Het vragenuurtje met Laura van Laura’s advies

door Chantal de Bie

Soms kom je van die mensen tegen die je enorm bewondert, die je inspireren, waarvan je denkt daar wil ik meer over weten. Dat heb ik met Laura Hindriks van Laura’s advies. Voor het vragenuurtje van deze week mocht ik Laura een aantal vragen stellen.

Vanaf dat ik met Instagram ben begonnen volg ik haar al. Niet alleen haar mooie plaatjes, maar ook als persoon inspireert ze mij enorm. Ze is piepjong, maar heeft nu al een succesvolle interieurontwerpstudio, is in verwachting en bezig met het inrichten van haar nieuwe huis. Benieuwd geworden naar deze creatieve bezige bij? Lees dan mee!

Zou je iets over jezelf kunnen vertellen?

Ik ben 24 jaar, enthousiast, leergierig, creatief en ondernemend. Drie jaar geleden startte ik na mijn 4-jarige studie mijn eigen bedrijf; Laura’s Advies. Laura’s Advies is een interieurontwerpstudio in Arnhem en we helpen particulieren om van hun huis een persoonlijk thuis te maken. We stellen een interieurplan op, begeleiden het proces van nieuwbouw of verbouw en delen online + offline inspiratie op allerlei manieren.

Drie jaar geleden trouwde ik ook met Stefan en inmiddels zijn we in verwachting van ons eerste kindje. Een paar maanden geleden zijn we verhuisd van een appartement naar een benedenwoning. Het grote klussen is inmiddels gebeurd, het inrichten kan nu beginnen. Dit doen we op eigen tempo, want naast aandacht voor mijn lieve man, zwanger zijn en een bedrijf runnen blijft er weinig tijd over.

‘Mijn werk is zó leuk om te doen!’

 

moodboard-kantoorinrichting-natuurlijke kleuren en materialen

Moodboard gemaakt voor de inrichting van het kantoor

kantoor-tafel-stoelen-wanddecoratie-plant

Het kantoor van Laura’s advies – Foto gemaakt door Angeline Dobber

laura-kantoor-werken-computers-interieurontwerp

Laura aan het werk – Foto gemaakt door Angeline Dobber

Je bent pas 24, runt nu al een succesvolle interieurontwerpstudio en bent ook nog eens in verwachting van je eerste kindje, hoe doe je dat allemaal?

In de eerste maanden van mijn zwangerschap was ik veel moe. Daarom koos ik er afgelopen juni voor om geen avonden en zaterdagen meer te werken, wat ik voorheen wel deed. Sinds juni werk ik in plaats van 6 dagen en alle avonden nu alleen nog ma t/m vrijdag van 9-18 uur.

Dat is al heel fijn, want op deze manier ben ik echt thuis ’s avonds en in het weekend. Ik kan me nu niet meer voorstellen dat ik afgelopen jaren zoveel werkte, ik geniet op een andere manier meer van mijn leven.

 Ik had het trouwens ook niet echt door, want mijn werk is zó leuk om te doen! De dagen vliegen altijd om en ik heb altijd zoveel dingen die ik wil doen. Avonturen die ik wil aangaan, nieuwe ideeën die ik wil uitwerken en proberen. Nu maak ik even pas op de plaats voor ons kindje. Het harde (en vele) werken heeft wel gemaakt tot waar ik nu sta. Inmiddels heb ik een goedlopend bedrijf, met een meer dan goed gevulde opdrachtenportefeuille, waar ik super trots op ben! Ik ben er gewoon 100% voor gegaan. Ondernemen is zo mijn ding! En ja, bij mij ging ook niet alles in 1x gelijk goed, maar door schade en schande leer je. En leren is leuk!

‘Samenwerken is zoveel gezelliger dan alleen!’

 

Heb je altijd gedroomd van je eigen ontwerpstudio?

Ik heb er eigenlijk nooit over nagedacht. Pas toen ik na mijn afstuderen geen vervolgstudie kon vinden die bij mij paste, attendeerde iemand mij erop. Toen ben ik gaan nadenken en dat avontuur leek mij wel wat. Hoe mooi is het om te leren in de praktijk! Een half jaar na mijn afstuderen ben ik fulltime in mijn bedrijf gaan werken. En nee, hier verdiende ik niet gelijk mijn boterham mee. Het is investeren, geld verdienen en weer investeren. Inmiddels kan ik er van leven en de groei maakte dat ik een klein jaar geleden iemand kon aannemen. Samenwerken is zoveel gezelliger dan alleen!

sfeerboard-stoffen-kleuren-verschillende materialen

Sfeerboard gemaakt door Laura voor interieurontwerp

 

interieurontwerp-slaapkamer-ramen-blauw-natuurlijke materialen

Interieurontwerp door Laura

Welke stijl kunnen mensen van jou verwachten als ze om interieuradvies vragen?

Ik heb bewust geen eigen stijl als ontwerper. Natuurlijk wel een handtekening, maar het is niet zo dat ik bijvoorbeeld alleen maar klassieke of Scandinavische interieurs maak. Samen met onze opdrachtgever gaan we opzoek naar de unieke en persoonlijke woonstijl van de klant. Iedereen is anders, dat maakt het werk zo leuk.

‘Het zijn vaak kleine dingen die mij opvallen en inspireren.’

Wat is je eigen woonstijl?

