augustus 2017 - 09:47

Wat een leuke stijl heb je! Zo leuke inspiratie van decoratie. Alleen heb ik zo vaak moeite om alles te combineren (tenzij ik de set ineens kan kopen, haha)! Top post!

Reply
Joandi Loes Tholen 6 september 2017 - 13:06

Ja ze heeft er echt een talent voor!

Reply
Sofie 1 augustus 2017 - 10:06

Superleuk om te lezen! De Scandinavische stijl is zeker heel mooi! Zelf zou ik graag modern met hout willen combineren. Ik weet natuurlijk niet hoe, maar daar komen we wel achter. Mijn vriend vindt hout heel mooi, ik ook. Maar ik vind het witte, dat strakke, soms ook wel fijn. Dus daarin gaan wij een middenweg vinden 🙂 En ik heb overigens een dure smaak: steigerhout vind ik echt heel mooi, haha.

Reply
Joandi Loes Tholen 6 september 2017 - 13:05

Haha ja dat zul je altijd zien dat je duur het mooiste vindt. Gek is dat toch he? Haha, heel veel succes met de keuzes die jullie maken!

Reply
Lara | Schatreijk 1 augustus 2017 - 10:26

wat een tof concept! En complimenten aan Huisgeluk want wat heeft ze te gekke styling gerealiseerd op de foto’s te zien!

Reply
Joandi Loes Tholen 6 september 2017 - 13:04

Ja ze is echt heel goed in wat ze doet!

Reply
nicole 1 augustus 2017 - 10:28

Goed punt: het is eigenlijk veel knapper om van een standaard rijtjes woning iets te maken dan van een huis dat van zichzelf al sfeer uitademt. Ik vind het huis er erg leuk uitzien!

Reply
Joandi Loes Tholen 6 september 2017 - 13:03

Ja daar heeft ze 100% gelijk in. Al vind ik het ook heel moeilijk om van een sfeervol huis iets te maken zonder dat je de sfeer te veel laat doorschijnen.

Reply
Beau Bewust 1 augustus 2017 - 10:42

Leuk artikel! Ik volg Jenny al een tijd via IG en ben gek op haar stijl!

Reply
Joandi Loes Tholen 6 september 2017 - 13:03

Ik vind Jenny ook geweldig!

Reply
Corinne 1 augustus 2017 - 17:57

Goed interview! Ben zelf erg geïnteresseerd in binnenhuisarchitectuur, dus het artikel spreekt me heel erg aan. Prachtige foto’s & mooie stijl!

Reply
Joandi Loes Tholen 6 september 2017 - 13:02

Hou dan zeker mijn blog goed in de gaten want ik heb het alleen maar over interieur! 🙂

Reply
marjolein goedhardt 1 augustus 2017 - 22:22

Superleuke foto’s en vrolijke foto’s daar word je blij van. je hebt een leuke foto!

Reply
Joandi Loes Tholen 6 september 2017 - 13:02

Ja Jenny is een echt talent!

Reply
Emmy Meir 4 augustus 2017 - 09:56

Mooi gesprek en aantrekkelijke foto’s.

Reply
Joandi Loes Tholen 6 september 2017 - 13:02

Dat vind ik ook!

Reply

Laat een Reactie achter