Het vragenuurtje met Samantha van Manowoods

door Alice Vanduijvenvoorde

Hallo allemaal!

Voor vandaag heb ik weer een leuke blog voor jullie in petto, namelijk; Een inspirerend interview met een echte powerwoman! Lezen jullie mee?

Ken je dat? Dat je iemand ontmoet waar je meteen grote bewondering voor hebt en je vraagt je af; Hoe doet ze het in vredesnaam allemaal?

Dit had ik dus bij Samantha (23) echtgenote, moeder van 2 prachtige jongetjes én trotse eigenaar van een bloeiende webshop. Ik heb Samantha leren kennen via instagram. Al snel kwam ik erachter dat zij net als ik jong getrouwd is. En ook jong moeder is geworden van maar liefst 2 allerknapste mannetjes; Noël van 2 en baby Sion van juni dit jaar.

(Aanrader: Kijk eens op haar persoonlijke instagram @_thefourofus, hier deelt ze geregeld mooie lichte kiekjes van haar boys)

 

Natuurlijk is dit al iets om ontzettend trots op te zijn als (jonge) vrouw. Maar wat mij vooral inspireert is dat ze naast het drukke moederschap (want een peuter en een baby samen is niet niks!) ook een bloeiend eigen bedrijf ofwel webshop, Manowoods, heeft in baby/kinderproducten.

Jij hebt ze vast ook weleens gezien; Die houten bedhuisjes waar je het liefst zelf nog in zou kruipen.. Grote kans dat dat er één was van ‘Manowoods.’ En dus handgemaakt(!) door Samantha en haar man.

 

In het onderstaande interview vraag ik Samantha de hemd van het lijf over haar webshop, hoe ze er op kwamen hiermee te beginnen en natuurlijk mijn grote vraag; Hoe ze dit nou combineert als moeder van 2.

Ik heb al het een en ander over je verteld, maar kun je kort nog wat meer over jezelf vertellen?

Sinds de geboorte van Noël ben ik actief op instagram. Hierdoor heb ik echt een nieuwe hobby ontdekt, wat is instagram verslavend!! Fotograferen is ook écht mijn hobby, ik wil nog wel graag eens een cursus volgen om er nog beter in te worden. Ik vind het vooral erg leuk om de kinderen op de foto te zetten en dit dan te delen op instagram.

Verder eten Andreas en ik heel graag Sushi, dit is dus ook iets wat we als gezin ook geregeld doen.

Wat kunnen we vinden in jullie webshop en waarom zouden we moeten kiezen voor jullie producten?

In onze webshop vind je op dit moment handgemaakte (veel houten) artikelen voor kinderen. We maken speelgoed, leuke hebbedingetjes en meubels. Wil je een meubel helemaal naar eigen stijl of staat iets wat je zoekt niet op onze website? Grote kans dat we het toch voor je kunnen maken! Wij gaan namelijk geen uitdaging uit de weg!

Naast onze eigen items kun je ook beddengoed, toffe kussens en veel meer vinden.

En een leuk nieuwtje! Binnenkort vind je bij Manowoods ook een kopje ‘Home’.

 

Wanneer zijn jullie met Manowoods begonnen en waarom?

Wij zijn begonnen met Manowoods in maart 2016. Het begon eigenlijk als een ‘grap’, niets serieus. Totdat de bestellingen binnen begonnen te stromen en we een keuze moesten maken: ‘Gaan we hier mee door en ons verder ontwikkelen, of wijzen we aanvragen af en houden we het op een laag pitje?’ De keuze was snel gemaakt en er volg(d)en steeds meer items.

 

Hoe zijn jullie eigenlijk op de naam “Manowoods”  gekomen?

Noël heeft 2 namen; Noël Manuel.

‘Ma’ zijn de eerste 2 letters van zijn tweede naam. En ‘No’ van zijn eerste naam. Dat samengevoegd heb je Manowoods

  

Hebben jullie naast Manowoods nog een andere baan?

Ik heb (of had? 😉 ) het voorrecht om full-time mommy te zijn voor Noël. Toen we merkten dat Manowoods zo snel groeide en Noël toe was aan het kinderdagverblijf, ben ik officieel 2 dagen gaan werken voor Manowoods. Andreas heeft naast Manowoods altijd een full-time job gehad maar werkt ondertussen ook fulltime in ons bedrijf.

 

 Vond je dat niet eng? Die zekerheid van werk en een vast salaris missen?

Ja! Ik vind het allemaal erg spannend. Vast een vrouwending, haha. Naast dat ik het heel spannend vind, is het ook wel een hele verademing dat we nu meer tijd hebben voor hetgeen we met liefde maken.

Wat is jou rol in het bedrijf en wat doet je man?

De taken zijn eigenlijk redelijk eerlijk verdeeld. We doen beiden dingen in de uitvoering. Het klantencontact en de mails worden voornamelijk door mij beantwoord, maar ik moet wel toegeven dat Andreas de gouden handen heeft ;-)!
 

Hoe combineer je het moederschap met Manowoods?

Soms is het lastig om je volledig op beide dingen te focussen. Ik kan mijn werk nooit volledig laten liggen en daarnaast heb je ook de zorg voor de kids. Ik probeer het zo te doen dat ik overdag zo veel mogelijk aandacht schenk aan de kinderen en tijdens de slaapjes en in de avonduren kan ik me dan bezig houden met Manowoods.

 

Heb je zelf nog wel tijd voor wat me-time of hobby’s /sport naast dit drukke leven?

To be honest? Nee. Maar dit vind ik ook helemaal niet erg. Ik hou van mijn kindjes en geniet zo veel mogelijk van ze. Het is leuk om te zien hoe ons bedrijf groeit door de energie die wij er in steken. Onze slogan is daarom ook “we do what we love, and love what we do.”