Mijn eigen woonstijl is modern met veel natuurlijke materialen. Wij wonen in een jaren-30 benedenwoning met klassieke elementen. Daarom hebben wij bijvoorbeeld gekozen voor een eiken naturel visgraat vloer. Ook houd ik van veel daglicht en een licht en zacht kleurenpalet.

interieurontwerp-tekening

Interieurontwerp vrijstaande woning in Zwolle

interieuradvies-kleuren-materialen-sfeerbeelden

Interieurontwerp vrijstaande woning in Zwolle

interieuradvies-woonkamer-interieurontwerp-houten vloer-zachte kleuren-open haard

Interieurontwerp vrijstaande woning in Zwolle

Door wat of wie laat jij je inspireren?

Het zijn vaak kleine dingen die mij opvallen en inspireren. Een bepaalde textuur (van bijvoorbeeld een herfstblad), een kleurstelling of vorm van een boom. Inspiratie die ik vervolgens toepas in mijn werk voor onze opdrachtgevers. Zo was ik afgelopen week in een nieuwbouwhuis in Arnhem (Spijkerkwartier), waar de oude architectuur een moderne stijl ontmoet. Het lijnenspel van de binnenkant van deze woning, in combinatie met de lichtinval op dat moment maakt dat mijn dag niet meer stuk kan! En als ik dan luister naar mijn opdrachtgevers, merk en herken ik die liefde voor lijnen, materialen en structuren. Hoe heerlijk is dat? Want zeg nou eerlijk, dat in dit huis een gepensioneerde architect gaat wonen maakt het verhaal toch compleet?

‘Verwacht niet dat je er met een cursus bent, je hebt een uitgebreide merken- en materialenkennis nodig om een goed advies te kunnen geven.’

Heb je tips voor mensen die ook interieuradviseur willen worden?

Start met een goede opleiding. Verwacht niet dat je er met een cursus bent, je hebt een uitgebreide merken- en materialenkennis nodig om een goed advies te kunnen geven. Zelf heb ik een 4-jarige MBO4 studie gedaan op het Cibap in Zwolle, waar we vakken als kunstgeschiedenis, communicatie, tekenen (handmatig en digitaal), management, materialenkennis en kleur- en interieur kregen.

interieuradvies-moodboard-woonkamer-nieuwbouwwoning

Interieuradvies nieuwbouwwoning door Laura

Waar kunnen mensen meer van je werk zien?

Op Instagram krijgen jullie een kijkje achter de schermen bij ons bedrijf (op kantoor en buiten de deur). Op onze Facebook-pagina kun je zien aan wat voor recente opdrachten we werken en vind je allerlei interieur-inspiratie. Op onze www.laurasadvies.nl lees je meer over mij, het team en wat voor diensten we aan bieden. Ook is daar een selectie van mijn portfolio te vinden.

Hopelijk heeft Laura je met haar verhaal net zoveel kunnen inspireren als ze bij mij doet. Zijn er mensen die jij bewondert? Of die jou op een bepaalde manier inspireren? Laat het ons in de comments weten en misschien kunnen we die mensen ook eens interviewen voor de rubriek het vragenuurtje.

 

Liefs, Chantal

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Misschien vind je dit ook leuk?

13 Reacties

nicole 15 oktober 2017 - 10:43

Wat leuk om een eigen ontwerpstudio te hebben. Het lijkt me zeker fijn als iemand je helpt met de inrichting van het huis. Nu doe ik eigenlijk maar wat.

Reply
Chantal 16 oktober 2017 - 07:48

Lijkt mij ook heel leuk! Misschien kun je Laura eens om advies vragen 😉

Reply
Stephanie 15 oktober 2017 - 10:53

Leuk interview en zeker inspirerend! Ondernemen is volgens mij echt iets dat in je bloed moet zitten.

Reply
Chantal 16 oktober 2017 - 07:51

Dankjewel, ik denk dat je er ook een type voor moet zijn inderdaad!

Reply
Joanne 15 oktober 2017 - 12:08

Wat ontzettend gaaf en zeker inspirerend! Haar werk ziet er ook goed uit zeg 🙂

Reply
Chantal 16 oktober 2017 - 08:06

Daar sluit ik mij bij aan 😉

Reply
Hanneke de Haas 15 oktober 2017 - 18:36

Dit ziet er echt heel erg leuk uit! Inspirerend ook. Tof!

Reply
Chantal 16 oktober 2017 - 08:09

Ja, leuk he?!

Reply
MC Kleuver 16 oktober 2017 - 09:24

Een mooie uitgebreide blog. Ik heb gewoon geen vragen meer. Laura, ga zo door! En geniet van je zwangerschap!

Reply
Madelon 16 oktober 2017 - 21:56

Wat gaaf zeg, en wat ziet het er mooi uit. Gefeliciteerd met je zwangerschap en geniet!

Reply
Merel 17 oktober 2017 - 07:42

Wat mooi dat je van je droombaan daadwerkelijk je werk hebt gemaakt. Vind je ontwerpen ook heel mooi.

Reply
Eke 17 oktober 2017 - 08:20

Wat een inspirerende en talentvolle vrouw is Laura! Echt een powervrouw! Leuk om iemand op zo’n manier te leren kennen!

Reply
Elke 17 oktober 2017 - 19:43

Wat een leuk interview en mooi verhaal!

Reply

Laat een Reactie achter