 

Wat is jou droom voor de toekomst? Persoonlijk én voor Manowoods?

Persoonlijk ben ik eigenlijk heel tevreden met mijn leven zo, ooit zouden we misschien nog wel graag naar een groter huis met een tuin willen verhuizen.

 

En voor Manowoods?

Het zou toch wel héél erg tof zijn als we steeds groter en groter groeien en constant nieuwe items op de markt kunnen brengen.

Wat sowieso nog op mijn wishlist staat is een eigen showroom (of misschien zelfs wel een fysieke winkel!)  Een kamer volledig ingericht met Manowoods artikelen, dat is toch een droom!

Bedankt voor je medewerking Samantha, ik vond het erg leuk dit interview met jou te doen en heb nu alleen nog maar meer bewondering voor de shops die alles zelf met de hand  maken. Je hebt vaak niet door hoeveel werk en tijd daar in zit…

 

Ik hoop dat jullie dit interview net zo leuk vonden als ik en wie weet heeft het jou net als mij wel inspiratie gegeven. Misschién zelfs dat laatste zetje om gewoon je dromen na te jagen en zelf iets te beginnen. Of werk te gaan doen wat je écht leuk vindt!  Want….

 “Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life!” (Confucious)

 

Till next time!

Veel liefs, Alice   -X-

Misschien vind je dit ook leuk?

27 Reacties

Linsey van Beersum 24 juli 2017 - 17:07

Leuk Alice!!
Een bedhuisje en kledingrek staan ook op ons verlanglijstje voor de nieuwe peuterkamer.

Reply
Alice 25 juli 2017 - 14:55

Dankje linsey!! Ooo ik ben alvastt heel benieuwd hier komt het bedhuisje zeer waarschijnlijk ook in de peuterkamer

Reply
nicole 25 juli 2017 - 15:53

Wauw, wat fijn dat jullie allebei fulltime aan jullie bedrijf kunnen werken. Dat lijkt me best spannend inderdaad. Ik ben altijd blij dat mijn man een baan heeft naast mijn zzp-er bestaan. Leuk interview!

Reply
Alice 27 juli 2017 - 22:32

Dankjewel! En gaaf he! Vast hard werken maar geweldig dat je dat samen kunt delen, lijkt me.

Reply
Judith Jasper 26 juli 2017 - 11:49

oh dat eerste bedhuisje is echt zo leuk! Zoiets zoek ik voor mijn kleinste, ik ga meteen even snuffelen op de site!

Reply
Alice 27 juli 2017 - 22:31

Ja geweldig he! Hoop dat je wat leuks gespot hebt op de site? 🙂

Reply
Linda 27 juli 2017 - 12:22

Wat een leuk interview! Zo’n huisje staat ook hoog op mijn verlanglijst!

Reply
Alice 27 juli 2017 - 22:31

Ah dankjewel linda! Ja hier ook hoor. Ze zijn geweldig!

Reply
Lien Voets 31 juli 2017 - 18:41

Wauw, wat mooie foto’s en leuke spullen! Dat bedje is de max!

Reply
Alice 1 augustus 2017 - 14:09

Ja geweldig he!

Reply
Sofie 31 juli 2017 - 19:27

Heel erg leuk om te lezen dit. Ik vind dat huisje erg leuk!

Reply
Alice 1 augustus 2017 - 14:10

Dankjewel Sofie! Het was ook erg leuk om te doen 🙂

Reply
Dyonne Bakker 1 augustus 2017 - 00:45

Wat een mooie kindjes en wat een leuke items! Dat huisje is zo moooi!

Reply
Alice 1 augustus 2017 - 14:11

Ja he! Ik ben ook verliefd op samantha haar kindjes én natuurlijk op de bedhuisjes!

Reply
Serafina 1 augustus 2017 - 11:05

Dat bedhuisje, zo schattig. Je hebt je Blog mooi neergezet… Prachtige kids ook!!

Reply
Alice 1 augustus 2017 - 14:12

Dankjewel Serafina!! Haar kinderen zijn inderdaad ook zo schattig

Reply
Alice 7 september 2017 - 20:55

Dankjewel! En haar kindjes zijn inderdaad té schattig. Net als de bedhuisjes 🙂

Reply
Jessica 1 augustus 2017 - 11:54

Wauw wat een prachtig product en wat een prachtige foto’s! Heel veel succes met de webshop 🙂

Reply
Alice 1 augustus 2017 - 14:12

Lief! Dit zal ze vast waarderen!

Reply
Karen 2 augustus 2017 - 12:18

Wat leuk deze spulletjes die ze zelf maken. Dat bewonder ik echt.

Reply
Alice 7 september 2017 - 20:55

Geweldig hè! Ik ook hoor

Reply
Marieke 2 augustus 2017 - 17:04

Wauw! Die spulletjes zien er allemaal heel gaaf uit! Echt tof als mensen van hun hobby hun werk hebben kunnen maken!

Reply
Alice 7 september 2017 - 20:56

Ja dat vind ik nou ook marieke!

Reply
Madelon 3 augustus 2017 - 12:45

Wauw wat een mooi verhuisje! Ik ben verliefd! Fijn dat je zo kan genieten van je werk

Reply
Alice 7 september 2017 - 20:58

Nou hè Ben het helemaal met je eens

Reply
Gemma 4 augustus 2017 - 10:39

Ontzettend gaaf die houten bedhuisjes! Als wij wat meer ruimte op de slaapkamers hadden, dan kregen de kinderen er ook één.

Reply
Alice 7 september 2017 - 20:57

Ja gaaf he! Misschien een stapelbedhuisje laten maken? 😉 ze doen veel op aanvraag! Of hebben ze beiden een apart klein kamertje?

Reply

Laat een Reactie achter